ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΙΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γιατρός τάσσεται κατά του φιλιού στο στόμα από γονείς σε παιδιά προειδοποιώντας ότι αυτό είναι «πάρα πολύ σεξουαλικό» Υπάρχουν άνθρωποι που συνηθίζουν να ταυτίζουν το χαιρετισμό μ’ ένα φιλί στο στόμα.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι ένα φιλί στο μάγουλο είναι αρκετό μεταξύ φίλων και γνωστών και κρατούν το φιλί στο στόμα για τους αγαπημένους τους, το σύντροφό τους, τους γονείς τους και τα παιδιά τους.

Πολλές μαμάδες συνηθίζουν να δίνουν στα παιδιά τους φιλί στο στόμα όχι μόνο όταν είναι μωρά, αλλά και αργότερα, όταν μεγαλώνουν πια. Γιατρός τάσσεται κατά του φιλιού στο στόμα από γονείς σε παιδιά προειδοποιώντας ότι αυτό είναι «πάρα πολύ σεξουαλικό».

Πολλοί γονείς θα το δουν ως ένα απλό σημάδι της γονικής αγάπης, αλλά ο Δρ Charlotte Reznick έχει προειδοποιήσει ότι το στόμα είναι μια ερωτογενής ζώνη, η οποία «μπορεί να είναι διεγερτική» και στη συνέχεια να προκαλέσει σύγχυση στα παιδιά.

Ο γιατρός υποστηρίζει ότι τα παιδιά μπορεί να μπερδευτούν από αυτή την κίνηση των γονιών τους, βλέποντας την ίδια κίνηση να κάνουν και ο μπαμπάς με τη μαμά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τον Δρ Charlotte η κίνηση αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει ένα παιδί να σκεφτεί: «Αν η μαμά και ο μπαμπάς φιλιούνται στο στόμα και το αντίστροφο, τι σημαίνει αυτό, όταν εγώ, ένα μικρό αγόρι ή κορίτσι, φιλώ τους γονείς μου στο στόμα»

Την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται πολλοί ψυχολόγοι, που υποστηρίζουν ότι δεν δημιουργείται σύγχυση στα παιδιά από την πράξη αυτή, ενώ αντιπαραθέτουν την πράξη του θηλασμού, που μπορεί να φαντάζει σεξουαλική, αλλά δεν δημιουργεί κάποιο πρόβλημα στα παιδιά.

 


Πηγή PROTOTHEMA
 
TIPS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ : ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η μεγάλη στιγμή έφτασε! Το μωρό σας μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να βγει για πρώτη φορά από το προστατευμένο οικείο περιβάλλον του σπιτιού και να περάσει αρκετές ώρες στον παιδικό σταθμό.

Για εσάς τους γονείς ξέρουμε ότι είναι μια πολύ σημαντική στιγμή! Ωστόσο, η επιλογή του κατάλληλου παιδικού σταθμού συχνά προκαλεί πονοκέφαλο αφού η αγωνία σας είναι μεγάλη καθώς θέλετε το καλύτερο για το μικρό σας.

Παρουσιάζουμε τα βασικότερα πράγματα που πρέπει να προσέξετε πριν την τελική επιλογή.

Διαπιστευτήρια

Είτε μιλάμε για δημόσιο παιδικό σταθμό είτε για ιδιωτικό, οι συστάσεις παίζουν μεγάλο ρόλο. Ειδικότερα, όσον αφορά τους ιδιωτικούς, ουσιαστικά πρόκειται για ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε επιχείρηση έχει τους δικούς της κανόνες. Βεβαιωθείτε ότι τα σχολεία που σκέφτεστε απασχολούν τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς, ρωτήστε φίλους και γνωστούς και επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των υποψηφίων.

Καθαριότητα

Παρατηρήστε με προσοχή την καθαριότητα του χώρου κάνοντας σχολαστικό έλεγχο στην κουζίνα και στην τουαλέτα. Ο χώρος είναι η «βιτρίνα» του παιδικού σταθμού.

Γνωριμία

με το προσωπικό Γνωρίστε τους νηπιαγωγούς αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό και ενημερωθείτε για την φιλοσοφία του παιδαγωγικού προγράμματος τους. Μην ντραπείτε να ρωτήσετε για τα επαγγελματικά τους προσόντα. Αναζητήστε ανθρώπους έμπειρους, χαρούμενους με διάθεση να ασχοληθούν με τα παιδάκια.

Αναλογία παιδιών/προσωπικού

Συνήθως σε κάθε τάξη υπάρχουν περισσότερα από 10 παιδάκια. Επιβάλλεται όμως να υπάρχει μία παιδαγωγός μαζί με μία βοηθό για ευνόητους λόγους. Αν χρειαστεί δηλαδή να λείψει η μία να υπάρχει κάποιος να επιβλέπει τα παιδιά που όπως όλοι ξέρουμε σε αυτή την ηλικία θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Σύμφωνα πάντως με το Υπουργείο Παιδείας, για τα παιδιά 2,5-3,5 χρόνων είναι απαραίτητη μια παιδαγωγός ανά 8 παιδιά. Στα μεγαλύτερα η αναλογία μπορεί να γίνει μια παιδαγωγός για 10-12 παιδιά, ενώ για τα βρέφη είναι ένας βρεφοκόμος ανά 8 βρέφη και ένας βρεφοκόμος μαζί με ένα βοηθό όταν είναι από 8 έως 12 τα βρέφη. Όλα αυτά ορίζονται βέβαια από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας και κατά καιρούς αλλάζουν.

Πειθαρχία

Όλοι ελπίζουν τα παιδιά τους να γίνουν αγγελούδια. Αλλά καμιά φορά η υπερβολική πειθαρχεία δοκιμάζει τα όρια και τις αντοχές των παιδιών. Ρωτήστε τους δασκάλους ποιους κανόνες συμπεριφοράς επιβάλλουν. Είναι σημαντικό να συμφωνείτε σε αυτή την θεματική και να εμπιστεύεστε την κρίση τους για να μην λαμβάνουν και τα παιδιά διαφορετικά μηνύματα σε σπίτι και σχολείο.

Πρόγραμμα

Συζητήστε για το ημερήσιο πρόγραμμα που θα παρακολουθεί το παιδί σας καθώς και τις δραστηριότητες στις οποίες θα συμμετέχει.

Διατροφή

Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα της προσχολικής ηλικίας είναι ότι τα παιδιά επηρεάζονται θετικά και αρνητικά από τους συνομήλίκους τους. Δεν θα δοκιμάσουν ποτέ το μήλο αν για παράδειγμα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας δεν τρώνε φρούτα. Το ίδιο ισχύει και στο σχολείο. Θα παρέχεται γεύμα στον παιδικό σταθμό ή θα ετοιμάζετε εσείς κάτι από το σπίτι; Και αν ναι το φαγητό του σχολείου θα είναι κοντά στις γεύσεις που έχουν συνηθίσει τα μικρά σας; Μην ξεχάσετε επίσης να ενημερώσετε τους δασκάλους για τυχόν αλλεργίες για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια του παιδιού.

Παρατηρείστε τους τοίχους

Μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις, λένε. Παρατηρείστε τους τοίχους των παιδικών σταθμών που θα επισκεφτείτε για να δείτε τι ζωγραφιές κρέμονται. Τα παιδιά αυξάνουν την δημιουργικότητα τους καθώς και την φαντασία τους ανάλογα με τα ερεθίσματα που δέχονται από το περιβάλλον τους. Ποια είναι η γνώμη σας για το περιβάλλον;

Ασφάλεια

Τελευταίο αλλά όχι αμελητέο είναι η ασφάλεια του χώρου. Εξετάστε λοιπόν προσεκτικά το χώρο. Πόση ασφάλεια υπάρχει; Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία χρειάζονται ευρυχωρία αφού δεν κάθονται φρόνιμα σε ένα σημείο. Επιβεβαιώστε ότι υπάρχει επίσης μεγάλη αυλή καθώς και φύλαξη. Θα προστατεύεται δηλαδή ο χώρος ή υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση;

Σε κάθε περίπτωση προσπαθήστε να βρείτε έναν παιδικό σταθμό με ζεστό, φιλόξενο περιβάλλον, ευδιάθετο προσωπικό, χαρούμενα παιδάκια και φυσικά με την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας.

 


Πηγή NEWS
 
ΟΙ 7 ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΥΚΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Έχετε την εντύπωση ότι για να αποκτήσετε ένα λευκό, αστραφτερό, χολιγουντιανό χαμόγελο απαιτείται κόπος και χρήμα. Όχι πια, αφού η ιδρύτρια του «Honestly Healthy Food» Natasha Corrett, συνεργάστηκε με γνωστή εταιρεία που κατασκευάζει οδοντόκρεμες, ναι καλά διαβάσατε, για να βρει φυσικούς τρόπους, ώστε όλοι οι άνθρωποι να έχουν ένα καθαρό και φωτεινό χαμόγελο.

Μερικές από τις προτάσεις θα σας φανούν λίγο περίεργες!

Φράουλες

Αν νομίζεις ότι όλοι οφείλουν τα ολόλευκα χαμόγελά τους στις ακριβές οδοντιατρικές εργασίες, τότε σκέψου ίσως απλώς να τρώνε? φράουλες. Οι φράουλες είναι ένα φανταστικό, φυσικό λευκαντικό δοντιών, διότι περιέχουν μηλικό οξύ, το οποίο αφαιρεί τους λεκέδες από την επιφάνεια των δοντιών και λευκαίνει το σμάλτο.

Μήλα

Ένα μήλο την ημέρα, τελικά, τον οδοντίατρο κάνει πέρα. Τα σκληρά μήλα ενισχύουν τα ούλα και η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό αυξάνει την παραγωγή σάλιου, καταπολεμώντας τα διάφορα βακτήρια του στόματος. Και όπως πολλές τροφές σε αυτή τη λίστα, τα μήλα λειτουργούν ως φυσικό σκραμπ για τα δόντια.

Σέλινο

Επειδή έχει πολλές ίνες μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως νήμα! Πλάκα κάνουμε, μη χρησιμοποιήσετε το σέλινο ως νήμα για τα δόντια σας, αλλά όπως και τα μήλα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, οπότε κάνει μία ισχυρή πλύση του στόματος σκοτώνοντας τα βακτήρια που αναπτύσσονται μέσα σ' αυτό.

Καρότα

Αν τρώτε καρότα θα βλέπετε καλύτερα στο σκοτάδι. Σιγά μην ισχύει αυτό, αφού είναι μόνο ένας μύθος που διαδόθηκε κατά τη διάρκεια του Β? Παγκόσμιου Πολέμου. Όμως τρώγοντας καρότα τακτικά θα μπορέσετε να έχετε πιο λευκά δόντια. Με τον γνωστό τρόπο, υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, άρα αντίο βακτήρια.

Τυρί

Παλιό κι αγαπημένο, αφού το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποία ενισχύει τα δόντια και τα ούλα. Εκτός αυτού το τυρί, συνήθως είναι λευκό, αλλά ακόμα και το κίτρινο δεν αφήνει χρωστικές στα δόντια όπως ο καφές ή το κόκκινο κρασί.

Μπρόκολο

Πολλοί είναι αυτοί που το μισούν. Η μυρωδιά του δεν είναι ό,τι και το πιο ευχάριστο, αλλά πρέπει να το αγαπήσετε για τις λευκαντικές του ιδιότητες. Μασήστε τα μπουκετάκια του μπρόκολου και είναι σαν να τρίβετε την επιφάνεια των δοντιών σας με μικρά βουρτσάκια.

Ξηροί καρποί και σπόροι

Αποτελούν φυσικά λειαντικά τρόφιμα και βοηθούν στην αφαίρεση λεκέδων από την επιφάνεια των δοντιών.

Τέλος μην ξεχνάτε να επισκέπτεστε τακτικά τον οδοντογιατρό σας, γιατί μόνο έτσι θα τα αποτελέσματα θα έχουν διάρκεια.

Πηγή ONMED
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ - FAILARMY !!!

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
18°C
Ηράκλειο 18°C | Χανιά 15°C | Αθήνα 16°C | Θεσ/νίκη 11°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Ειρήναρχος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία