ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΤΕ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ ΣΑΣ! | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychiatry κατέδειξε ότι οι λιγότερο... προνομιούχοι όσον αφορά το ανάστημα αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους λόγω άνοιας.

Πρόκειται για μία από τις πολυάριθμες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σχετικά με τη σχέση ύψους και υγείας.

Η βρετανική Telegraph συνέλεξε και παρουσίασε τα σημαντικότερα ερευνητικά ευρήματα που αφορούν στο θέμα αυτό. Δείτε με ποια προβλήματα υγείας συνδέεται το ύψος μας.

Καρκίνος

Το 2008, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ εξέτασαν τη σχέση ύψους και καρκίνου του προστάτη. Τα δεδομένα που ανέλυσαν προέρχονταν από παλαιότερες μελέτες και αφορούσαν σε 9.000 άντρες συνολικά. Διαπίστωσαν ότι οι ψηλοί άντρες αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου. Διαφορά ύψους της τάξης των 30 εκατοστών αντιστοιχεί σε 19% μικρότερο ή μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με τους ερευνητές. Για παράδειγμα, ένας άντρας με ύψος 1,95 είναι κατά 19% πιο πιθανό να εμφανίσει καρκίνο στον προστάτη σε σύγκριση με έναν άντρα με ύψος 1.65. Παρόμοια πρότυπα ισχύουν και για τις γυναίκες, καθώς μία ακόμη μελέτη που πραγματοποιήθηκε το 2011 και δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση The Lancet Oncology κατέδειξε ότι ο κίνδυνος καρκίνου για τις γυναίκες αυξάνεται κατά 16% για κάθε 10 επιπλέον εκατοστά ύψους. Οι ορμόνες που καθορίζουν την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία και ταυτόχρονα επηρεάζουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στη μετέπειτα ζωή μπορούν πιθανώς να εξηγήσουν το φαινόμενο, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Καρδιοπάθεια

Επισκόπηση 52 μελετών που πραγματοποιήθηκε το 2008 κατέδειξε ότι οι κοντύτεροι ενήλικες είναι κατά 50% πιο πιθανό να εκδηλώσουν κάποια μορφή καρδιοπάθειας, να πάθουν εγκεφαλικό ή να χάσουν τη ζωή τους λόγω καρδιαγγειακών επιπλοκών. Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη, ως «κοντοί» θεωρούνται οι ενήλικες με ύψος κάτω από 1,605 και ως «ψηλοί» οι ενήλικες με ύψος από 1,739 και πάνω.

Εγκεφαλικό

Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ και αφορούσε σε περισσότερους από 10.000 άνδρες κατέδειξε ότι για 5 επιπλέον εκατοστά ύψους ο κίνδυνος θανατηφόρου εγκεφαλικού αυξάνεται κατά 13%.

Διαβήτης

Ο διαβήτης τύπου 2 συνδέεται άμεσα με το σωματικό βάρος, ωστόσο ο διαβήτης τύπου 1 συνδέεται πιθανώς με το ύψος, καθώς αυτό είναι ενδεικτικό του ρυθμού ανάπτυξης. Να σημειωθεί πως ο διαβήτης τύπου 1 κατατάσσεται στα αυτοάνοσα νοσήματα και επομένως η εκδήλωσή του εξαρτάται από την ανάπτυξη και την επακόλουθη λειτουργία του ανοσοποιητικού.


Πηγή ONMED
Τελευταία ανανέωση ( 05.11.14 )
 
ΕΝΑΣ 13ΧΡΟΝΟΣ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΕΚΤΥΠΩΤΗ ΓΙΑ ΤΥΦΛΟΥΣ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟ νεότερος εφευρέτης-επιχειρηματίας στην ιστορία, που κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη των επενδυτών, ώστε να στηρίξουν με κεφάλαια υψηλού κινδύνου (venture capital) το επιχειρηματικό σχέδιό του, είναι πιθανότατα ένας 13χρονος σήμερα Καλιφορνέζος, ο οποίος αναπτύσσει έναν εκτυπωτή για τυφλούς. Το μηχάνημα διαθέτει το κατάλληλο λογισμικό για να μετατρέπει κανονικά κείμενα του υπολογιστή σε κείμενα με γραφή Μπράιγ και μετά να τα εκτυπώνει.

Ο Σουμπχάμ Μπάνερτζι ήταν μόλις 12 ετών, όταν έκλεισε την αρχική συμφωνία με το επενδυτικό κεφάλαιο Intel Capital (τον επενδυτικό βραχίονα της μεγάλης αμερικανικής εταιρείας παραγωγής επεξεργαστών Intel) για να χρηματοδοτήσει το νέο εκτυπωτή, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς και τη βρετανική «Ντέιλι Μέιλ».

Έχουν υπάρξει πολύ νέοι επιχειρηματίες, ιδίως στο πεδίο των υπολογιστών, συνήθως με ηλικία 16 ή 17 ετών, όμως κάποιος τόσο νέος σίγουρα είναι κάτι μοναδικό. Το προηγούμενο ρεκόρ του πιο νέου επιχειρηματία που στηρίχτηκε από ξένα επενδυτικά κεφάλαια, κατείχε ως τώρα ο βρετανός Νικ Ντ’ Αλοϊζιο, ο οποίος σε ηλικία 15 ετών ίδρυσε το 2011 την εταιρεία Summly (ανέπτυξε μια εφαρμογή για την ανάγνωση ειδήσεων), η οποία αργότερα εξαγοράστηκε από τη Google αντί 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αφ’ ότου διάβασε ένα φυλλάδιο για τους τυφλούς, ο 12χρονος Σουμπχάμ Μπάνερτζι, μαθητής γυμνασίου στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, εμπνεύστηκε για να μετατρέψει τα τουβλάκια τύπου Λέγκο σε ένα χαμηλού κόστους εκτυπωτή γραφής Μπράιγ για τυφλούς.

Σήμερα, υπάρχουν τέτοια μηχανήματα εκτύπωσης, όμως η ιδιαιτερότητα της νέας συσκευής είναι ότι μπορεί να έχει έως δέκα φορές μικρότερο κόστος, το πολύ 300 έως 350 δολάρια. Στόχος του νεαρού -και των επενδυτών υποστηρικτών του- είναι, μετά την κατασκευή ενός αποτελεσματικού πρωτότυπου εκτυπωτή, να υπάρξει μαζική παραγωγή του προϊόντος.

Όταν ο Σ. Μπάνερτζι ενσωμάτωσε έναν επεξεργαστή Intel Edison στον εκτυπωτή του, η Intel αποφάσισε να στηρίξει επενδυτικά τη νεοσύστατη εταιρεία του Braigo Labs. Έως τότε, η εταιρεία του έπρεπε να αρκεστεί στα 35.000 δολάρια που του είχαν δώσει οι γονείς του από τις αποταμιεύσεις τους (καθόλου λίγα για έναν 12χρονο, θα έλεγε κανείς...) Φυσικά, δεν είναι παράξενο που πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Braigo Labs είναι η μαμά του!

Όσο για τον μπαμπά του, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, σοφέρ του γιού του και εκπρόσωπος τύπου της εταιρείας, έχει αυξημένη κατανόηση, επειδή ο ίδιος εργάζεται σε εταιρεία λογισμικού στη Σίλικον Βάλεϊ. «Πρόκεται για κλασική ιστορία της Σίλικον Βάλεϊ, έτσι δεν είναι; Όλοι οι άλλοι άρχισαν σε ένα γκαράζ, αλλά ο Σουμπχάμ ξεκίνησε στο τραπέζι της κουζίνας μας», δήλωσε ο υπερήφανος μπαμπάς.

Τόσο ο 13χρονος όσο και η Intel Capital αρνήθηκαν να αποκαλύψουν το ύψος των κεφαλαίων που του δόθηκαν, αλλά, σύμφωνα με μια «πηγή», είναι της τάξης των μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Με αυτά τα χρήματα, ο 13χρονος σχεδιάζει να κάνει προσλήψεις προσωπικού, ώστε να κατασκευάσει ένα καλύτερο πρωτότυπο του εκτυπωτή από αυτό που έχει ήδη φτιάξει (με τη βοήθεια του μπαμπά του και μηχανικών της Intel) και μετά να κάνει δοκιμές με μεγάλες ομάδες τυφλών.

Και πώς θα γίνουν όλα αυτά από έναν μαθητή γυμνασίου; Οι καθηγητές του δήλωσαν διατεθειμένοι να τον διευκολύνουν, δίνοντάς του περισσότερες άδειες από αυτές που κανονικά θα δικαιούτο, π.χ. για να παρακολουθεί επιστημονικά συνέδρια στις ΗΠΑ ή ακόμη και στην Ινδία, σχετικά με το αντικείμενό του.

Παράλληλα, ο ίδιος δήλωσε πρόθυμος να διαβάζει περισσότερο τα μαθήματά του στη διάρκεια των σαββατοκύριακων, ώστε να καλύπτει το χαμένο έδαφος. Επιμένει όμως πως επ’ ουδενί δεν σκοπεύει να παρατήσει το σχολείο του για να αφιερωθεί στην εφεύρεσή του.

Ο Σουμπχάμ «ανέβασε» στο διαδίκτυο τον κώδικα για το λογισμικό της συσκευής του, ώστε να μπορούν να τον χρησιμοποιήσουν και άλλοι δημιουργοί εφαρμογών λογισμικού, αλλά η οικογένειά του φρόντισε να αποκτήσει την εμπορική πατέντα για τον ίδιο τον εκτυπωτή.

Οργανώσεις ατόμων με προβλήματα όρασης χαιρέτισαν την προοπτική ενός φθηνού εκτυπωτή για κείμενα Μπράιγ, κάτι που, όπως είπαν, θα δώσει στους τυφλούς καλύτερη πρόσβαση στη λογοτεχνία, στις ειδήσεις κ.α. Μέχρι σήμερα ένας εκτυπωτής Μπράιγ κοστίζει περίπου 2.000 δολάρια για προσωπική χρήση και τουλάχιστον 10.000 δολάρια για επαγγελματική.

Από την άλλη, εκτιμάται ότι ένα ποσοστό μόνο των τυφλών μπορεί να διαβάσει το σύστημα Μπράιγ, ενώ συνεχώς αναπτύσσεται η τεχνολογία μετατροπής του κειμένου σε λόγο, οπότε παραμένει ερωτηματικό πόσο μεγάλη θα είναι η ζήτηση για έναν εκτυπωτή Μπράιγ, ιδίως στο μέλλον.


Πηγή NEWS
Τελευταία ανανέωση ( 05.11.14 )
 
ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ: ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ Η ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ; | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΈνα νέο είδους αεροπλάνων μας παρουσιάζει η βρετανική εταιρεία Centre for Process Innovation που ναι μεν μας εντυπωσιάζει, μας δημιουργεί δε κάποιες επιπλέον ανασφάλειες. Πώς θα είναι όμως τα νέα αυτά αεροπλάνα;

Το Centre Fro Process Innovation κάνει ένα ταξίδι στο μέλλον και μας παρουσιάζει τους νέους τύπους αεροπλάνων που μας εντυπωσιάζουν με τις τεχνολογικές τους δυνατότητες όμως σε κάποιους ενδέχεται να κάνουν τις πτήσεις τους ακόμα πιο αμήχανες και άβολες. Άλλωστε ένα ταξίδι με το αεροπλάνο είναι για αρκετούς ήδη μία ψυχοφθόρα διαδικασία που μπορεί να γεννήσει ανασφάλεια, κλειστοφοβία, πανικό και φόβο.

Το CPI όμως χρησιμοποιώντας εφαρμοσμένη γνώση στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας προσπαθεί να αναπτύξει και να αναβαθμίσει την επόμενη γενιά προϊόντων μέσα από ένα ανοιχτό μοντέλο καινοτομίας. Στα σχέδια του είναι η αλλαγή των αεροπλάνων σε σύγχρονα μεταφορικά οχήματα εμποτισμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με σκοπό να μειωθεί το βάρος των αεροπλάνων και άρα η κατανάλωση ενέργειας και καυσίμων.

Η σημαντική αλλαγή που προτείνει το CPI έγκειται στην απουσία παραθύρων από τις καμπίνες, τη θέση των οποίων θα αντικαταστήσουν τεράστιες γιγαντοοθόνες που μεταξύ κάποιων πληροφοριών που θα παρέχουν, θα επιτρέπουν στους επιβάτες να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα τη θέα του έξω κόσμου. Την ίδια στιγμή βέβαια θα έχουν την επιλογή να αλλάζουν την προβαλλόμενη εικόνα και να τη διαμορφώνουν ανάλογα με τις προτιμήσεις τους ενώ θα μπορούν να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

Ανάλογες οθόνες θα βρίσκονται στα μπροστινά καθίσματα όσων δεν έχουν εξασφαλίσει μία θέση στο παράθυρο ενώ αυτή η εξατομίκευση κατά τη διάρκεια της πτήσης αναμένεται να κάνει πιο ευχάριστη την πτήση αλλά και να βοηθήσει τους επιβάτες να προσαρμοστούν καλύτερα στις αλλαγές ώρας αποφεύγοντας τα εξοντωτικά τζετ λαγκ.

Εκτός όμως από τη διευκόλυνση των επιβατών, μέσω του νέο τύπου οθόνης, OLED, επιτυγχάνεται η μείωση του βάρους των αεροπλάνων, άρα μείωση και στην κατανάλωση καυσίμων και τελικά, μείωση και στην τιμή του φόρου που πληρώνουν οι επιβάτες για το ταξίδι τους. Μέσα στην επόμενη δεκαετία θα ολοκληρωθεί το έργο ενώ για την ώρα μπορούμε να πάρουμε μία πρώτη εικόνα μέσα από το βίντεο που ετοίμασε η εταιρεία και κοινοποίησε στο YouTube.
Πηγή PATHFINDER
Τελευταία ανανέωση ( 05.11.14 )
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ - 12.2014

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
11°C
Ηράκλειο 11°C | Χανιά 10°C | Αθήνα 6°C | Θεσ/νίκη 6°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Ααρών, Αδάμ, Ισαάκ, Πλάτωνας, Ραχήλ, Σάρα, Σεβαστιανός, Σεβαστιανή, Φλώρος, Φλώρα
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία