ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΚΡΕΑΤΙΚΑ arrow ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Συστατικά: (Για 2 άτομα)
2 χοντροκομμένες χοιρινές μπριζόλες
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
3 κουταλιές της σούπας νερό
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1/4 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό ενός λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουρ

3 κουταλιές της σούπας κρύο νερό

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Τακτοποιήστε τις μπριζόλες σε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αλατοπιπερώστε.

Αναμίξτε 3 κουταλιές της σούπας νερό με το μέλι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, και το σκόρδο και περιχύστε με το μείγμα αυτό πάνω από τις μπριζόλες.

Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο (200°C).

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το κορνφλάουρ με 3 κουταλιές της σούπας νερό.

Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και προσθέστε το μείγμα του κορνφλάουρ στον πάτο του ταψιού με τους χυμούς από το κρέας.

Με ένα κουτάλι ανακατέψτε τα υγρά να ενωθούν καλά.

Ψήστε για ακόμα για 12 λεπτά (χωρίς αλουμινόχαρτο) γυρίζοντας το κρέας περιστασιακά.

Σιγουρευτείτε ότι δεν θα το ψήσετε περισσότερο από ότι χρειάζεται διότι το κρέας θα στεγνώσει.

Σερβίρονται ζεστές με τηγανιτές πατάτες και κρύα μπύρα.

Καλή Όρεξη!

 

πηγή Gourmed.gr

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ #2 - 11.2014

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
15°C
Ηράκλειο 15°C | Χανιά 11°C | Αθήνα 8°C | Θεσ/νίκη 9°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία