ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Περίπου έξι στις δέκα επιχειρήσεις δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και εμφανίζουν, παρά την κρίση, στοιχεία ανθεκτικότητας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.

Ωστόσο το στοιχείο της ανησυχίας είναι έντονο στον εμπορικό κόσμο, κυρίως όσον αφορά το φορολογικό και το ασφαλιστικό, καθώς μάλιστα στον αντίποδα περισσότερες από μια στις τέσσερις εμπορικές επιχειρήσεις (27,6% του συνόλου) κατατάσσονται στην κατηγορία των «απειλούμενων», καθώς εμφανίζουν ταυτόχρονα μείωση τζίρου και ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Τα δεδομένα προκύπτουν από την ετήσια έκθεση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) που παρουσιάστηκε σήμερα και καταγράφει την κατάσταση στο εμπόριο μαζί με τις αναμενόμενες τάσεις από τη μελέτη δείγματος 1.200 επιχειρήσεων χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

Πρόβλημα υπάρχει και με τις επιχειρήσεις στην αγορά της Κρήτης. Σύμφωνα με τα κύρια συμπεράσματα: -Έξι στις δέκα επιχειρήσεις (59,4%) δήλωσαν μείωση τζίρου κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ενώ το 32,5% δήλωσε στασιμότητα και το 8,2% αύξηση.

Το μέσο ποσοστό μείωσης του τζίρου ήταν 23,4%.

-Στο ίδιο διάστημα το 86,1% των εμπορικών επιχειρήσεων δεν έκαναν προσλήψεις ή απολύσεις. Το 7% προσέλαβε υπάλληλο χωρίς να απολύσει ενώ το 3% απέλυσε χωρίς να προσλάβει.

-Το 24% των επιχειρήσεων του χονδρικού εμπορίου και το 29% του λιανικού έχουν ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς την εφορία ενώ για τα ασφαλιστικά ταμεία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 21% και 30%.

Χαμηλότερα είναι τα ποσοστά των επιχειρήσεων με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς προμηθευτές (19% και 17% αντίστοιχα), προφανώς για να αποφευχθεί ο κίνδυνος διακοπής εφοδιασμού.


Πηγή CRETEPLUS
 
ΝΕΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΜΑΛΕΒΙΖΙ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Επιστήμονες από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας επισκέφτηκαν σήμερα, έπειτα από αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μαλεβιζίου, το Γάζι και τη Ροδιά, για να πραγματοποιήσουν μετρήσεις ακτινοβολίας, να ελέγξουν την λειτουργία των σταθμών που ήδη υπάρχουν αλλά και να εξετάσουν το αίτημα της Δημοτικής Αρχής, για προσθήκη ενός ακόμα σταθμού μετρήσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έγκυρης ενημέρωσης των κατοίκων και των επισκεπτών του Μαλεβιζίου, η Δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από την Ελληνική Επιτροπή Ενέργειας να τοποθετηθεί ένας ακόμα σταθμός μέτρησης ακτινοβολίας, στο Δημοτικό Σχολείο της Ροδιάς.

Οι αρμόδιοι επιστήμονες της Επιτροπής Ενέργειας κ.κ. Αγαμέμνων Γιαλάφας και Ηλίας Καραστεργίου επισκέφτηκαν και έλεγξαν τον χώρο του σχολείου, ενώ πραγματοποίησαν και μετρήσεις ακτινοβολίας στην περιοχή των κεραιών της Ροδιάς, καθώς και έλεγχο ορθής λειτουργίας του σταθμού μέτρησης που είναι εγκατεστημένος στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου στο Γάζι.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων που πραγματοποιήθηκαν, θα δημοσιευτούν το επόμενο διάστημα στο διαδίκτυο και θα είναι προσβάσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Την ομάδα των επιστημόνων συνόδευαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεραιών του Δήμου Μαλεβιζίου Μ. Παπαδομανωλάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ροδιάς και μέλος της επιτροπής Γ. Στρατάκης και τα μέλη της επιτροπής Α. Ροδίτης και Α. Σταματάκης.
Πηγή FLASHNEWS
 
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Την ώρα που η χώρα ασχολείται με την 4ήμερη απόδραση του Αλέξη Τσίπρα στην Κούβα και εν μέσω της σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές που ζητούν περισσότερο ... αίμα, η Τουρκία κορυφώνει τις προκλήσεις της και επαναφέρει στο προσκήνιο τις παράλογες και ανιστόρητες διεκδικήσεις ελληνικών νησιών και βραχονησίδων.

Ντια, Γαϊδουρονήσι, Γαύδος και Διονυσάδες, νησιά που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη, συμπεριλαμβάνονται στην σχετική λίστα του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Τουρκία (CHP) Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε από την τουρκική κυβέρνηση να παρέμβει και να προχωρήσει στην... ανακατάληψη 18 συνολικά ελληνικών νησιών και βραχονησίδων!

Τα υπόλοιπα σημεία, πλην αυτών που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη, είναι τα νησιά και οι βραχονησίδες: Φούρνοι, Θύμαινα, Κίναρος, Λέβιθα, Καλόλιμνος, Παναγιά, Οινούσσες, Αγαθονήσι, Αρκοί, Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Γυαλί, Φούρνοι, Σύρνα και Κουφονήσι!

Οι συνεχείς προκλήσεις εκ μέρους της Άγκυρας, οι αναφορές Ερντογάν στην Συνθήκη της Λωζάνης και οι ευθείες επιθέσεις σε Αθήνα και Λευκωσία, σε συνδυασμό με τον ύπουλο ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τον σκοτεινό ρόλο της Τουρκίας αλλά και άλλων πολιτικών παραγόντων στη Θράκη, δημιουργούν ανησυχία και προβληματισμό.

Από κοντά και ο ... Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, ο οποίος με κάθε ευκαιρία θέτει θέμα "τσαμουριάς", εκμεταλλευόμενος και αυτός το κλίμα που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Μέσα σε αυτό το σκηνικό, δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις από πολλές πλευρές, ότι το επόμενο διάστημα οι προκλήσεις θα ενταθούν και ενδέχεται να φτάσουν ακόμα και στην πρόκληση θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο.

Τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι υπηρεσίες Ασφαλείας, εκτιμώντας όλα τα δεδομένα και λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα, κυρίως στα νησιά. Άλλωστε, τα μέτρα είχαν αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζονται αμέσως μετά την εκδήλωση του αποτυχημένου τουρκικού πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο στην Τουρκία και της έντασης που εξακολουθεί να υπάρχει στην γείτονα χώρα.
Πηγή EKRITI

 
ΣΤΑ ΛΕΥΚΑ Ο ΟΜΑΛΟΣ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Νωρίς – νωρίς έπεσαν τα πρώτα χιόνια φέτος στα Χανιά και το οροπέδιο του Ομαλού ντύθηκε στα λευκά!

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες το ‘χει στρώσει για τα καλά, αφού η χιονόπτωση ξεκίνησε χθες βράδυ και συνεχίστηκε καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας.Πηγή CRETALIVE

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Αθανάσιος, Αθανασία, Κύριλλος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία