ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΥΓΑΡΙ Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το γραφείο της ψυχολόγου Χαράς Νομικού. Οι ψυχολόγοι διαπίστωσαν ότι δεν είναι λίγα τα παντρεμένα ή και ανύπαντρα ζευγάρια που αναζητούν συμβουλή από ειδικό για να λύσουν το πρόβλημα της «παρεμβατικής μητέρας» του συζύγου.

Μάλιστα, κατά πλειονότητα (76%) το ζευγάρι απευθύνεται στον ειδικό με πρωτοβουλία της συζύγου, αφού ο άνδρας δεν συνειδητοποεί ότι η συμπεριφορά της μητέρας του δημιουργεί προβλήματα στο ζευγάρι.

Ενδεικτικό της σχέσης που έχουν οι Έλληνες με τις μητέρες τους είναι πως -σύμφωνα με την έρευνα- ένας στους τέσσερις άνδρες (24%) βασίζεται πολύ στη γνώμη της μητέρας του, όταν πρόκειται να πάρει συγκεκριμένες αποφάσεις, ενώ τουλάχιστον ένας στους δέκα φροντίζει να ενημερώνει αναλυτικά τη μητέρα του για όλες του τις δραστηριότητες.

Τα συχνότερα παράπονα που έχουν οι νύφες από τις πεθερές τους είναι ότι συχνά (24%) παρεμβαίνουν στον τρόπο, με τον οποίο ανατρέφονται τα εγγόνια, τηλεφωνούν συστηματικά, σε αρκετές περιπτώσεις (17%) πάνω από δύο φορές την ημέρα και είναι ιδιαίτερα επικριτικές σχετικά με τον τρόπο που η νύφη κάνει τις δουλειές του σπιτιού, μαγειρεύει κ.λπ.

Αποτέλεσμα όλων αυτών -με βάση τα όσα κατέγραψαν η Χ.Νομικού και οι συνεργάτες της- είναι οι συχνοί (σε ποσοστό έως και 61%) καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι, η συναισθηματική αποξένωση ή άλλα προβλήματα επικοινωνίας.

Σύμφωνα με την έρευνα, 23% των παντρεμένων χώρισαν εξαιτίας της συμπεριφοράς που είχε η μητέρα του συζύγου. Το ποσοστό των ανύπαντρων ζευγαριών που χώρισαν για τον ίδιο λόγο έφτασε το 80%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με βάση τις αναφορές ατόμων και ζευγαριών που ζήτησαν ψυχολογική βοήθεια κατά τα έτη 2007, 2008 και 2009.


πηγή IN
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
  • Ραδιόφωνα
    Υδρόγειος 106.9
    DRS 95.3 fm  
    όλα τα ραδιόφωνα...
  • Ενδιαφέροντα
    small.jpg Δεν μετανιώνω για τίποτα, τραγουδά με τη σπαρακτική φωνή της η Εντίθ Πιαφ, ωστόσο δεν είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι μετανιώνουν και είναι για τα απλά πράγματα στη ζωή που άφησαν να τους ξεγλιστρήσουν, αυτά για τα οποία μετανιώνουν περισσότερο.
    5 πράγματα για τα οποία μετανιώνουμε όταν είναι… αργά
    Διαβάστε περισσότερα...
  • Guinness World
    small.jpg Η Chanel Tapper είναι μια μαθήτρια από την Καλιφόρνια, η οποία εκ πρώτης όψεως μοιάζει με όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. Αυτό που την κάνει ξεχωριστή, είναι η τεράστια γλώσσα της, για την οποία κέρδισε και μια θέση στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness ως η κοπέλα με τη μεγαλύτερη γλώσσα στον κόσμο.
    Το κορίτσι με την μεγαλύτερη γλωσσά στον κόσμο! Διαβάστε περισσότερα...
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
14°C
Ηράκλειο 14°C | Χανιά 9°C | Αθήνα 13°C | Θεσ/νίκη 5°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Αγαθή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία