ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ FACEBOOK ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Όπως όλα δείχνουν, ίσως το όνειρο που ο Mark Zuckerberg σε ανύποπτη στιγμή έχει εξομολογηθεί ότι θέλει να δει να πραγματοποιείται, το να μπορεί δηλαδή να διαβάζει και να ελέφχει τις σκέψεις του άλλου, έρχεται πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Η μυστική μέχρι τώρα νέα έρευνα που το Facebook πραγματοποιεί από πέρυσι, είναι η τεχνολογία "brain-computer interface”, δηλαδή η αλληλεπίδραση μεταξύ ενός ανθρώπινου εγκεφάλου και ενός ηλέκτρονικού υπολογιστή!

Κάτι σαν… τηλεπάθεια σαν να λέμε. Το Facebook αρχικά «προδώθηκε» από τις αγγελίες που έβαζε νέες θέσεις εργασίας. Στην ουσία ζήταγε άτομα για να την ομάδα του Facebook που θα δουλέψουν στο Κτίριο 8, πάνω σε ένα έργο που περιλαμβάνει «νευροαπεικόνιση» και «ηλεκτροφυσιολογικές αναλύσεις δεδομένων» για να δημιουργήσουν μια «πλατφόρμα επικοινωνίας του μέλλοντος» όπως χαρακτηριστικά έγραφε.

Συγκεκριμένα το Facebook έψαχνε για έναν μηχανικό υπολογιστών με Ph.D. στις νευροεπιστήμες. καθώς επίσης και έναν μηχανικό ο οποίος να μπορεί να αναπτύξει αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος ήχου για μια «πλατφόρμα επικοινωνίας και πληροφορικής για το μέλλον». Αυτά ήταν επί λέξη τα χαρακτριστικά που ζήταγε το Facebook να έχουν οι υποψήφιοι!

Άλλες καταχωρήσεις του Facebook αναζητούν μηχανικούς, οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν «νέες τεχνολογίες μη επεμβατικής νευροαπεικόνισης», αλλά και τη δημιουργία «ρεαλιστικών και καθηλωτικών απτικών εμπειρίών». Η νευροαπεικόνιση είναι ένας προηγμένος επιστημονικός τομέας που μέσω των σαρώσεων των οποίων πραγματοποιεί, προσπαθεί να κατανοήσει τι συμβαίνει στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Η οπτική τεχνολογία από την άλλη, προσομοιώνει την αίσθηση της αφής με τους υπολογιστές.

Το Facebook φαίνεται ήδη να έχει στο δυναμικό του τον Mark Chevillet, έναν επιστήμονα- ταλέντο στη χαρτογράφηση του εγκεφάλου, ενώ πρόσφατα ο διευθυντής προγράμματος της εφαρμοσμένης νευροεπιστήμης του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Βαλτιμόρης, εντάχθηκε στο Facebook τον περασμένο Σεπτέμβριο ως «τεχνικός επικεφαλής του έργου»..

Το Facebook ασφαλώς αρνήθηκε να σχολιάσει όλα όσα αποκάλυψε το Business Insiderι, αλλά το 2015 ο CEO του και ιδρυτής, Mark Zuckerberg είχε πει ότι η εταιρεία του κάποια στιγμή θα μπορούσε να αναπτύξει κάποια συσκευή «τηλεπαθητικής επικοινωνίας» που θα ελέχγεται πλήρως από τον ανθρώπινο εγκέφαλο!.

«Μια μέρα, πιστεύω ότι θα είμαστε σε θέση να στείλουμε τις σκέψεις μας απευθείας σε μια συσκευή με τη χρήση της τεχνολογίας», είχε πει συγκεκριμένα ο Zuckerberg τον Ιούνιο του 2015 σε ένα συνέδριο για νέες τεχνολογίες.

«Απλά δεν ξέρω αν εσείς και οι φίλοι σας θα είστε σε θέση να το αντιμετωπίσετε» πρόσθεσε γελώντας.

 

Πηγή PROTOTHEMA
 
ΠΟΝΟΛΑΙΜΟΣ : 3 ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Ο πονόλαιμος είναι ίσως το πρώτο και το πιο χαρακτηριστικό σημάδι κρυολογήματος ενώ μπορεί επίσης να είναι αποτέλεσμα της καταπόνησης των φωνητικών χορδών.

Αυτό που αποζητούν, βέβαια, όλοι είναι η γρήγορη ανακούφιση ώστε να αποφύγουμε τη δυσκολία κατάποσης. Δείτε τρεις άμεσες λύσεις για να αντιμετωπίσετε τον πονόλαιμο.

1. Γαργάρες με αλατόνερο
Οι γαργάρες με χλιαρό νερό και αλάτι βοηθούν να αντιμετωπιστεί το οίδημα στο λαιμό και κάνουν τη βλέννα πιο αραιή ώστε να απομακρύνονται ευκολότερα ερεθιστικοί παράγοντες και βακτήρια. Η αναλογία πρέπει να είναι μισή κουταλιά του γλυκού αλάτι για κάθε φλιτζάνι νερό.

2. Καραμέλες
Οι καραμέλες προωθούν την παραγωγή σάλιου κι έτσι ο λαιμός παραμένει ενυδατωμένος. Προτιμήστε όσες περιέχουν μέντα ή ευκάλυπτο.

3. Τσάι
Το πράσινο τσάι παρέχει σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι πολύ αποτελεσματικό δε και στην περίπτωση του πονόλαιμου.

 


Πηγή NEWS
 
ΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΕΡΩΤΕΥΤΕΙΣ ΤΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΟΥ | Εκτύπωση |
ΕΠΙΣΤΗΜΗ - ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Είναι σχεδόν κανόνας ότι οι σχέσεις μετά από κάποια χρόνια «μαραίνονται» και ο έρωτας φεύγει, δίνοντας τη θέση του στην αγάπη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, όμως, το ποτάμι γυρίζει πίσω, αφού μπορούμε να ανακτήσουμε τα υπέροχα συναισθήματα που μας διακατέχουν τους πρώτους μήνες μιας γνωριμίας, αρκεί βέβαια να καταβάλουμε τη δέουσα προσπάθεια.

Αυτό που χρειάζεται είναι η λεγόμενη «ρύθμιση» (love regulation), η οποία αποτέλεσε το αντικείμενο μελέτης που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιθεώρηση PLOS One.

Ως «ρύθμιση» ορίζεται «η χρήση συμπεριφορικών και γνωστικών στρατηγικών με σκοπό να μεταβληθεί η ένταση των ερωτικών συναισθημάτων». Βάσει των στρατηγικών αυτών, μπορεί κανείς να αξιοποιήσει τις θετικές του σκέψεις για να ενισχύει τα ερωτικά αισθήματα προς τον σύντροφο.

Με άλλα λόγια, μπορεί να ξαναερωτευτεί τον ίδιο σύντροφο αλλάζοντας τη νοοτροπία και τη στάση του. «Οι θετικές σκέψεις είναι δυνατό να ενισχύσουν το αίσθημα του έρωτα για αρκετούς λόγους» εξηγεί η ψυχολόγος Ιβόν Τόμας. «Κατ’ αρχάς, εάν κάποιος βλέπει ούτως ή άλλως θετικά τα πράγματα στη ζωή του είναι πιο πιθανό να παρατηρήσει και να εκτιμήσει τα θετικά στοιχεία του συντρόφου παρά να τα θεωρήσει δεδομένα ή να τα παραβλέψει.

Επίσης, οι άνθρωποι που σκέφτονται θετικά είναι συνήθως πιο ανοιχτόκαρδοι προς τους άλλους –άρα και προς τον σύντροφο– σε σύγκριση με ανθρώπους που σκέφτονται αρνητικά ή πιο ουδέτερα». Λόγω της στάσης αυτής, μπορεί κανείς να νιώσει πιο έντονα και πιο βαθιά συναισθήματα για έναν ερωτικό σύντροφο.

Είναι σαν να έχει λιγότερες άμυνες και, κυρίως, νιώθει ερωτευμένος επειδή είναι πιο χαρούμενος και συναισθηματικά ελεύθερος να εκφραστεί. Ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι, το Πανεπιστήμιο του Σαιντ Λούις και το Πανεπιστήμιο Εράσμους διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο συμμετείχαν 40 άτομα.

Οι μισοί συμμετέχοντες διατηρούσαν μόνιμη σχέση, ενώ οι άλλοι μισοί είχαν χωρίσει πρόσφατα. Ζητήθηκε από κάθε συμμετέχοντα να φέρει 30 φωτογραφίες του συντρόφου/πρώην συντρόφου στο εργαστήριο και, πριν ξεκινήσει το πείραμα, να δηλώσει πόσο δεμένος και ερωτευμένος ένιωθε με το άτομο αυτό. Κατά τη διάρκεια του πειράματος οι συμμετέχοντες έπρεπε αρχικά να κοιτάξουν τις φωτογραφίες και να κάνουν θετικές σκέψεις για τη σχέση τους και για το μέλλον.

Στη συνέχεια, κατά τη δεύτερη φάση του πειράματος, έπρεπε να κάνουν το αντίθετο, δηλαδή να προσπαθήσουν να κάνουν αρνητικές σκέψεις. Οι ερευνητές κατέγραφαν την εγκεφαλική λειτουργία των συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια του πειράματος. Στην πρώτη φάση διαπιστώθηκε μια «ανοδική ρύθμιση» των ερωτικών συναισθημάτων, η οποία αποτυπώθηκε με μια αύξηση της έντασης των εγκεφαλικών κυμάτων.

Στη δεύτερη φάση τα αποτελέσματα ήταν τα αντίθετα, με τους ερευνητικές να διαπιστώνουν «καθοδική ρύθμιση» και πτώση της έντασης των εγκεφαλικών κυμάτων. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές στην εισαγωγή της μελέτης τους, «τα ερωτικά αισθήματα είναι μερικές φορές πιο έντονα από το επιθυμητό (π.χ. μετά από έναν χωρισμό) ή λιγότερο έντονα από το επιθυμητό (π.χ. σε μια μακροχρόνια σχέση)».

Μπορεί λοιπόν κανείς να αξιοποιήσει τις στρατηγικές της «ρύθμισης» είτε για να τονώσει τη σχέση του μετά από χρόνια συμβίωσης είτε για να ξεπεράσει πιο εύκολα το τέλος μιας σχέσης.

Βέβαια, οι ερευνητές επισημαίνουν ότι ο έρωτας είναι κάτι που δεν μπορούμε να ελέγξουμε απόλυτα, δηλαδή να προσπαθήσουμε να το νιώσουμε εάν δεν συμβαίνει ήδη. Αυτό που βρίσκεται στον έλεγχό μας όμως είναι η καθημερινή διαχείριση των συναισθημάτων μας, επομένως μπορούμε να δώσουμε μια πιο θετική κατεύθυνση σε αυτά που ήδη νιώθουμε για το καλό το δικό μας αλλά και του συντρόφου.

Πρακτικά, η Τόμας προτείνει:

- Να αποφεύγεις τα άκρα: Σκέψεις του τύπου «εάν δεν είναι όλα τέλεια, είναι όλα χάλια».

- Να αποφεύγεις την καταστροφολογία: Εάν κάτι δεν πάει καλά, μην το μεγαλοποιείς, προσπάθησε να το βελτιώσεις.

- Να αναγνωρίζεις τις ευθύνες σου: Ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας όταν υπάρχει πρόβλημα στη σχέση και πρέπει να αναγνωρίζουν και οι δύο σύντροφοι τις ευθύνες τους για να βρεθεί μια λύση.

- Να μην έχεις υπερβολικές απαιτήσεις: Καθένας έχει τα δικά του «πρέπει» και δεν είναι σωστό να απαιτούμε από κάποιον να συμπεριφέρεται με βάση το δικό μας σύστημα αξιών και πεποιθήσεων.

- Να μην μειώνεις τα θετικά: Εάν έχουμε συνηθίσει να μας φέρονται καλά, έχουμε την τάση να το παίρνουμε ως δεδομένο και να μην το εκτιμάμεΠηγή ONMED
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΡΑΛΛΥΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία