ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΝΕΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΕΜΠΡΗΣΜΟΙ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΕίδαν τα φορτηγά τους να γίνονται 'κάρβουνο'- Νέοι περίεργοι εμπρησμοί στο Ηράκλειο.

Τρία καμένα οχήματα ηταν ο απολογισμός της βραδιάς που πέρασε καθώς και του σημερινού πρωινού. Η αρχη εγινε στις Μαλαδες με τους ανδρες της πυροσβεστικης Υπηρεσιας να τρεχουν για να σβησουν τη φωτια που εκδηλωθηκε σε δυο σταθμευμενα φορτηγα και συγκεκριμενα στις καμπινες τους.

Απο τις φλογες τα βαρια οχηματα υπεστησαν σοβαρες υλικες ζημιες. Η φωτια εκδηλωθηκε λιγο μετα τις 11 το βραδυ και ενω τα φορτηγα ηταν σταθμευμενα.

Στο σημειο εφτασαν δυο οχηματα της Υπηρεσιας. Λιγες ωρες αργοτερα στο Αρκαλοχωρι ενα αγροτικο αυτοκινητο πηρε φωτια. Οι φλογες προκαλεσαν μεγαλες υλικες ζημιες, πριν προλαβουν να φτασουν στο σημειο οι πυροσβεστες.

Προκειται αν μη τι αλλο για δυο ακομη περιστατικα τα οποια διερευνα το ανακριτικο τμημα της Πυροσβεστικης. Περιστατικα τα οποια φανερωνουν δολο καθως και στις δυο περιπτωσεις τα οχηματα ηταν σταθμευμενα.

Ολα ομως αναμενεται να ξεκαθαρισουν με το τελος των ερευνων των Αρχων.

Πηγή CRETEPLUS
Τελευταία ανανέωση ( 30.09.14 )
 
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΕΣ - ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ ΝΟΣΗΛΕΙΑ 2 ΕΚ. ΕΥΡΩ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Σε δραματικη κατάσταση βρίσκεται το ΠΑΓΝΗ, όπως και άλλα νοσοκομεία, καθώς η οικονομική δυσπραγία είναι εντονότερη από ποτέ.

Δυσκολία που προκύπτει και από τις οφειλές των ανασφάλιστων πολιτών, οι οποιοι νοσηλεύτηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ααλλά δεν είχαν να πληρώσουν τα νοσήλια τους.

Ποσά τα οποία μπορεί να είναι από μερικές εκατοντάδες ευρώ, ως και αρκετες χιλιάδες, με αποτέλεσμα το χρέος να έχει εκτιναχθεί και να αποτελεί μια ακόμη απειλή για τη λειτουργία του ΠΑΓΝΗ.

Όπως είπε στην “Πατρις” ο διοικητικός διευθυντής του ΠΑΓΝΗ Παναγιώτης Κονιδάκης, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου τα ποσά που οφείλουν ανασφάλιστοι Έλληνες και ξένοι από το 2011 έως τον Ιούνιο του 2014, δηλαδή πριν ισχύσει ο νέος νόμος, φθάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος σημείωσε ότι τα μεγαλύτερα οφειλόμενα ποσά της τάξης των 30.000 ευρώ αφορούν σε ασθενείς με καρδιολογικά προβλήματα που έχουν κάνει επεμβατικές θεραπείες, σε καρκινοπαθείς που επίσης η αγωγή τους είναι ιδιαίτερα ακριβή κ.ά.

Ωστόσο ο κ. Κονιδάκης σημείωσε ότι, μέχρι τώρα τουλάχιστον, τα ποσά αυτά τα έχει χρεωθεί το νοσοκομείο αφού δεν έχουν σταλεί για είσπραξη στην εφορία.

 

Πηγή CRETEPLUS
Τελευταία ανανέωση ( 30.09.14 )
 
10% ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ-ΛΤΗ | Εκτύπωση |
ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΑν η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ δεν εξοφληθεί μέχρι σήμερα Τρίτη 30/9, τότε την 1η Οκτωβρίου η οφειλή θα χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη και θα αρχίσει η προσαύξηση για κάθε μήνα καθυστέρησης κατά 0,73% στο ύψος της δόσης.

Αυτό θα ισχύσει και για τις επόμενες δόσεις ενώ θα επιβληθεί πρόστιμο 10% επί του φόρου που δεν καταβλήθηκε, σε περίπτωση που η εξόφλησή του καθυστερήσει για χρονικό διάστημα 2 μηνών από την ημερομηνία που θα έπρεπε κανονικά να είχε πληρωθεί ή 20% εάν η καθυστέρηση πληρωμής φθάσει τους 12 μήνες ή 30% εάν η καθυστέρηση φθάσει τα 2 έτη.

Ειδικότερα, με το νέο σύστημα που ενεργοποιήθηκε από την 1η Ιανουαρίου 2014, αν οποιοδήποτε ποσό φόρου δεν καταβληθεί εντός της νόμιμης προθεσμίας, τότε από την επόμενη ημέρα της λήξης της προθεσμίας θα επιβάλλονται τόκοι επί του αρχικού ποσού της οφειλής που ανέρχονται σε 0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης ή 8,76% ετησίως.

Αντίθετα, όταν το Δημόσιο θα καθυστερεί να επιστρέψει φόρους θα πληρώνει τόκο 6%, εφόσον η καθυστέρηση υπερβαίνει τις 90 ημέρες. Επιπλέον εάν ο φορολογούμενος καθυστερήσει δύο μήνες να εξοφλήσει την οφειλή του προς την εφορία θα επιβαρύνεται και με πρόστιμο 10% του φόρου που δεν καταβλήθηκε εμπρόθεσμα.

Μετά την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής το παραπάνω πρόστιμο θα ανεβαίνει στο 20% του φόρου. Μετά την πάροδο δύο ετών θα ανέρχεται στο 30% του φόρου. Οι τόκοι θα υπολογίζονται αυτόματα για το χρονικό διάστημα από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας μέχρι την ημερομηνία καταβολής του φόρου.

Το ετήσιο επιτόκιο με βάση το οποίο θα υπολογίζονται οι τόκοι, καθορίστηκε με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σε 8,51 μονάδες ετησίως με προσαύξηση κατά το επιτόκιο πράξεων κύριας αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ. Το επιτόκιο αυτό από τις 13 Νοεμβρίου 2013, οπότε επήλθε η τελευταία μεταβολή, είναι 0,25%, με αποτέλεσμα το τελικό ετήσιο επιτόκιο να διαμορφώνεται σε 8,76% (8,51% + 0,25%).

Με το νέο αυτό σύστημα των διπλών επιβαρύνσεων με πρόστιμα και τόκους, τα επιπλέον ποσά που θα καλείται να πληρώσει κάθε οφειλέτης ληξιπρόθεσμου χρέους θα ανέρχονται στο 11,46% της αρχικής οφειλής μόλις κλείσουν δύο μήνες από τη λήξη της προθεσμίας καταβολής και θα φθάνουν στο 29,49% μόλις κλείσει ένας χρόνος. Και αυτό διότι, από τον τρίτο μήνα και μετά οι τόκοι θα υπολογίζονται όχι μόνο επί της αρχικής οφειλής αλλά και επί του προστίμου το οποίο θα ανέρχεται σε 10%.

Για παράδειγμα εάν ένας φορολογούμενος καθυστερήσει να πληρώσει μια οφειλή 1.000 ευρώ τότε τον πρώτο μήνα από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας θα επιβαρυνθεί με 7,30 ευρώ, στους δύο μήνες η επιβάρυνση θα αυξηθεί στα 114,60 ευρώ, ενώ με την πάροδο ενός έτους από τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας η επιβάρυνση της οφειλής θα ανέλθει σε 294,90 ευρώ.

Το πρόστιμο θα υπολογίζεται και στις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης με βάση τον χρόνο, κατά τον οποίο έληγε η σχετική προθεσμία υποβολής. Από την άλλη πλευρά, όταν το Δημόσιο καθυστερεί να επιστρέψει φόρους πάνω από 90 ημέρες, θα οφείλει στον φορολογούμενο τόκο 0,25+5,75=6%.

Ο νέος Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών, προβλέπει ότι το Δημόσιο οφείλει να επιστρέφει τα ποσά φόρων ή ΦΠΑ που οφείλει μέσα σε 90 ημέρες. Τα ποσά των επιστροφών προβλέπεται όμως ότι θα συμψηφίζονται νωρίτερα με τυχόν οφειλές του δικαιούχου της επιστροφής. Αν το Δημόσιο καθυστερήσει να επιστρέψει φόρους έστω και μία ημέρα μετά την 90 ημέρα από το αίτημα της επιστροφής, ο τόκος υπολογίζεται και για τις προηγούμενες 90 ημέρες.

Πηγή FLASHNEWS
Τελευταία ανανέωση ( 30.09.14 )
 
ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΛΛΗΨΕΩΝ - ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΤΟΜΑ | Εκτύπωση |

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Οι αστυνομικές επιχειρήσεις και οι έλεγχοι που έγιναν και στοχεύουν στην καταστολή παραβατικών συμπεριφορών οδήγησε στη σύλληψη συνολικά 1103 ατομων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες Κρήτης, πραγματοποίησαν, την 26.09 και 27.09.2014, διήμερο ειδικών αστυνομικών δράσεων, με στόχο κυρίως την πρόληψη, αλλά και την καταστολή της παραβατικότητας.

Οι εξορμήσεις αυτές, που οργανώθηκαν από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Νήσου, είχαν ως στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων αστυνομικής φύσης, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής.

Συγκεκριμένα, αντικείμενο των αστυνομικών δράσεων, στις οποίες διατέθηκε μεγάλος αριθμός προσωπικού και μέσων (αστυνομικοί με οχήματα), ήταν οι έλεγχοι για παραβάσεις που αφορούν στη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, την προστασία των ανηλίκων και τη νομιμότητα λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Στα σημαντικά αποτελέσματα των εξορμήσεων, περιλαμβάνεται η σύλληψη (103) ατόμων για διάφορα αδικήματα της ποινικής νομοθεσίας, ως εξής :
• 42 άτομα για παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος,
• 12 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδιωκτικές αποφάσεις,
• 13 άτομα για νομοθεσία περί αλλοδαπών,
• 6 άτομα για νομοθεσία περί ζωοκλοπής,
• 2 άτομα για νομοθεσία περί ναρκωτικών,
• 2 άτομα για νομοθεσία περί όπλων,
• 8 άτομα για νομοθεσία περί προστασίας ανηλίκων,
• 3 άτομα περί πνευματικής ιδιοκτησίας και
• 15 άτομα για διάφορα άλλα ποινικά αδικήματα

Βεβαιώθηκαν συνολικά (942) παραβάσεις εκ των οποίων:
• 783 του κώδικα οδικής κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),
• 106 υγειονομικού ενδιαφέροντος και
• 53 παραβάσεις λοιπών αδικημάτων (περί προστασίας ανηλίκων, περί πνευματικής ιδιοκτησίας, περί αλλοδαπών, κ.α.)

Επιπλέον, στο πλαίσιο των ειδικών αυτών αστυνομικών δράσεων:
• ελέγχθηκαν (1.758) οχήματα και
• προσήχθησαν (369) άτομα

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς.Πηγή CRETEPLUS

Τελευταία ανανέωση ( 30.09.14 )
 


 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΑΠΟ ΚΑΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ - 10.2014

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
15°C
Ηράκλειο 15°C | Χανιά 14°C | Αθήνα 13°C | Θεσ/νίκη 13°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Αριστόβουλος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία