ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΟΥΖΙΝΑ arrow ΨΑΡΙΑ - ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ arrow ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΣΚΟΡΔΑΤΗ ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ
tsipouraskordati.jpg

Συστατικά:
1 τσιπούρα (περίπου 500γρ.) ή λαυράκι
4 ντομάτες κομμένες στη μέση
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες
1 χούφτα φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
Χυμό από ένα λεμόνι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι/πιπέρι για γεύση

ΟΔΗΓΙΕΣ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200οC.

Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τις με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και
αλατοπιπερώστε.

Πάνω σε κάθε ντομάτα μοιράστε το βασιλικό και το σκόρδο.

Χαράξτε το ψάρι τρεις φορές σε κάθε πλευρά, ώστε να μπορέσει να ψηθεί πιο ομοιόμορφα και τοποθετήστε το μεταξύ των ντοματών στο ταψί .

Αλείψτε το ψάρι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώστε.

Το υπόλοιπο ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού περιχύστε τα μέσα στο ταψί.

Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε την τσιπουρα στο φουρνο για περίπου 30 λεπτά.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

Σερβίρετε το ψάρι και τις ντομάτες με ρύζι.
Καλή Όρεξη!

 

πηγή TROMAKTIKO

 
Επόμενο >
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

BACARDI - CUBA LIBRE & MOJIYO - ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ BARMAN ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
25°C
Ηράκλειο 25°C | Χανιά 23°C | Αθήνα 23°C | Θεσ/νίκη 20°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Αλέξανδρος, Αλεξάνδρα, Αλέκα, Αλέκος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία