Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ arrow ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ PARK arrow ΣΙΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΙΤΑΡ ΚΑΙ ΤΑΜΠΛΑ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΙΝΔΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Σιτάρ & Τάμπλα

Συναυλία Ινδικής Κλασικής Μουσικής

Παρασκευή 31 Μαΐου στις 21:30 – Θέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος

Η Ρέσμα Σριβάσταβα είναι μια αυθεντική εκπρόσωπος της Iνδικής κλασικής μουσικής και μια από τις περισσότερο αναγνωρισμένες γυναίκες Σιταρίστριες στην Ινδία. Έχοντας μάθει την τέχνη του Σιτάρ σε πολύ μικρή ηλικία από την οικογένειά της, εξελίχθηκε σε μια διαπρεπή μουσικό, και αποφοίτησε με Master degree πάνω στην Ινδική κλασική μουσική από το Πανεπιστήμιο του Αλλάχαμπαντ. Προερχόμενη από την παράδοση του Ράβι Σάνκαρ, διακρίνεται για το καθαρό και γρήγορο παίξιμό της καθώς και για την ιδιαίτερη ζωντάνια και ενέργεια που αποπνέουν οι εμφανίσεις της.

Την Παρασκευή 31 Μαΐου θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την Ρέσμα στο Κινηματοθέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος, σε ένα βραδινό ρεσιτάλ Σιτάρ. Θα την συνοδέψει στην Τάμπλα ( Ινδικό κρουστό ) ο Γιάννης Ζάννης, που έχει μάθει την τέχνη της Τάμπλα στο Μπενάρες της Βόρειας Ινδίας, ακολουθώντας την παραδοσιακή πρακτική της ινδικής κλασικής μουσικής.

Μια συναυλία που θα μας φέρει σε επαφή με την φημισμένη μουσική παράδοση της Ινδίας, μέσα από τους ήχους, του Σιτάρ και της Τάμπλα, των δύο δημοφιλέστερων ινδικών μουσικών οργάνων. Σπάνια ευκαιρία για το ελληνικό κοινό να ακούσει από κοντά την καταξιωμένη Ινδή μουσικό, που θα αυτοσχεδιάσει πάνω σε βραδινά Ράγκας (κλασικές ινδικές μελωδίες), μεταφέροντας μας τις ωφέλιμες δονήσεις της μουσικής της παράδοσης, που αποτελεί μια από τις πλέον εκλεπτυσμένες μουσικές παραδόσεις στον κόσμο. 

Ρέσμα Σριβάσταβα - ΣΙΤΑΡ :  (www.reshmasrivastava.com).

Γεννήθηκε σε οικογένεια μουσικών στο Αλλάχαμπαντ της Βόρειας Ινδίας. Ήταν 6 ετών όταν ξεκίνησε να μαθαίνει Σιτάρ. Ο θείος της, Καθηγητής Σατίς Τσάντρα, μουσικός από την παράδοση του Ραβί Σάνκαρ, ήταν ο πρώτος της δάσκαλος ενώ ο πατέρας της, καθηγητής Γκίριτζ Σριβάσταβα, διακεκριμένος μουσικός, δεξιοτέχνης της τάμπλα, της μετέδωσε από πολύ νωρίς το πάθος του για τη μουσική. Σε ηλικία 8 ετών, η Ρέσμα, έδωσε την πρώτη της συναυλία και ξεκίνησε να παίζει για το ινδικό κρατικό ραδιόφωνο. Ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Αλλάχαμπαντ από όπου αποφοίτησε με Μάστερ στο Σιτάρ. Η χαρισματική Ινδή μουσικός έχει βραβευθεί αρκετές φορές στην Ινδία για την προσφορά της στη μουσική και έχει δώσει πολλές  συναυλίες τόσο στη χώρα της όσο και στο εξωτερικό ( Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Κύπρο, Τουρκία, Γερμανία, Ελβετία κ.α.). Είναι παντρεμένη με τον Θοδωρή Πιζάνη και είναι μητέρα δύο παιδιών: του Ρίκι και της Σάκσι. Ζει με την οικογένεια της μοιράζοντας το χρόνο τους μεταξύ Ινδίας, Ελλάδας και Η.Π.Α.

Γιάννης Ζάννης - ΤΑΜΠΛΑ : (www.piliosangeet.com).

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979 και σε ηλικία 8 ετών ξεκίνησε την ενασχόληση του με τη μουσική μαθαίνοντας κλασική κιθάρα. Το 1999 αρχίζει μαθήματα Τάμπλα στην Αθήνα με τον Λευτέρη Μητρόπουλο και αφιερώνει τη ζωή του στην σπουδή της Ινδικής κλασικής μουσικής. Ταξιδεύει στην Ινδία από το 2003 για να συνεχίσει τις σπουδές και την πρακτική.  Ζει στο Μπενάρες ακολουθώντας τον παραδοσιακό ινδικό τρόπο μουσικής εκπαίδευσης υπό την καθοδήγηση του Κισάν Ραμ Ντοχκαρ.  Επίσης παρακολουθεί μαθήματα και σεμινάρια από τον Ράμ Κουμάρ Μίσρα έναν από τους σπουδαιότερους σύγχρονους Ινδούς δεξιοτέχνες της Τάμπλα. Έχει παίξει συναυλίες ινδικής κλασικής μουσικής με Ινδούς δεξιοτέχνες στο Βέλγιο, στην Τουρκία και στην Ελλάδα.

Κιν/θέατρο Βιτσέντζος Κορνάρος – Μαλικούτη 18 , κέντρο Ηρακλείου

Πληροφορίες / Κρατήσεις : 28102810823813 - www.texnopolis.net

Γενική είσοδος 7 ευρώ -  Ώρα έναρξης 21:30

310513.jpg
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE