ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 78 - 88 από 128


ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
24.03.10
Δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων υπόχρεων που αποκτούν εισόδημα από γεωργικά εισοδήματα καθώς και ομορρύθμων, ετερορρύθμων κ.λπ εταιρειών Με την απόφαση Δ12/1037797/19.3.2010 που εκδόθηκε από το Υ.Ο. και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, δόθηκε παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για ορισμένες κατηγορίες υπόχρεων, καθώς και στις δηλώσεις στοιχείων ακινήτων του οικ. Έτους 2010 που συνυποβάλλονται με αυτές.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ Η ΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΔΕΙΞΕΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
15.03.10
Με το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για 1 εκατ. φορολογουμένους ποινικοποιείται η μη έκδοση αποδείξεων και φορολογικών στοιχείων, θεσπίζονται νέα τεκμήρια διαβίωσης, επιβάλλεται φόρος 5% στα εισοδήματα της Εκκλησίας, καταργείται η αυτοτελής φορολόγηση με ελάχιστες εξαιρέσεις ενώ πρώτοι στο στόχαστρο της εφορίας για «πόθεν έσχες» μπαίνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για 700.000 οφειλέτες του Δημοσίου και για περίπου 300.000 φορολογουμένους που δεν έχουν υποβάλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος ή ΦΠΑ από το 1997 μέχρι σήμερα αποφεύγοντας έτσι την καταβολή των οφειλόμενων φόρων προωθεί το οικονομικό επιτελείο για να ενισχύσει άμεσα με «ζεστό» χρήμα τα ταμεία του Δημοσίου.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.03.10
Από 22 Μαρτίου έως 8 Απριλίου

Υποβολή δήλωσης και καταβολή του φόρου που παρακρατήθηκε κατά το πρώτο δίμηνο του 2010 ή κατά το μήνα Φεβρουάριο (για όσους απασχολούν περισσότερα από 500 άτομα και υποχρεούνται σε υποβολή μηνιαίας δήλωσης) από:

  • Μισθούς προσωπικού
  • Αμοιβές ελευθέρων επαγγελματιών
  • Μισθούς μελών Δ.Σ. Ανωνύμων Εταιρειών (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις)
  • Μισθούς και κάθε είδους απολαβές που καταβάλλει η Ε.Π.Ε. σε εταίρους της (εισόδημα από εμπορικές επιχειρήσεις)
  • Αμοιβές λοιπών τρίτων
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Ο ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ ΦΠΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.03.10
Με τους νέους αυξημένους συντελεστές θα υπολογίζεται ο ΦΠΑ σε κάθε φορολογικό στοιχείο (απόδειξη λιανικής, παροχής υπηρεσιών, τιμολόγιο ) που θα εκδίδεται από την Δευτέρα 15 Μαρτίου.

Όπως αναφέρεται σε εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, «οι αυξημένοι συντελεστές ισχύουν από τη 15η Μαρτίου 2010. Κατά συνέπεια, σε οποιοδήποτε στοιχείο εκδίδεται με ημερομηνία έκδοσης από 15/3/10 και μετά ο ΦΠΑ θα υπολογίζεται με τους νέους αυξημένους συντελεστές.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΦΟΥΛ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ "ΦΑΚΕΛΩΜΑ"
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
09.03.10
Σε ηλεκτρονικό φακέλωμα της περιουσιακής κατάστασης κάθε φορολογούμενου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου οι... Ράμπο της εφορίας να έχουν ανά χείρας και σε ηλεκτρονική μορφή την πλήρη εικόνα της κινητής και ακίνητης περιουσίας των φορολογούμενων που θα ελέγχουν.

Στο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, που θα είναι έτοιμο τον Ιούνιο, θα περιλαμβάνονται κυρίως ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα μεταφοράς, μετοχές, αμοιβαία κεφαλαία και εταιρικά μερίδια. Δεν θα περιλαμβάνονται οι τραπεζικές καταθέσεις και τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΕΦΟΡΙΑ: ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
08.03.10
Διαδικασίες-εξπρές για την επιβολή και είσπραξη των προστίμων για φορολογικές παραβάσεις προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Το νέο σύστημα θα είναι ανάλογο με το σύστημα πληρωμής των κλήσεων της Τροχαίας. Για συγκεκριμένες παραβάσεις ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ θα εκδίδει επιτόπου την έκθεση ελέγχου και θα προσδιορίζει με αντικειμενικά κριτήρια το ύψος του προστίμου.

Παράλληλα το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία μεγάλων και «επώνυμων» φοροφυγάδων, το κλείσιμο επιχειρήσεων και την αφαίρεση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος για όσους συλλαμβάνονται για δεύτερη φορά. Τα νέα μέτρα θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 78 - 88 από 128
Διαφήμιση
  • Ραδιόφωνα
    Υδρόγειος 106.9
    DRS 95.3 fm  
    όλα τα ραδιόφωνα...
  • Ενδιαφέροντα
    small.jpg Να μείνεις στη σχέση ή να χωρίσεις; Διάβασε τα έξι στάδια που θα σε βοηθήσουν να πάρεις την απόφαση (και να ηρεμήσεις).
    Να χωρίσεις ή όχι; Τα 6 στάδια που θα σε βοηθήσουν να αποφασίσεις!
    Διαβάστε περισσότερα...
  • Guinness World
    small.jpg Να σπάσουν το ρεκόρ Γκίνες κατάφεραν 145 σκιέρ. Μπορεί ορισμένοι να βούτηξαν στο νερό όμως οι περισσότεροι τα κατάφεραν.
    145 σκιέρ κατέρριψαν το ρεκόρ Γκίνες! Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
8°C
Ηράκλειο 8°C | Χανιά 7°C | Αθήνα 5°C | Θεσ/νίκη 1°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Μάρκελος, Νικηφόρος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία