ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΕΙ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σήμερα το μεσημέρι αποχαιρέτησαν τον πατέρα και την κόρη που έχασαν τις ζωές τους σε τροχαίο στη Μεσαρά. Η εξόδιος ακολουθία τελείται στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μοιρών, από όπου θα αποχαιρετήσουν συγγενείς και φίλοι, το Γιώργο και την Αφροδίτη Σεβαστάκη.

Ο χαμός του συνταξιούχου Γυμναστή Γιώργου Σεβαστάκη και της κόρης του Αφροδίτης, σκόρπισε τον πόνο και τη θλίψη στην τοπική κοινωνία. Όλα έγιναν χθες, σε μια στροφή λαιμητόμο στο δρόμο Μοίρες - Τυμπάκι όπου και άλλοι άνθρωποι στο παρελθόν έχουν αφήσει την τελευταία τους πνοή σ΄ αυτήν.

Ο Γιώργος είχε γεννηθεί πριν 64 χρόνια στις Μοίρες. Άνθρωπος φιλήσυχος, εργατικός, σωστός οικογενειάρχης, ήταν γυμναστής. Είχε εργαστεί για πολλά χρόνια στο Γυμνάσιο Ασημίου, όπου είχε ιδρύσει γυναικεία ομάδα βόλεϊ με το όνομα «ΑΜΑΖΟΝΕΣ». Εργάστηκε επίσης στο Γυμνάσιο Ασημίου.

Η Αφροδίτη, 21 χρόνων, ήταν φοιτήτρια στο ΑΤΕΙ Διατροφής και Διατροφολογίας στη Σητεία. Ένα γλυκό, πανέμορφο, χαμογελαστό κορίτσι, που το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο νωρίς και τόσο άδοξα.

Τραυματίας είναι και η μητέρα τη Αφροδίτης Μαρία, συνταξιούχος δασκάλα, που επέβαινε στο μοιραίο αυτοκίνητο.

Πηγή CRETEPLUS

 
ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΤΕΥΧΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ένας ακόμα υπουργός διαβεβαίωσε την τοπική κοινωνία στο Καστέλι, ότι το έργο δημιουργίας του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου στην Κρήτη θα υλοποιηθεί και μάλιστα με τις μικρότερες δυνατές περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις.

Ο Σπίρτζης παραδίδοντας τα τεύχη δημοπράτησης δημιουργίας του έργου στον Δήμαρχο Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρία Καλογεράκη, μίλησε για άλλη φιλοσοφία στο θέμα του σημαντικού αυτού έργου, καθώς η κυβέρνηση –όπως χαρακτηριστικά είπε- δεν συζητά για παραχώρηση αλλά για σύμπραξη Δημόσιου με Ιδιωτικού Τομέα.

Χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, δηλωσε «Αυξάνεται το ελάχιστο προσφερόμενο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου από 40% σε 45% έως 55% το οποίο θα μεταβιβάσουν οι διαγωνιζόμενοι μετά την κατακύρωση της σύμβασης παραχώρησης».

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έκανε ειδική αναφορά αφενός για την αύξηση των ανταποδοτικών οφελών από το 1% στο 2% αλλά και για την αναγκαιότητα συμμετοχής του δήμου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας που θα αναλάβει την διαχείριση του αεροδρομίου, για την μέγιστη αξιοποίηση των ανταποδοτικών οφελών.

Για περισσότερο μία ώρα, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων άκουσε τις ενστάσεις, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των πολιτών και συλλογικών ομάδων που αντιδρούν με την δημιουργία αεροδρομίου στην περιοχή τους.

Μάλιστα, ο κος Σπίρτζης, ζήτησε εγγράφως τις προτάσεις τους, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που ξεκινάει το Υπουργείο για το έργο. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος, Ζαχαρίας Καλογεράκης, χαρακτήρισε θετική την πρωτοβουλία της ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, επισημαίνοντας πως πέρα από θέμα των ανταποδοτικών οφελών, θα πρέπει να υπάρξει και ειδική μέριμνα, ώστε να σταματήσει η αποξήλωση δημόσιων υπηρεσιών και δομών από την περιοχή, καθώς είναι απαραίτητες για την μελλοντική λειτουργία του Αεροδρομίου.

Πηγή FLASHNEWS
 
ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ενισχύονται τα ποιοτικά πιστοποιημένα προϊόντα και υπηρεσίες της Κρήτης στην εσωτερική και διεθνή αγορά με τα σήματα της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης «ΚΡΗΤΗ», «ΚΡΗΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ», «ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ», ενώ ωφελημένο είναι και το τουριστικό προϊόν του νησιού.

Σε ειδική εκδήλωση σήμερα στο Επιμελητήριο Ηρακλείου πιστοποιήθηκαν νέοι παραγωγοί, και επιχειρήσεις του νησιού για τα ποιοτικά προϊόντα που παράγουν και που αποτελούν τους «πρεσβευτές» της Κρήτης στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας στην εκδήλωση χαρακτήρισε ως μια μεγάλη κατάκτηση της Κρήτης τις πιστοποιήσεις Κρητικών προϊόντων, επιχειρήσεων και υπηρεσιών που προβάλλουν τα παραδοσιακά μας προϊόντα-Κρητική κουζίνα διεθνώς με οφέλη στον τουρισμό.

Στην εκδήλωση στο Επιμελητήριο απονεμήθηκαν σήματα ποιότητας «Κρήτη» σε 33 εταιρείες προϊόντων που παράγουν 164 πιστοποιημένα προϊόντα, το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» σε 20 εστιατόρια, και το σήμα ποιότητας «Κρητικό Μπακάλικο» σε 4 Κρητικά Μπακάλικα.

Μέχρι σήμερα η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει πιστοποιήσει 62 επιχειρήσεις με συνολικά 322 προϊόντα, και 28 εστιατόρια. Στους παραγωγούς-επιχειρήσεις τις πιστοποιήσεις παρέδωσαν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεανώ Βρένζου Σκορδαλάκη, Μαρία Λιονή, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Θωμάς Φορτετσανάκης. Επίσης παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης Νίκος Ραπτάκης, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, παραγωγικών τάξεων κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε: «Είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια γιατί αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι η πιστοποίηση, η ταυτότητα για να είναι τα προϊόντα μας ανταγωνιστικά. Ευχαριστούμε όλους όσους πίστεψαν σε αυτή την προσπάθεια, το δυνατό μας όνομα είναι «ΚΡΗΤΗ» που σημαίνει brande name σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Αντιπεριφερειάρχη Θεανώ Βρέντζου που ξεκίνησε την προσπάθεια, στον Μανόλη Χνάρη τον Πρόεδρο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που συνεχίζει την προσπάθεια και όλους τους επιχειρηματίες που έχουν πιστέψει στη δράση αυτή» και πρόσθεσε: «Από τις πιστοποιήσεις ωφελημένος βγαίνει και ο τουρισμός μας, τα προϊόντα μας είναι καλοί «πρεσβευτές» της Κρήτης στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Πρόκειται για μια μεγάλη κατάκτηση στην Κρήτης σε σχέση με τις πιστοποιήσεις προϊόντων και υπηρεσιών».

Ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Περιφέρειας Κρήτης Μανόλης Χνάρης επεσήμανε: «Σκοπός μας είναι η προβολή και προώθηση των τοπικών πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων καθώς και η διασύνδεση τους με τον τομέα του τουρισμού. Ευχαριστούμε τους Κρητικούς παραγωγούς και επιχειρηματίες οι οποίοι μας εμπιστεύονται στηρίζοντας την προσπάθεια της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης.

Επίσης όλους όσους έχουν βοηθήσει από την αρχή έως σήμερα για την επιτυχία της προσπάθειας». Ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης ανέφερε ότι, «η απονομή είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί ουσιαστικά δείχνει ότι η διασύνδεση μεταξύ πρωτογενή τομέα και τουρισμού παίρνει «σάρκα και οστά».

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες εμπιστεύονται την τοπική αγορά και πέραν των επιχειρήσεων που παράγουν πιστοποιημένα προϊόντα, τουριστικές επιχειρήσεις εντάσσουν τα προϊόντα αυτά μέσα στα ξενοδοχεία έτσι ώστε μέσω αυτής της διαδικασίας προσφέρονται στους επισκέπτες που απολαμβάνουν την τοπική κουζίνα. Επίσης οι ξένοι επισκέπτες μας γίνονται «πρεσβευτές» για την τοπική παραγωγή στη χώρα τους μετά την επιστροφή τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενή τομέα Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη τόνισε ότι «η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει την προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε εδώ και 5 χρόνια για την πιστοποίηση των προϊόντων της Κρήτης με το σήμα εντοπιότητας και ποιότητας. Όλοι μας η προσπάθεια εστιάζεται στη δημιουργία αναπτυξιακών βασικών «εργαλείων».

Σήμερα τέσσερα «Κρητικά Μπακάλικα» λειτουργούν στην Αθήνα και σύντομα θα ανοίξουν και αλλού. Τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης έχουν βρει το χώρο τους μέσα από τον οποίο προωθούνται στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού».


Πηγή EKRITI

 
ΟΙ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΗΤΑΝ... 15ΧΡΟΝΟΙ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Εξιχνιάστηκε, σήμερα ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων και σε συνεργασία με το κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων, πέντε υποθέσεις εμπρησμών σε κάδους απορριμμάτων – ανακύκλωσης στα Χανιά.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 15 ετών (ημεδαπό και αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας) για το αδίκημα του εμπρησμού.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων και ευρημάτων που πρόεκυψαν από την εξέλιξη των υποθέσεων, εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω την 28.11.2015, 29.11.2015 και 02.12.2015 νυχτερινές ώρες προκάλεσαν πυρκαγιά σε συνολικά πέντε κάδους απορριμμάτων - ανακύκλωσης.

Επιπλέον σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων (47χρονου ημεδαπού, 48χρονης αλλοδαπής υπηκόου Πολωνίας και σε δύο ακόμη αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 48 και 44 ετών)ι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.


Πηγή CRETA LIVE

 

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

EXTREME ΚΟΠΗ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
17°C
Ηράκλειο 17°C | Χανιά 15°C | Αθήνα 14°C | Θεσ/νίκη 7°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Βαλεντίνος, Βαλεντίνα
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία