Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΕΡΩΤΙΚΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ; ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΓΙΑ ΚΑΛΟ!!!
Ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός που θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι τουλάχιστον μία φορά στην ζωή του δεν πέρασε κάποιας μορφής ερωτική απογοήτευση.
 
Ανεξάρτητα από την ηλικία και την προσωπικότητά μας, όλοι έχουμε βρεθεί λίγο πολύ στην δύσκολη θέση του να πρέπει να ανταπεξέλθουμε σε έναν χωρισμό τον οποίο δεν επιλέξαμε ή σε μία απόρριψη από κάποιον στον οποίο πιστέψαμε πολύ.
 
Δύσκολα συναισθήματα όπως άρνηση, απογοήτευση, πικρία, απελπισία, στενοχώρια, πολλές φορές θυμός ή ακόμα και οργή μέχρι να φτάσουμε στην παραδοχή του αποτελέσματος.
Ότι αυτός που μέχρι χθες θεωρούσαμε το άλλο μας μισό, πλέον μας αποκλείει από την ζωή του. Πρέπει επομένως να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι για οτιδήποτε μας συμβαίνει, στο εξής θα αφορά μόνο εμάς και δεν θα υπάρχει εκτός από τους φίλους μας, κάποιος άνθρωπος πιο κοντά μας για να το μοιραστούμε. Ο άνθρωπος αυτός, που επάνω του στηρίξαμε την εμπιστοσύνη, τα όνειρα, το είναι μας, και πλέον δεν είναι δικός μας.
 
Ότι όμως και να είναι αυτό που μας προβληματίζει περισσότερο, πάντα θα υπάρχει η θετική πλευρά του πράγματος. Γιατί καμιά φορά, από τις μεγαλύτερες δυσκολίες που περνάμε, μαθαίνουμε τα σημαντικότερα πράγματα για τον εαυτό μας.
 
Εάν το κομμάτι αυτό που μας πληγώνει περισσότερο είναι το ότι δεν θα έχουμε πλέον τον συγκεκριμένο άνθρωπο, γιατί να μην σκεφτούμε ότι κάθε εμπόδιο έρχεται για καλό. Ότι είναι ίσως η επόμενη γνωριμία η πλέον κατάλληλη για εμάς.
 
Η σκέψη ότι εμείς τον απογοητεύσαμε, δεν του δώσαμε αρκετά και για αυτό δεν προχώρησε η σχέση αυτή, γιατί να μην είναι το κίνητρο για να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας ώστε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να ψάξουμε τα σημεία εκείνα που μπορεί πράγματι να υστερούμε και να αντιμετωπίσουμε αντικειμενικά τον εαυτό μας. Με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του. Να βελτιωθούμε όσο γίνεται, ώστε στην επόμενη σχέση μας να ανταποκριθούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ίσως με μεγαλύτερη επιτυχία.
 
Τέλος, εάν αυτό που μας πληγώνει είναι η μοναξιά, θα πρέπει απλά να σκεφτούμε, ότι από εμάς εξαρτάται το πόσο μεγάλο θα είναι το διάστημα που θα την ζήσουμε, το πώς θα την χρησιμοποιήσουμε προς όφελος μας για την ανασυγκρότηση του εαυτού μας, και με ποιο τρόπο θα βγούμε από την κατάσταση αυτή.

Διότι το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε σίγουρα και να στηριζόμαστε, είναι αυτό που εξαρτάται από εμάς. Ίσως να είναι αυτό που πρέπει να μάθουμε. Ότι το μέλλον μίας σχέσης, στηρίζεται σε αυτό που χτίζουμε εμείς σήμερα ως βάση για την προσωπικότητά μας. Για τον εαυτό μας.
 
Οι ερωτικές απογοητεύσεις δεν μας συμβαίνουν για να απελπιζόμαστε, αλλά για να μαθαίνουμε, να βελτιωνόμαστε και να γινόμαστε πιο δυνατοί. Εξάλλου πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο η επόμενη αγάπη να έρθει πιο δυνατή, πιο ώριμη και πιο ουσιαστική από την προηγούμενη. Εκεί λοιπόν θα είμαστε εμείς, πιο έτοιμοι από ποτέ, να την αντιμετωπίσουμε. Σε μία μέρα, σε μία ώρα και με έναν τρόπο που ποτέ μπορεί να μην είχαμε φανταστεί.

Μαζέψτε λοιπόν τ’αρνητικά σας συναισθήματα κι αφήστε τα στο παρελθόν. Να σκέφτεστε πάντα θετικά και να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ραντεβού με αυτό που επιθυμείτε στη ζωή σας την κατάλληλη στιγμή. Αυτό απλά που πρέπει να σκεφτόμαστε και να πιστεύουμε είναι η σοφή - κλασσική - λαϊκή έκφραση : “Κάθε εμπόδιο για καλό”…

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE