ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Δρόμο δρόμο, περιοχή περιοχή, βλέπουν από το πρωί στο δήμο Ηρακλείου τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα εφαρμόσουν μαζί με την μελετητική ομάδα Ρέντζου που βρίσκεται στο Ηράκλειο.

Στο τραπέζι της συζήτησης έχουν μπει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για τη λεωφόρο Δικαιοσύνης, η οποία προβλέπεται να γίνει πεζόδρομος, για την αναβαπτισμένη λεωφόρο Πλαστήρα που θα παραδωθεί σύντομα, για την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, η οποία σε λίγο καιρό θα κλείσει για να ανακασκευαστεί και για την πολύπαθη οδό Μητσοτάκη.

Στην κουβέντα εξετάζονται και τα κυκλοφοριακά δεδομένα της Νέας Αλικαρνασσού. Συγκεκριμένα η νέα παραλιακή λεωφόρος, το πολεοδομικό κέντρο του δημοτικού διαμερίσμτος και η πολυσύχναστη λεωφόρος Ικάρου.

Ταυτόχρονα συζητήσεις γίνονται και για κυκλοφοριακές παρεμβάσεις σε περιοχές τις οποίες οι πολίτες έχουν υποδείξει, όπως για παράδειγμα την περιοχή του Τζάμπο και τη λεωφόρο Κνωσού, στο ύψος του» Γρηγόρης Μικρογεύματα», όπου οι κυκλικοί τομείς {round about} αντί να λύσουν μεγένθυναν τα προβλήματα.

«Μέχρι σήμερα» λέει στο Cretalive ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου κ. Χάρης Μαμουλάκης «έχει εφαρμοστεί το 40% της κυκλοφοριακής μελέτης Ρέντζου.

Στόχος μας είναι να πάμε σε μεγαλύτερη εφαρμογή της μελέτης, να λύσουμε καθημερινά προβλήματα, αλλά και να εντάξουμε ζητήματα, όπως είναι το θέμα των πεζοδρόμων, που παρότι έχουν αλλάξει τη ζωή του πολίτη δεν έχουν ενταχθεί, ορθά στο κυκλοφοριακό σύστημα της πόλης».

Πηγή CRETEPLUS

 
Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Στην πρόθεση κατάργησης των μειωμένων κατά 30% συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, θέμα που βρίσκεται στη διαπραγμάτευση μεταξύ Κυβέρνησης και θεσμών, αναφέρεται σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, διαβιβάζοντας επιστολή του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών - ΕΟΑΕΝ.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «Ο ΕΟΑΕΝ εκφράζει την ανησυχία του αλλά και την κάθετη αντίθεσή του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, γιατί αυτό θα αποτελέσει ισχυρό πλήγμα στην χειμαζόμενη από την κρίση επιχειρηματική δραστηριότητα στα νησιά μας, θα επιφέρει κατακόρυφη αύξηση του κόστους διαβίωσης και θα μειώσει την ανταγωνιστικότητα της νησιωτικής παραγωγής και ιδιαίτερα του τουριστικού προϊόντος».

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή «το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ δεν αποτελεί προνόμιο ή χαριστική ρύθμιση για τα νησιά μας, αλλά χορηγήθηκε ως ελάχιστο αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στα οξυμένα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου, όπως το αυξημένο μεταφορικό κόστος, οι μειωμένες οικονομίες κλίμακας, κ.λ.π., καθώς επίσης και για συγκεκριμένους εθνικούς και κοινωνικούς λόγους που δεν έχουν εκλείψει.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ένα «τέτοιο μέτρο θα έχει αναπόφευκτα ολέθριες επιπτώσεις στην νησιωτική κοινωνικοοικονομική ζωή, θα συρρικνώσει κάθε παραγωγική δραστηριότητα και θα οδηγήσει σε περαιτέρω ερημοποίηση τα νησιά μας» και ζητούν τη σύγκλιση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής παρουσία και του Υπουργού Οικονομικών, προκειμένου να συζητήσουμε το σοβαρό αυτό ζήτημα για την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών μας, αλλά και να σας αναπτύξουμε τους λόγους που επιβάλλουν την διατήρηση του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

 

Πηγή FLASHNEWS
 
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ "ΤΡΟΜΟΥ" ΣΤΗΝ Λ. ΙΚΑΡΟΥ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μια μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας πραγματοποιηθηκε το μεσημέρι στο πάρκινγκ του...τρόμου, όπως έχει μετονομαστεί ο χώρος στη λεωφόρο Ικάρου, στο κέντρο του Ηρακλείου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, πραγματοποίησαν επιχείρηση εκκαθάρισης του χώρου, από όλους εκείνους τους καταληψίες, οι οποίοι εδώ και πολλούς μήνες λυμαίνονται το χώρο και τρομοκρατούν τους ανυποψίαστους πολίτες που πανε εκεί καθημερινά για να παρκάρουν.

Μέσα από το CretePlus.gr έχει γίνει πολύς λόγος για το πάρκινγκ στην καρδιά της πόλης που έχει γίνει σημείο σύγκρουσης για πολίτες οι οποιοι αφήνουν το αυτοκίνητό τους και ρομά που απειλούν στη συγκεκριμένη περιοχή, δρώντας ανενόχλητοι!

Το CretePlus.gr ειχε επισημάνει πολλάκις τον τελευταίο χρόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά πολίτες οι οποίοι περνούν από το πάρκινγκ στην αρχή της λεωφόρου Ικάρου κάτω ακριβώς από την πλατεία Ελευθερίας.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Μάλιστα πριν από λίγο καιρό είχε καταγραφεί ένα ακόμη περιστατικό κατά το οποίο πολίτες τις βραδινές ώρες δέχονται έντονες απειλές από τσιγγάνους. Ενώ στις 9 Απρίλη είχε καταγραφεί αποκλειστικά στο CretePlus.gr ακόμα ένα περιστατικό.

Μια κυρία η οποία είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της στο σημείο, δέχτηκε τη μήνη των ρομά και των παιδιών τους, τα οποία με παρότρυνσή τους της πέταξαν πέτρες στο αυτοκίνητο γιατί «τόμλησε» (!) να παρκάρει το όχημα εκεί που δεν ήθελαν αυτοί.

Περαστικοί κατέγραψαν τις σκηνές και μάλιστα ειδοποίησαν την Αστυνομία που ήταν κοντά, χωρίς όμως να συμβεί τότε το παραμικρό, αφού οι μικροί και μεγάλοι δράστες είχαν καταφέρει να απομακρυνθούν.

Πηγή CRETEPLUS

 
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΡΕΩΝ | Εκτύπωση |

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Την παράταση της ρύθυμισης των φορολογικών χρεών προς το δημόσιο αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών με την απόφαση να κρίνεται επιβέβλημένη από τους τοπικούς φορείς.

Με δήλωση της η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη ανέφερε: « Μετά από κύμα αιτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών και παραστάσεις φορέων, μεταξύ των οποίων και των ενώσεων των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, της ΓΣΕΒΕ και της ΕΣΕΕ, αποφασίστηκε να υπάρξει μια- τελευταία- παράταση της ρύθμισης έως και τις 26 Ιουνίου 2015.

Ιδιαίτερη φροντίδα χρειάζεται να επιδειχθεί αυτό το διάστημα, παρά τον τεράστιο φόρτο δουλειάς σε «λαβωμένες» ΔΟΥ, ώστε πολίτες κι επιχειρήσεις με κατάσχεση των τραπεζικών τους λογαριασμών, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη ρύθμιση, να μπορέσουν να το κάνουν, μεταφέροντας εγκαίρως τα αναγκαία ποσά από τα τραπεζικά ιδρύματα, σύμφωνα και με την πρόβλεψη του άρθρου 4 του ν.4328/2015».

Καλοδεχούμενη η παράταση "Μέχρι χτες το μεσημέρι χτες το μεσημέρι είχαν προσέλθει στο δήμο 290 άτομα και είχαν ρυθμίσει 1.540.000 ευρώ. Όπως είναι αντιληπτό η προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη. Αυτή η ρύθμιση όσων αφορά τον αριθμό των δόσεων είναι πάρα πολύ καλή αλλά μειώνει μόνο τις προσαυξήσεις δεν εμπεριέχει τα πρόστιμα.

Για αυτό το λόγο έχουμε κάνει αλληλογραφία με το υπουργείο και ζητάμε εκτός από την παράταση που είναι καλοδεχόυμενη να γίνει μέριμνα ώστε να μπουν και τα πρόστιμα στη συγκεκριμένη ρύθμιση" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Καραντινός.

Απο την πλευρά του ο Μανόλης Ρολάκης προϊστάμενος ΔΟΥ Ηρακλείου ανέφερε: "Προσήλθαν πάρα πολλά άτομα, υπόψην εγώ είχα φτιάξει ένα συνεργείο με 24 άτομα που ασχολήθηκαν μονο με τη ρύθμιση και τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά.

Κρίναμε και εμείς όπως και το υπουργείο πολύ σωστά ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για τους ανθρώπους εκείνους που δεν είχαν ενημερωθεί ακόμα είτε μπορούσαν να βρουν τα λεφτά της δόσης σε δεύτερη φάση και έτσι ήταν επιβεβλημένη η παράταση μέχρι της 26 Ιουνίου."


Πηγή CRETALIVE

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΙΨΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΕ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
21°C
Ηράκλειο 21°C | Χανιά 19°C | Αθήνα 17°C | Θεσ/νίκη 18°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία