ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΤΟ ΑΛΛΟΚΟΤΟ ΤΡΙΚ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΠΟΥ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΟι επιστήμονες ανακάλυψαν το πιο παράδοξο τρικ αδυνατίσματος. Υποστηρίζουν ότι η δύναμη της σκέψης είναι αρκετή για να δώσουμε ώθηση στο μεταβολισμό μας και να κάψουμε περισσότερες θερμίδες.

Η ψυχολόγος Αλία Κραμ από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε την επονομαζόμενη «Μελέτη του Μίλσκεϊκ» (Milkshake Study), με στόχο να διαπιστώσει ποια είναι η επίδραση της σκέψης στο μεταβολισμό και την καύση των θερμίδων.

Τα ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι ο μεταβολισμός μας λειτουργεί πιο αποτελεσματικά όταν πιστεύουμε ότι αυτό που τρώμε είναι απολαυστικό και θερμιδοφόρο – ασχέτως πόσο παχυντικό είναι στην πραγματικότητα! Αντιθέτως, ο ρυθμός καύσης των θερμίδων είναι πιο αργός όταν τρώμε κάτι υγιεινό ή διαιτητικό.

Η Δρ. Κραμ μέτρησε τα επίπεδα της «ορμόνης της πείνας» (γκρελίνη) σε μια ομάδα εθελοντών, πριν και μετά την κατανάλωση ενός απολαυστικού μίλκσεϊκ.

Το μίλκσεϊκ περιείχε 380 θερμίδες, όμως στους μισούς συμμετέχοντες είπε ότι περιέχει 620 θερμίδες και στους άλλους μισούς ότι περιέχει 140 θερμίδες. Η ερευνήτρια ανακάλυψε ότι όσοι ήπιαν το «παχυντικό» μίλκσεϊκ παρουσίασαν κατά τρεις φορές ταχύτερη μείωση στα επίπεδα της γκρελίνης.

Η διαπίστωση αυτή είναι πολύ σημαντική, καθώς η ορμόνη όχι μόνο μας κάνει να πεινάμε αλλά επηρεάζει παράλληλα την ταχύτητα του μεταβολισμού μας.

Μέχρι τώρα, οι επιστήμονες γνώριζαν ότι τα επίπεδα της γκρελίνης ελέγχονται από τα θρεπτικά συστατικά που λαμβάνουμε. Πεινάμε όταν η ορμόνη απελευθερώνεται στον οργανισμό και ο μεταβολισμός επιταχύνει όταν τα επίπεδα της γκρελίνης πέφτουν.

Η διαδικασία αυτή συμβάλλει στην καύση των θερμίδων. Παρ’ όλα αυτά, η Μελέτη του Μίλσκεϊκ αποδεικνύει ότι το φαινόμενο placebo και τα τρικ του μυαλού παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο!

Πηγή ONMED
Τελευταία ανανέωση ( 16.04.14 )
 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΒΕΡΕΣΤ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΝέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο σώμα συνδέονται άμεσα με την εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου μελέτησαν πώς συνδέεται η υποξία (ελαττωμένη τάση οξυγόνου του εισπνεομένου αέρα) σε υψηλό υψόμετρο με την αντίσταση στην ινσουλίνη.

Το πρότζεκτ με τίτλο “Caudwell Xtreme Everest” πραγματοποιήθηκε στο βουνό Έβερεστ. Οι αναλύσεις των ερευνητών έδειξαν πως η συνεχόμενη έκθεση στην υποξία οδήγησε σε αύξηση στον αριθμό των βιολογικών δεικτών αντίστασης στην ινσουλίνη.

Με τη σειρά τους, αυτές οι μεταβολές φάνηκε να σχετίζονται με αύξηση των αιματολογικών δεικτών οξειδωτικού στρες και φλεγμονής. Η αντίσταση στην ινσουλίνη οδηγεί στην εκδήλωση του διαβήτη τύπου 2, καθώς τα κύτταρα του σώματος δεν καταφέρνουν να αντιδράσουν στην ινσουλίνη.

Το αποτέλεσμα είναι η αδυναμία του οργανισμού να ρυθμίσει τα επίπεδα της γλυκόζης. Στη μελέτη συμμετείχαν 24 άτομα και αποστολή τους ήταν να ταξιδέψουν στο Έβερεστ.

Οι ερευνητές εξέτασαν πώς ο οργανισμός τους ρυθμίζει τη γλυκόζη, ενώ αναζητήθηκαν και βιολογικοί δείκτες φλεγμονής και πιθανές μεταβολές του βάρους. Η αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε το σταθμό Everest Base Camp, ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 5.300 μέτρων.

Οι μισοί συμμετέχοντες παρέμειναν στη βάση, ενώ οι υπόλοιποι σκαρφάλωσαν μέχρι τα 8.400 μέτρα. Στόχος του πρωτότυπου πρότζεκτ ήταν η βαθύτερη κατανόηση της εκδήλωσης της νόσου, ώστε να υιοθετηθούν μελλοντικά αποτελεσματικότερες θεραπευτικές προσεγγίσεις.

Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση PLOS ONE και ρίχνουν περισσότερο φως στο πρόβλημα της αντίστασης του οργανισμού στην ινσουλίνη.


Πηγή ONMED
Τελευταία ανανέωση ( 16.04.14 )
 
ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΦΗΜΕΣ ΓΙΑ LG ΟΘΟΝΗ ΣΤΟ iWATCH | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠληροφορίες θέλουν την κορεατική εταιρεία να παρέχει εύκαμπτες OLED 1,52 ιντσών Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποίησε το κορεατικό Naver, η LG παρουσιάζεται για ακόμη μια φορά ως ο μοναδικός πάροχος εύκαμπτων οθονών για το επερχόμενο iWatch της Apple.

H έκθεση επιβεβαιώνει και υποστηρίζει τις φήμες που είχαμε ακούσει τον Ιανουάριο και ήθελαν την LG να παρέχει 1,52 ιντσών πλαστικές OLED οθόνες στην Apple.

To Naver στην έκθεση του επίσης τονίζει πως η Apple θα λανσάρει 2 μεγέθη για το iWatch με αυτά να είναι στις 1,3 ίντσες και 1,5 ίντσες.

Κάτι τέτοιο είχε επίσης ακουστεί πριν καιρό υποστηρίζοντας πως η Apple θα έχει δυο ξεχωριστά μοντέλα iWatch, ένα ανδρικό και ένα γυναικείο.

Τέλος η έκθεση τελειώνει αναφέροντας πω η Apple θα ρίξει στην αγορά 9 εκατομμύρια συσκευές αρχικά, ενώ η διάθεση τους θα ξεκινήσει προς το τέλος του τρέχοντος έτους.


Πηγή NEWSBEAST
Τελευταία ανανέωση ( 16.04.14 )
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ 80ΧΡΟΝΗ ΓΙΑΓΙΑ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΑΛΕΝΤΩΝ

Video Player

ΚΑΙΡΟΣ


Warning: fopen(/home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/LGIR_metar_cache.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/metar.class.php on line 210

Warning: fopen(/home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/LGSA_metar_cache.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/metar.class.php on line 210

Warning: fopen(/home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/LGAV_metar_cache.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/metar.class.php on line 210

Warning: fopen(/home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/LGTS_metar_cache.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/metar.class.php on line 210

Warning: fopen(/home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/LGIR_metar_cache.txt) [function.fopen]: failed to open stream: Permission denied in /home/ids/domains/entercity.gr/public_html/modules/MambWeather/metar.class.php on line 210
Ηράκλειο
11°C
Ηράκλειο 11°C | Χανιά 12°C | Αθήνα 10°C | Θεσ/νίκη 10°C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Βάιος, Βάγια
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία