Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow GUINNESS WORLD RECORDS arrow ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ 145.000 ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ 6 ΤΟΝΟΥΣ!!

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ 145.000 ΑΒΓΑ ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ 6 ΤΟΝΟΥΣ!!
985.jpgΣτα πλαίσια ενός φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην πόλη Ferreira do Zêzere στην Πορτογαλία, μια ομάδα σεφ παρασκεύασε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, κερδίζοντας επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.
Το φεστιβάλ έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους ντόπιους που ζουν και εργάζονται εκτός  Πορτογαλίας, οι οποίοι επιστρέφουν το καλοκαίρι στη γενέτειρά τους για να επισκεφθούν φίλους και συγγενείς.
1055_1.jpg
«Σκεφτήκαμε φέτος να προσπαθήσουμε να φτιάξουμε τη μεγαλύτερη ομελέτα στον κόσμο, με τους Πορτογάλους μετανάστες να έρχονται ως εθελοντές στο εγχείρημά μας», λέει ο δήμαρχος της πόλης. Με τον πρωτοφανή αριθμό των 145.000 αβγών, αρκετά κιλά λάδι και βούτυρο, οι σεφ, με επικεφαλής τον Pedro Mendes, έψησαν την ομελέτα μέσα σε ένα τεράστιο μεταλλικό τηγάνι, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για το λόγο αυτό.
1055_2.jpg
Για 6 ολόκληρες ώρες, 150 συνολικά άνθρωποι, που εργάστηκαν σε βάρδιες, κινούσαν το μείγμα και το ξεκολλούσαν από τα τοιχώματα του τηγανιού με ειδικά εργαλεία, προκειμένου να ψηθεί ομοιόμορφα, επιτυγχάνοντας εν τέλει μια καλοψημένη ομελέτα διαμέτρου 10 μέτρων και βάρους 6 τόνων!
1055_3.jpg
Καταρρίπτοντας με άνεση το προηγούμενο ρεκόρ των Τούρκων σεφ, που είχαν παρασκευάσει τον Οκτώβριο του 2010 στην Άγκυρα μια ομελέτα 4.401 τόνων, οι Πορτογάλοι σεφ μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι όχι μόνο για το μέγεθος της ομελέτας αλλά και για τη νοστιμιά της, σύμφωνα με τα λεγόμενα των θεατών που δοκίμασαν το έδεσμα.
1055_4.jpg
Πηγή PERIERGA
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE