ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΛΛΑΔΑ

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Το πρόβλημα ξεκίνησε από τον περασμένο Αύγουστο - Την κακοκαιρία και τη γρίπη επικαλούνται οι αρχές για να δικαιολογήσουν το φαινόμενο

Μορφή χιονοστιβάδας λαμβάνουν οι ελλείψεις αίματος σε όλη τη χώρα με τους θαλασσαιμικούς και τους πολυμεταγγιζόμενους να βρίσκονται σε ομηρία αναμένοντας τις πολύτιμες μονάδες αίματος για τη μετάγγιση τους, με ό,τι κινδύνους μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την υγεία τους.

Η Ομοσπονδία Θαλασσαιμικών Ασθενών με ανακοίνωση της για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, υπενθυμίζει πως δυστυχώς αυτό συμβαίνει κατ' επανάληψη και ζητεί να δρομολογηθούν οι κατάλληλες ενέργειες για να σταματήσουν τα φαινόμενα ελλείψεων αίματος και αναβολής των μεταγγίσεων των θαλασσαιμικών.

«Από τις αρχές Αυγούστου 2016 λόγω καλοκαιρινών διακοπών και κρουσμάτων ελονοσίας αλλά και όλο το φθινόπωρο έχουν παρατηρηθεί δραματικές ελλείψεις αίματος στις Μονάδες Μεσογειακής Αναιμίας των Νοσοκομείων των Αθηνών αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας που μεταγγίζεται μεγάλος αριθμός θαλασσαιμικών» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Οι αιτιολογίες της τωρινής έλλειψης είναι σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ασθενών, η κακοκαιρία καθώς αποτρέπει την υλοποίηση εξωτερικών αιμοληψιών, το κύμα της γρίπης που έχει συρρικνώσει σημαντικά τον αριθμό των αιμοδοτών και οι μειωμένες αποστολές μονάδων αίματος από τον ελβετικό Ερυθρό Σταυρό επίσης λόγω γρίπης.

"Επιπλέον, η ελλιπής στελέχωση με προσωπικό στο σύστημα υγείας και στην αιμοδοσία, η χαμηλή προσφορά αίματος του πληθυσμού και η πολυδιάσπαση του συστήματος αιμοδοσίας οδηγούν σε αυτά τα φαινόμενα και τελικά τους θαλασσαιμικούς σε απόγνωση" παρατηρεί η Ομοσπονδία των Θαλασσαιμικων. Πολλά ερωτήματα θέτουν οι ασθενείς Ωστόσο τα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν κατά τους εκπροσώπους των ασθενών είναι αρκετά και σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ρωτούν τους αρμόδιους τα εξής: -Ο ιός της γρίπης είναι στην έναρξη ανάπτυξης των κρουσμάτων, αναμένεται δε να έχει πλήρη έξαρση τους επόμενους δύο μήνες. Τι σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο Υγείας ώστε το γεγονός αυτό να μην επηρεάσει την επάρκεια σε αίμα; - Η εμφάνιση του ιού της γρίπης δεν είναι φετινό φαινόμενο ούτε παρθενογένεση.

Τι προληπτικά μέτρα έλαβαν οι εμπλεκόμενοι φορείς για να μην εκδηλωθεί τόσο έντονη έλλειψη; - Πώς είναι δυνατόν να καλύψουν για μία ακόμη φορά οι πάσχοντες με δικούς τους αιμοδότες τις ανάγκες τους σε αίμα, όταν το συγγενικό και φιλικό περιβάλλον είναι πεπερασμένο και οι περισσότερες Αιμοδοσίες δεν λειτουργούν το απογευματινό ωράριο, με αποτέλεσμα να διώχνουν τους αιμοδότες;

- Αν υπάρχει έλλειψη επαρκούς παραϊατρικού προσωπικού, τι ενέργειες και πιέσεις έχουν ασκηθεί στην κατεύθυνση της έστω και προσωρινής επίλυσης του θέματος;

Πηγή PROTOTHEMA
 
ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑΤην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών ζήτησαν τρεις δήμαρχοι του βορείου Αιγαίου, οι οποίοι συνόδευσαν τον επίτροπο Μετανάστευσης, Δημήτρη Αβραμόπουλο, στην επίσκεψή του στη Λέσβο.

«Η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και η ελάφρυνση των τοπικών κοινωνιών είναι το ζητούμενο και αυτό υπογράμμισε και ο Ευρωπαίος επίτροπος», δήλωσε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ενώ σχολίασε ότι η επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου δίνει ισχυρό μήνυμα, τόσο στις τοπικές κοινωνίες, όσο και στην Ευρώπη.

Σε ερώτηση για το αν θα δεχθεί τη δημιουργία νέας δομής στο νησί, ο δήμαρχος Λέσβου απάντησε ότι πρώτα πρέπει να γίνει η συνάντηση των δημάρχων των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική κρίση. «Στόχος και οι συνθήκες φιλοξενίας να είναι αυτές που ήταν τα τελευταία δύο χρόνια και να γίνει το καλύτερο δυνατό για τα νησιά μας. Δεν χάσαμε ξαφνικά την ανθρωπιά μας εμείς οι νησιώτες και το έχουμε αποδείξει.

Όμως πλέον είναι -ξαναλέω- στόχος να ελαφρυνθούν και οι τοπικές κοινωνίες που έχουν κουραστεί. Που κουβαλούν εδώ και καιρό ένα βάρος που τους έχει λυγίσει και κινδυνεύει να τους πλακώσει», συμπλήρωσε. Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε ότι από τα λεγόμενα του κ. Αβραμόπουλου κρατά την αναφορά του στον προσωρινό χαρακτήρα των δομών και το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση.

Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε ότι από τα λεγόμενα του κ. Αβραμόπουλου κρατά την αναφορά του στον προσωρινό χαρακτήρα των δομών και το αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση. «Η άμεση αποσυμφόρηση αποτελεί την προτεραιότητα, συμπληρώνει την ανάγκη ταχύτητας στη διεκπεραίωση αιτημάτων ασύλου. Χωρίς αυτό κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή, διαταράσσεται η κοινωνική γαλήνη, τίθενται σε αμφισβήτηση οι γεωπολιτικές ισορροπίες.

Δεν είναι δυνατόν ένα νησί όπως η Σάμος με 33.000 κατοίκους να έχει δεχθεί 5.3 φορές τον πληθυσμό του σε πρόσφυγες και σήμερα σε μια πόλη με μόλις 6.000 κατοίκους να υπάρχουν 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Χωρίς τη δυνατότητα να παρέχονται οι απαραίτητες συνθήκες στις ευάλωτες ομάδες, στα ασυνόδευτα παιδιά, στις οικογένειες, στους ανθρώπους που έχουν πραγματική ανάγκη», πρόσθεσε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο δήμαρχος Σάμου ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει νέος καταυλισμός στη Σάμο. «Υπάρχει περίπτωση άμεσης αποσυμφόρησης με τα κριτήρια που έχουν τεθεί στη βάση των ανθρωπιστικών αξιών. Αυτό και μόνο μπορεί να γίνει. Νομίζω επίσης ότι η επιτάχυνση σε περιπτώσεις που είναι εκ των προτέρων βέβαιο ότι δε θα δικαιωθούν σε θέματα ασύλου όπως παραδείγματος χάριν στους προερχόμενους από την Αλγερία που έχουν δικαιωθεί μόνο στο 0,6% αποτελεί μια βάση διαδικασίας.

Αν στις δευτεροβάθμιες προσφυγές είχαν τεθεί τέτοια κριτήρια θα μπορούσαμε σήμερα να μιλάμε σε αντιστοίχηση με τη Γερμανία που διεκπεραιώνει χιλιάδες υποθέσεις το μήνα, για ένα μεγάλο αριθμό διεκπεραιωμένων υποθέσεων», συμπλήρωσε. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς τόνισε ότι η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών δεν είναι μόνο αίτημα των τοπικών κοινωνιών, αλλά και πραγματική ανάγκη προκειμένου να γίνει πραγματικά ανθρωπιστική διαχείριση των ροών.

«Γρήγορες, σωστές και βιώσιμες λύσεις μπορούν να υπάρξουν. Για τα κέντρα κράτησης νομίζω πως δεν μπορούμε να συζητάμε οτιδήποτε προτού υπάρξει αποσυμφόρηση. Νομίζω πως αυτό που έχει χαθεί είναι η αίσθηση ότι υπάρχει πραγματικά έλεγχος και σχέδιο για τη βιώσιμη αντιμετώπιση του φαινομένου», συμπλήρωσε. Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, τόνισε ότι δεν επαρκούν οι επισκέψεις και οι διαπιστώσεις για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

«Χρειάζονται πράξεις και έργα και αυτά περιμένουμε», πρόσθεσε. Στην επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρθηκε με δήλωση του και ο βουλευτής νομού Λέσβου της ΝΔ Χαράλαμπος Αθανασίου. Ο κ. Αθανασίου δήλωσε: «Η οικονομία του τόπου καταστρέφεται. Η εγκληματικότητα είναι εκτός ελέγχου.

Ο πολίτες δε νοιώθουν ασφαλείς στον τόπο τους. Οι συνεχείς επισκέψεις επωνύμων, που περιορίζονται σε διαπιστώσεις, δεν αρκούν. Απαιτούνται λύσεις άμεσες και αποτελεσματικές. Και αυτές είναι: άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, καταγραφή των ΜΚΟ καθώς και οικονομικός και δημοσιονομικός έλεγχός τους».

Πηγή NEWSBEAST
 
ΣΤΗ ΦΑΚΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 251 ΚΙΛΑ ΚΑΝΝΑΒΗΣ | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Μεγάλη ποσότητα κάνναβης 251 κιλών, κατασχέθηκαν την Τετάρτη σε δύο αστυνομικές επιχειρήσεις στο Μορφάτι Θεσπρωτίας και στη Γέφυρα Βροσίνας, ενώ ακολούθησαν και 3 συλλήψεις.

Το μεσημέρι στη γέφυρα Βροσίνας και στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, σταμάτησαν για έλεγχο ένα φορτηγό, ενώ κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν στους χώρους του, εντόπισαν δέκα σάκους που περιείχαν 135 δέματα βάρους 214 κιλών κάνναβης.

Λίγο αργότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, συνελήφθησαν δύο Αλβανοί οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί. Οι αστυνομικοί, κατάσχεσαν τα ναρκωτικά και τα αυτοκίνητα, ενώ συνέλαβαν τους οδηγούς και τον συνεπιβάτη του ενός αυτοκινήτου. Πρόκειται για έναν 63χρονο και δύο Αλβανούς ηλικίας 27 και 34 ετών.

Σήμερα τα ξημερώματα στο Μορφάτι Θεσπρωτίας, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, αυτοκίνητο φορτωμένο με ποσότητα κάνναβης βάρους 37 κιλών και 540 γραμμαρίων, ο οδηγός του οποίου αναζητείται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας. Η διακίνηση των ναρκωτικών από την Αλβανία προς την Ελλάδα μέσω των συνόρων στη Ήπειρο, βρίσκεται σε έξαρση τους τελευταίους μήνες και έχει γίνει πονοκέφαλος για τις διωκτικές αρχές. Κατά μήκος των δύσβατων ελληνοαλβανικών συνόρων, υπάρχουν δεκάδες περάσματα, τα οποία χρησιμοποιούν οι διακινητές της κάνναβης, ως δρόμους παράνομης δραστηριότητας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι διακινητές κατά το παρελθόν ήταν κυρίως Αλβανοί, ενώ το τελευταίο διάστημα, στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες, οι οποίοι ρισκάρουν για 1000 ευρώ, που τα κυκλώματα διακίνησης τους προσφέρουν, προκειμένου να μεταφέρουν τα ναρκωτικά από τα σύνορα στην Αθήνα.


Πηγή CRETALIVE

 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΡΑΛΛΥΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία