Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ arrow ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ arrow ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ

ΜΙΛΤΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ
Μίλτος Πασχαλίδης και Θάνος Μικρούτσικος μαζί αυτό το καλοκαίρι.
Ενώνουν τις δυνάμεις τους και τραγουδούν, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα.
Μια συζήτηση, ωστόσο, με τον Μίλτο Πασχαλίδη είναι πάντοτε απολαυστική. Ένας τραγουδιστής με ξεκάθαρη άποψη και θέση για τα πράγματα, που δεν διστάζει να την εκφράσει χωρίς περιστροφές. Μας μίλησε για τα λάθη των δισκογραφικών εταιρειών, τα μελλοντικά του  σχέδια, τις συνεργασίες του αλλά την Κρήτη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη ζωή του.

pasxalidis.jpg

1. Καλώς ήρθατε στην Κρήτη για άλλη μια φορά, το νησί που παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή σας.
Έχω ζήσει 16 χρόνια, υπό αυτήν την έννοια είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου. Ίσως το μεγαλύτερο σε διάρκεια, μετά την Αθήνα που έχω ζήσει . Μπήκα στο μαθηματικό το 1987 τελείωσα το 1992, έκανα  μεταπτυχιακά στο Ρέθυμνο στη φιλοσοφική και τελείωσα το 1994 και έμεινα άλλα 8 χρόνια στην Κρήτη.

2. Είναι ένας λόγος που επισκέπτεστε την Κρήτη?
Από το 2003 που έφυγα, έρχομαι λιγότερο συχνά από ότι θα ήθελα, έρχομαι κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Αλλά η Κρήτη κατοικεί εντός μου έτσι και αλλιώς.

3. Τι να περιμένει το κοινό από τις συναυλίες  σας με το Θάνο Μικρούτσικο?
Κάνουμε συναυλίες με το Θάνο Μικρούτσικο από την αρχή του καλοκαιριού με τραγούδια και των δυο μας, που τα τραγουδάμε και οι δυο, μοιραζόμαστε τη σκηνή ισότιμα. Πάντα υπάρχει ένα θέμα όταν παίζουμε με το Θάνο. Ο Θάνος έχει 700 τραγούδια, εγώ έχω 250, τώρα από αυτά τα 1000 περίπου τραγούδια πως θα βγάλουμε 30 για να γίνει μια συναυλία είναι πάντα ένα ερώτημα που θέτει ο ένας στον άλλο. Το μεγάλο θέμα είναι ποια τραγούδια μένουν απ΄ έξω όχι ποια λέμε.

4. Ποιο είναι το μυστικό της κατ επανάληψης συνεργασίας σας με το Θάνο Μικρούτσικο ?  
Για να συνεργάζεσαι με κάποιον επανειλημμένα είσαι φίλος μαζί του επίσης σημαίνει ότι τον θαυμάζεις και αγαπάς το υλικό του  και φυσικά να μπορείς να υποστηρίξεις τα δικά του τραγούδια. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο μυστικό. Επίσης η διάθεση μας να βρισκόμαστε  και στη σκηνή γιατί εκτός σκηνής βρισκόμαστε έτσι κι αλλιώς.

5. Προτιμάτε τις συνεργασίες?
Οι συνεργασίες που κάνω εμφανίζονται πιο πολύ γιατί προφανώς όταν είναι 2 ή 3 ονόματα είναι πιο ισχυρό όλο αυτό. Για πάρα πολλά χρόνια παίζω μόνος μου.

6. Ποιο είναι οι υπόλοιποι σταθμοί της περιοδείας σας για το καλοκαίρι?
Αυτή είναι η 14η συναυλία και έχουμε άλλες 15 μπροστά μας σε διάφορες περιοχές της  Ελλάδας αλλά και στην  Κύπρο.

7. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται οι διακοπές για τον Μίλτο Πασχαλίδη?
Έκανα 5 μέρες διακοπές με την κόρη μου. Και ίσως κάνω τον Αύγουστο άλλες 3 με 4 μέρες.

8. Πηγές έμπνευσης όταν γράφεται μουσική ή στίχους;
Η έμπνευση είναι κάτι το σχετικά υπερτιμημένο. Δηλαδή δεν περπατάει κανείς στο δρόμο και του έρχονται ιδέες. Εγώ εμπνεύσεις έχω κάθε μέρα δέκα. Δε γράφω όμως 10 τραγούδια τη μέρα. Όλα παίζουν σημασία. Ακόμα και ένα παιδί που κάνει ποδήλατο είναι έμπνευση, η θάλασσα, οι έρωτες, οι φίλοι.

9. Πότε μπορούμε να περιμένουμε κάποια επόμενη δισκογραφική δουλειά? Υπάρχει κάτι στα σκαριά;
Έχω στα σκαριά κάτι. Μόλις εξέδωσα ένα τργούδι που είναι μόνο στο ιντερνετ. Την Ηλιοματούσα που  βγήκε πριν από μερικές μέρες. Γράφω και άλλα τραγούδια. Υπάρχει και ένα υλικό του Άλκη Αλκαίου, τα οποία είναι τραγούδια, τα οποία δεν έχουν εκδοθεί και κάποια στιγμή θέλω να τα εκδώσω. Υπάρχει υλικό. Απλά έτσι όπως έχει διαλυθεί η δισκογραφία στην Ελλάδα ακόμα και εμείς που έχουμε σταδιοδρομήσει στη δισκογραφία έχουμε μια δυσκολία να βγάλουμε έναν ολόκληρο δίσκο. Ενώ παγκοσμίως το cd έχει υποστεί λόγο του ιντερνετ, μια πτώση της τάξης του 20%, στην Ελλάδα έχει υποστεί 95% και αυτό οφείλεται κυρίως στα επανωτά αυτογκόλ που έκαναν οι δισκογραφικές εταιρείες που έκαναν την παγκόσμια πρωτοτυπία και χαρίζουν τα cd με τις εφημερίδες. Οπότε το υλικό έχει απαξιωθεί στη συνείδηση του κόσμου και λέει γιατί να το αγοράσω αφού θα μου το χαρίσουν σε  μήνες. Παρόλα αυτά υπάρχει υλικό και σίγουρα τέλος 2016 με αρχές 2017 θα το εκδώσω.

10. Ποια είναι τα σχέδια σας για το χειμώνα?
Είναι νωρίς να πω κάτι για το χειμώνα. Το βέβαιο είναι ότι θα παίξω. Και το πιο πιθανό είναι ότι θα παίξω μόνος μου.

11. Υπάρχει  κάτι που θα θέλατε να κάνετε μουσικά και δεν συνέβη, κάποια συνεργασία ίσως που δεν πραγματοποιήθηκε και ελπίζετε να συμβεί στο μέλλον?
Στην Ελλάδα έχω συνεργαστεί με όσους θαύμαζα. Με όλους. Ίσως έχω συνεργαστεί λιγότερο από ότι ήθελα με τον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα. Από τον Μητροπάνο, τον Παπακωνσταντίνου, τον Νταλάρα, τον Θηβαίο, τον Μαχαιρίτσα,τον Τσακνή, τον Μπουλά, τον Βαγγέλη Γερμανό, τον Καζούλη, με όλους τους ανθρώπους που θαύμαζα τα τραγούδια τους και τους ίδιους έχω συνεργαστεί. Στο εξωτερικό θα ήθελα με τον Sting αλλά δεν είναι πολύ πιθανό.


Συνέντευξη από τη δημοσιογράφο :
Κόρσαββα Κωνσταντίνα
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE