ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νούμερα ρεκόρ παρουσιάζει η αεροπορική κίνηση του 2016, με τα τελικά στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας να επιβεβαιώνουν την αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας, τουλάχιστον ως προς τις αφίξεις, δεδομένου ότι οι εισπράξεις φέτος, θα παραμείνουν, όπως όλα δείχνουν, με αρνητικό πρόσημο.

Ειδικότερα, στα ελληνικά αεροδρόμια το 2016 διακινήθηκαν συνολικά 53,6 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 9,9% σε σχέση με το 2015, ενώ αύξηση κατά 3,8% παρουσίασε και το σύνολο των πτήσεων το δωδεκάμηνο του 2016. Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το δωδεκάμηνο του 2015 είχε φθάσει τα 48,8 εκατ. επιβάτες.

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων την περυσινή χρονιά ανήλθε στις 461.161 (από τις οποίες 189.710 εσωτερικού και 271.451 εξωτερικού) παρουσιάζοντας αύξηση 3,8% (+1,2% στις πτήσεις εσωτερικού και + 5,7% στις πτήσεις εξωτερικού), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 444.249 πτήσεις.

Ιδιαίτερα θετική είναι η εικόνα για το μήνα Δεκέμβριο του 2016, με 2,2 εκατ. διακινηθέντων επιβατών και αύξηση κατά 14,6% (εσωτερικού-εξωτερικού), έναντι του Δεκεμβρίου του 2015. Από τα στατιστικά στοιχεία για τον Δεκέμβριο του 2016 προκύπτει ότι η άνοδος για τους επιβάτες εσωτερικού ήταν στο 10,5% και στο 19,1% για τους επιβάτες εξωτερικού, ενώ στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Χανίων και Ρόδου καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για τον Δεκέμβριο του 2016.

Για το σύνολο του 2016, τα αεροδρόμια του Ηρακλείου, της Κέρκυρας και της Πάρου κατέγραψαν την μεγαλύτερη αύξηση επιβατών, το κάθε ένα στην κατηγορία του. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της χρονιάς που μας πέρασε, το αεροδρόμιο που είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης διακίνησης επιβατών για το δεδεκάμηνο του 2016, (στην κατηγορία των αεροδρομίων με επιβατική κίνηση άνω των 4 εκατ.), είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου με άνοδο 13,3%.

Στην μεσαία κατηγορία (αεροδρόμια που διακινούν από 1 έως 4 εκατ. επιβάτες ετησίως ), την πρωτιά πήρε το αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με ποσοστό αύξησης 14,4%, ενώ στην αμέσως επόμενη κατηγορία, ( αεροδρόμια που διακινούν έως 1 εκατ. επιβάτες τον χρόνο ), την μεγαλύτερη ετήσια αύξηση επιβατών είχε το αεροδρόμιο της Πάρου με ποσοστό 72,2%.


Πηγή CRETEPLUS
 
ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 54ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΓΡΙΠΗ ΤΥΠΟΥ Η3Ν2 | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται για τρίτη μέρα, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 54χρονος Αγιονικολιώτης, ο οποίος προσβλήθηκε από τον ιό της γρίπης τύπου Η3Ν2.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση του μεσήλικα άνδρα είναι ιδιαίτερα βαριά. Ανήκει δε σε ειδική ομάδα ασθενών, που σημαίνει ότι αντιμετωπίζει και άλλα προβλήματα υγείας.

Σημειώνεται δε ότι είναι το πρώτο περιστατικό στην περιοχή που επιβεβαιώνεται θετικό του συγκεκριμένου ιού της γρίπης.
Πηγή FLASHNEWS
 
ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ 3 ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ 39ΧΡΟΝΟΥ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Την Πέμπτη (19/1) θα απολογηθούν τελικά ενώπιον του Ανακριτή και οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 39χρονου Ιάκωβου Εμμανουήλ ο οποίος βρέθηκε άγρια χτυπημένος σε δρόμο προς τη Ροδιά.

Την Τετάρτη (18/1), οδηγήθηκαν στον Ανακριτή ο 25χρονος και η 30χρονη ωστόσο ζήτησαν και έλαβαν νέα προθεσμία για την Πέμπτη. Επίσης την Πέμπτη θα απολογηθεί και ο 34χρονος συνέταιρος του θύματος.

Υπενθυμίζεται ότι και στους τρείς έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις από τον εισαγγελέα Ηρακλείου, στους δύο άνδρες για ανθρωποκτονία από κοινού και ψευδορκία και στη γυναίκα για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδορκία.

Σημειώνεται ότι οι δύο άνδρες ρίχνουν τις ευθύνες ο ένας στον άλλον προσπαθώντας έτσι να πετάξουν από πάνω τους τυχόν ευθύνες.


Πηγή EKRITI

 
ΕΞΥΠΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη χρήση αυτής της εφαρμογής που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και μια ευρεία γκάμα πληροφοριών.

Μια έξυπνη εφαρμογή δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου που θα δίνει όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για την πόλη οι δημότες αλλά και θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα, προβλήματα και ότι άλλο κρίνουν απαραίτητο.

Η εφαρμογή "Δημότης Ηρακλείου" για κινητές συσκευές παρουσιάστηκε σήμερα από τον Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Πέτρο Ινιωτάκη με το σύνθημα «Ενημερώνομαι, συμμετέχω, βελτιώνω την πόλη μου,εύκολα,άμεσα,24 ώρες το 24ωρο».

Όπως δήλωσε ο κ. Ινιωτάκης αυτή η εφαρμογή είναι μία ακόμη σημαντική δράση στο πλαίσιο της έξυπνης πόλης όπου ο κάθε πολίτης μέσω κινητού ή τάμπλετ μπορεί να καταγράψει και στη συνέχεια να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για οποιοδήποτε πρόβλημα, εύκολα, άμεσα όλο το 24ωρο ενώ θα μπορεί να ενημερώνεται για εκδηλώσεις και ότι άλλο έχει σχέση με την πόλη.

Ο Αντιδήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν στη χρήση αυτής της εφαρμογής που περιλαμβάνει ταυτόχρονα και μια ευρεία γκάμα πληροφοριών.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Η εφαρμογή, η οποία λειτουργεί σε iOS και σε Android, είναι διαθέσιμη δωρεάν και περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες:


1. Δήλωση Προβλημάτων - για κάθε δήλωση προβλήματος υποβάλλονται οι ακόλουθες πληροφορίες:
• Κατηγορία
• Περιγραφή
• Φωτογραφία
• Τοποθεσία
Η δήλωση των προβλημάτων γίνεται επιτόπου ή εφόσον δεν υπάρχει σύνδεση δικτύου, αποθηκεύονται και υποβάλλονται σε επόμενη φάση. Προβολή κατάστασης για τα προβλήματα που έχουν υποβληθεί από τον χρήστη

2. Τα Τελευταία Νέα του Δήμου και της Πόλης

3. Τις Εκδηλώσεις στο Ηράκλειο

4. Σύνδεση με τα Κοινωνικά Δίκτυα του Δήμου Ηρακλείου

5. Χρήσιμα Τηλέφωνα της Πόλης και του Δήμου

6. Χάρτη με σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος του Δήμου

7. Άμεση Επικοινωνία με τον Δήμο Ηρακλείου μέσω τηλεφώνου, sms & email

8. Εφημερεύοντα Νοσοκομεία

9. Εφημερεύοντα Φαρμακεία

10. Δημόσιες Θέσεις Parking για ΑΜΕΑ

Τέλος, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα ενημέρωσης των δημοτών με χρήση της υπηρεσίας Push Notifications

Η εφαρμογή έχει εγκατασταθεί σε πάνω από 500 κινητές συσκευές και έχουν υποβληθεί περισσότερα από 120 αιτήματα κυρίως προβλήματα στους δρόμους ,στο δημοτικό φωτισμό στην καθαριότητα.

Για κινητά με Google Android:
https://play.google.com/store/...

Για κινητά με IOS:
https://itunes.apple.com/us/ap...

Στατιστικά στοιχεία 18-12017

Λειτουργικό σύστημα - Εγκαταστάσεις

Android 400
ios 123
Συνολικά 523

ΠΛΗΘΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Κατηγορία - Υποβολές

Λακκούβες 33
Βλάβη στο δημοτικό φωτισμό 29
Καθαριότητα –Ανακύκλωση 15
Παράπονο –εισήγηση 13
Κλάδεμα κοπή και φύτευση δέντρων 8
Ύδρευση -αποχέτευση –άρδευση(ΔΕΥΑΗ) 7
Τοποθέτηση πινακίδων Σήμανσης –καθρεπτών 6
Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων 4
Δημοτικό κυνοκομείο –αδέσποτα 4
Απομάκρυνση ογκοδών Αντικειμένων 3
Σύνολο 122


Πηγή CRETALIVE

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΡΑΛΛΥΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία