ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συνεχίζεται η συρρίκνωση του αριθμού των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του ελληνικού Δημοσίου, με το φαινόμενο να είναι έντονο και στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με το σχετικό Μητρώο των υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Οικονομικών, το συνόλου των μισθοδοτούμενων από το ελληνικό Δημόσιο εμφανίζεται σε περαιτέρω μείωση, με τη φθίνουσα πορεία του αριθμού των εργαζομένων να παρατηρείται και εντός της διάρκειας του 2016.

Αυτό το οποίο προκύπτει είναι ότι ο αριθμός των αποχωρήσεων (στην συντριπτική τους πλειονότητα πρόκειται για συνταξιοδοτήσεις) υπαλλήλων για τον Μάιο του 2016, διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Μάιο, τελευταίο μήνα στον οποίο αναφέρονται τα επικαιροποιημένα στατιστικά στοιχεία της «Απογραφής», αποχώρησαν 1.294 υπάλληλοι από την Δημόσια Διοίκηση, τη στιγμή που για τον Απρίλιο του 2016 καταγράφονται 643 αποχωρήσεις, τον Μάρτιο, 652 και τον Φεβρουάριο 737.

Αν προσθέσει κανείς τους 1.003 συνταξιοδοτήσεις- αποχωρήσεις του Ιανουαρίου, ο συνολικός αριθμός εργαζομένων που έφυγαν από το Δημόσιο στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, ανέρχεται σε 4.329. Η στατιστική καταγραφή 1.000 αποχωρήσεων το μήνα ήταν μια τάση που φαινόταν να παγιώνεται το περασμένο έτος. Έντονο είναι το φαινόμενο και στο Δήμο Ηρακλείου όπου το 20% των εργαζομένων έχει αποχωρήσει την τελευταία τριετία.

Την ίδια στιγμή αυτό που ισχύει και για τους εναπομείναντες υπαλλήλους είναι μόλις συμπληρώσουν το όριο συνταξιοδότησής τους να φύγουν από την υπηρεσία και να μην παρατείνουν την παραμονή τους.

Το σύνολο των δημοτικών υπαλλήλων που αποχώρησαν τα τρία τελευταία χρόνια φτάνει τους 250 από τους οποίους 50 μετακινήθηκαν στην Περιφέρεια Κρήτης με τη διαδικασία της κινητικότητας και οι υπόλοιποι συνταξιοδοτήθηκαν.Πηγή CRETEPLUS

 
ΤΟ ΚΑΜΑΡΙ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΠΟ ΨΗΛΑ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο άρτια οργανωμένα, εξοπλισμένα και στελεχωμένα ερευνητικά κέντρα της Ελλάδας.

Η έδρα του κέντρου, καθώς και τα γραφεία της Κεντρικής Διεύθυνσης, βρίσκονται στα Βασιλικά Βουτών, 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ηρακλείου Κρήτης.

Οι ερευνητικές και τεχνολογικές κατευθύνσεις του κέντρου επικεντρώνονται σε τομείς μεγάλου επιστημονικού, κοινωνικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, όπως:

Πληροφορική, Μοριακή βιολογία, Λέιζερ, Τηλεπικοινωνίες, Μικροηλεκτρονική, Ρομποτική, Βιοτεχνολογία, Υλικά, Χημική Μηχανική, Υπολογιστικά Μαθηματικά, Βιοχημική Μηχανική και Ιστορικές Έρευνες.

Σήμερα το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), έχει να επιδείξει υψηλές επιστημονικές επιδόσεις, καθώς και μια σπουδαία κοινωνική και οικονομική προσφορά, στοιχεία που το καθιστούν ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα διεθνώς.

Δείτε το βίντεο της Hypervision.
Πηγή FLASHNEWS
 
ΟΛΙΓΟΗΜΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ολιγοήμερη παράταση μέχρι και την προσεχή Δευτέρα (18 Ιουλίου) για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων και μέχρι την μεθεπόμενη Δευτέρα (25 Ιουλίου) για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομικών εκτιμώντας τα δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη τα αιτήματα των φορέων των Λογιστών της χώρας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ολιγοήμερη παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής δηλώσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν υποβληθεί συνολικά 5.865.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων, από το σύνολο των 6.000.000 που αναμένεται να υποβληθούν.

Η διαδικασία υποβολής, από την αρχή της μέχρι και σήμερα, κύλησε ομαλά, χωρίς να παρουσιαστεί σχεδόν κανένα τεχνικό πρόβλημα στο Taxis, το οποίο παρέμεινε ανοιχτό για τουλάχιστον τρεις μήνες, όπως είχε δηλώσει από την αρχή το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα, την Πέμπτη 14.7.2016 υποβλήθηκαν 164.000 φορολογικές δηλώσεις, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για τη φετινή χρονιά.

Για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων, υπάρχει ακόμα σημαντικός αριθμός δηλώσεων που δεν έχουν υποβληθεί». Οι νέες και οριστικά καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής δηλώσεων είναι: 1) Για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων, η Δευτέρα 18.7.2016 ώστε να έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν και οι φορολογικές δηλώσεις που απομένουν. 2) Για τις φορολογικές δηλώσεις νομικών προσώπων, η Δευτέρα 25.7.2016.Πηγή EKRITI

 
"ΕΙΔΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ" | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, αλλά και επιζώντων από τη φρίκη στη Νίκαια. «Είδα τα σώματα να πέφτουν σαν τις κορίνες του μπόουλινγκ στο πέρασμά του» περιέγραψε στην εφημερίδα Nice-Matin ένας συντάκτης της, ο οποίος υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης.

Ο δημοσιογράφος Νταμιάν Αλμάν αφηγείται πως όλα πήγαιναν καλά χθες το βράδυ, η βραδιά ήταν καλή, το ίδιο και η ατμόσφαιρα, το θέαμα των πυροτεχνημάτων καλό, τα πιτσιρίκια πετούσαν βότσαλα στο νερό, μέχρι που τα πυροτεχνήματα τελείωσαν και από μακριά ακούστηκαν θόρυβος και φωνές.

«Κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα, ένα τεράστιο λευκό φορτηγό έπεφτε με τρελή ταχύτητα πάνω στους ανθρώπους, κάνοντας μάλιστα στροφές για να θερίσει όσο το δυνατόν περισσότερους» λέει στη Nice-Matin. «Αυτό το φορτηγό του θανάτου πέρασε μερικά μέτρα από μένα και δεν το συνειδητοποίησα. Είδα τα σώματα να πέφτουν σαν τις κορίνες του μπόουλινγκ στο πέρασμά του.

Άκουσα θορύβους, ουρλιαχτά που δεν θα ξεχάσω ποτέ. » Ήμουν αποσβολωμένος. Δεν κουνήθηκα. Ακολούθησα αυτό το φέρετρο με τα μάτια. Γύρω μου επικρατούσε πανικός. Άνθρωποι έτρεχαν, φώναζαν, έκλαιγαν. Τότε συνήλθα. Και έτρεξα μαζί τους.» Ο Αλμάν βρήκε καταφύγιο σε εστιατόριο μαζί με πολλούς άλλους, όμως ήθελε να μάθει τι είχε συμβεί και γρήγορα βγήκε και πάλι.

«Η Προμενάντ ήταν έρημη. Κανένας θόρυβος. Καμιά σειρήνα. Κανένα αυτοκίνητο. Επέστρεψα στο σημείο απ' όπου είχε περάσει το φορτηγό. Διασταυρώθηκα με τον Ρεμόν. 'Υπάρχουν παντού νεκροί, μου ψιθύρισε δακρυσμένος. » Είχε δίκιο. Ακριβώς πίσω του, άψυχα πτώματα κάθε πέντε μέτρα, ανθρώπινα μέλη. Αίμα. Βογγητά. Αυτοί που νοικιάζουν τις ομπρέλες στην παραλία ήταν οι πρώτοι που έτρεξαν.

Έφεραν νερό για τους τραυματίες και πετσέτες τις οποίες απέθεταν εκεί όπου δεν υπήρχε πια ελπίδα. Εκείνη τη στιγμή λιγοψύχησα. Ήθελα να βοηθήσω, να κάνω κάτι. » Όμως δεν τα κατάφερα. Ένα δεύτερο κύμα πανικού με ξανάφερε στο εστιατόριο. Επιστρέφει! Επιστρέφει. Ήταν λάθος. Το φορτηγό είχε τελειώσει την κούρσα του δεκάδες μέτρα μακρύτερα, διάτρητο από σφαίρες. Δεν άκουσα κανέναν πυροβολισμό. Μόνο κραυγές. Και τώρα κλάματα.

Μόνο κλάματα.» Οδηγός μηχανής προσπάθησε να σταματήσει το φορτηγό, που έπεσε στο πλήθος, προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα του οχήματος, αλλά έπεσε στη διάρκεια της προσπάθειάς του, σύμφωνα με την αφήγηση γερμανού δημοσιογράφου Ρίχαρντ Γκούτγιαρ. «Οδηγούσε πολύ αργά και τον ακολούθησε ένας μοτοσικλετιστής που κινήθηκε πίσω του και ο μοτοσικλετιστής προσπάθησε να τον περάσει και προσπάθησε μάλιστα να ανοίξει την πόρτα του οδηγού.

"Έπεσε κάτω από τις ρόδες του φορτηγού" κατέληξε ο δημοσιογράφος, ο οποίος γύρισε το δικό του βίντεο, το οποίο μεταδόθηκε από γερμανικό κανάλι.


Πηγή CRETALIVE

 

 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ FAIL-YMPICS #1 - 2016


ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία