Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ arrow ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ arrow ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ,  Σάββατο 13 & Κυριακή 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014


Αγαπητοί κύριοι και κυρίες,

Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική: Σύμφωνα με στοιχεία παλιότερης έρευνας, χάθηκαν στη χώρα μας σε τροχαία ατυχήματα 36 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, 64 τραυματίστηκαν βαριά και 773 ελαφριά. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα από τροχαία σε ποσοστό που αγγίζει το 4% . Από τα 1.200 παιδιά που χάθηκαν το 2007 στην Ευρώπη των 27, τα 600 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους, τηρούσαν τα όσα προβλέπονται κατά την επιβίβαση μας στο αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα!

Με αφορμή τα παραπάνω, ο παιδικός  ραδιοφωνικός σταθμός Family fm 89.5, παίρνει την πρωτοβουλία και συν δημιουργεί μαζί με εσάς και άλλους σημαντικούς τοπικούς φορείς, το Σάββατο 13 και Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου και ώρες 11:00 έως 20:00, το πρώτο ΖΩΝΤΑΝΟ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής συμπεριφοράς και να ενημερώσουμε - ενημερώσετε, τα παιδιά, για το πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο γονιός κατά την χρησιμοποίηση του  μεταφορικού μας μέσου,

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας, θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα.

Θα παρουσιαστούν βιωματικές δράσεις όπως: Βιωματική βόλτα με κλειστά μάτια, από τον Βαγγέλη Αυγουλά (κοινωνικοπολιτικό blog "Με Άλλα Μάτια"), προσομοιωτή μέθης από το Σωματείο  ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ  ΠΡΟΤΕΚΤΑ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Διασκεδαστικά παιχνίδια για τις μικρές ή μεγάλες διαδρομές της οικογένεια και στο κλείσιμο της εκδήλωσης η Παράσταση η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία από τις εκδόσεις Ιτανος.

Σκοπός μας είναι τα ίδια μας τα παιδιά να είναι οι δικοί μας παρατηρητές στην κάθε μας διαδρομή, γιατί μόνο μέσα από την αγάπη μας προς τα παιδιά μας θα αλλάξουμε την οδική μας συμπεριφορά .

Επίσης μαζί μας, στην προσπάθεια αυτή που κάνουμε, θα έχουμε όλα τα σώματα ασφαλείας  (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Ερυθρός σταυρός)  που με την παρουσία τους θα μπορεί ένα παιδί να καταλάβει και να δει από κοντά το νόημα ύπαρξης των υπηρεσιών και των οχημάτων αυτών.

Στην πλατεία ελευθερίας θα συγκεντρωθεί σχολική ύλη τόσο από του χορηγούς όσο και από τους επισκέπτες, η οποία σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα δοθεί στους διευθυντές δημοτικών και νηπιαγωγείων, οι οποίοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τις οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη!!!!

Όλες οι δραστηριότητες θα είναι εντελώς δωρεάν για όλους!!!!!!!  

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

 
Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους Γονείς.
 
Δημιουργούμε  μια απλή διαδρομή σε μάθηση οδικής συμπεριφοράς για το ίδιο το παιδί.
140914_01.jpg
140914_02.jpg
140914_03.jpg
140914_04.jpg
 
Ας είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κάνοντας την διαδρομή μας ποιο εκπαιδευτική…….
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE