ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΓΚΑΜΜΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΝΑΝΑ |
Υλικά για τη σάλτσα Ανανά (γλυκόξινη)
1/2 ποτήρι ζάχαρη
ΟΔΗΓΙΕΣ: Βράστε το Gammon για μια περίπου ώρα σε νερό μαζί με το άσπαστο μαύρο πιπέρι, την κανέλλα, τον χυμό πορτοκάλι, το κρασί, το σέλινο και το κρεμμύδι. Αφού κρυώσει αφαιρέστε το δίχτυ και με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε το δέρμα αφήνοντας όμως λίγο από το λίπος. Χαράξτε ελαφρά την επιφάνεια (το λίπος) σε τετράγωνα. Καρφώστε στις σχισμές γαρίφαλα σε διάφορα σημεία. Ανακατέψτε σε ένα μικρό μπολ την μουστάρδα και το μέλι και αλείψτε με αυτό το gammon. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170οC) για 30 περίπου λεπτά. Κατά την διάρκεια του ψησίματος με ένα κουτάλι μαζεύετε τους χυμούς από τον πάτο του ταψιού και περιχύνετε με αυτό το κρέας για να μην στεγνώσει εξωτερικά. Για τη σάλτσα Ανανά: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάλτε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά και αφήστε το μίγμα να καραμελώσει. Προσθέστε το ξύδι, το χυμό ανανά, το χυμό πορτοκαλιού και αφήστε να βράσουν περίπου 10 λεπτά. Λίγο πριν το τέλος δένετε τη σάλτσα με το corn flour διαλυμένο σε λίγο νερό. Στο τέλος προσθέτετε τα μικρά κομματάκια ανανά και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά. Σερβίρετε το gammon ολόκληρο ή κομμένο σε φέτες, γαρνιρισμένο με τη σάλτσα ανανά. Καλή Όρεξη!
πηγή TROMAKTIKO |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|