ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΟΪΜΠΛΕ : ΚΑΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ 2018 | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, "άδειασε" σήμερα την Κομισιόν και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητώντας να αναλάβει τον έλεγχο της τήρησης της δημοσιονομικής πειθαρχίας στην ευρωζώνη ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) και όχι πλέον η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επίσης, επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει συζήτηση για το χρέος πριν από την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος το 2018 και χαρακτήρισε «παρεξήγηση» την άποψη ότι είναι αβέβαιη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού επειδή δεν είναι βιώσιμο το χρέος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνώρισε μεν κάποια πρόοδο, τόνισε ωστόσο την ανάγκη να μην παρεκκλίνει η Ελλάδα από τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων. "Το πρόβλημα δεν είναι άλλωστε το χρέος, αλλά η αδυναμία της διοίκησης και η έλλειψη ανταγωνιστικότητας.

Εκεί πρέπει να γίνει η αρχή" δήλωσε. Επιπλέον διέψευσε ότι η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το ΔΝΤ. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί και ότι αυτά επαρκούν για να φέρουν τη χώρα σε ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης, αλλά αυτό δεν είναι καινούριο.

Οι Έλληνες, αντιθέτως, έλεγαν πάντα: Θα τα καταφέρουμε. Ως εκ τούτου, την άνοιξη συμφωνήσαμε ότι η Αθήνα θα λάβει πρόσθετα μέτρα εάν το ΔΝΤ έχει δίκιο ως προς την απαισιοδοξία του. Αυτό το υπενθύμισα στον έλληνα ομόλογό μου ξανά στη συνεδρίαση του Eurogroup τη Δευτέρα – και αυτός διαβεβαίωσε ότι είναι έτσι», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλ.

 

Πηγή NEWS
 
ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ "ΙΧΥΡΩΝ" ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μπροστά στο κύμα των αντιδράσεων που έχουν προκαλέσει οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, η κυβέρνηση καταφεύγει στη γνωστή μέθοδο της επικοινωνιακής διαχείρισης προκειμένου να ρίξει για μια ακόμη φορά «στάχτη» στα μάτια των πολιτών.

Τη σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ βεβαίωσε τους Έλληνες πολίτες που αγωνιούν για το αν θα χάσουν τα σπίτια τους ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να πλειστηριάσει ακίνητα χαμηλών ή μεσαίων εισοδηματικών τάξεων.

«Ούτε έχει μπει ούτε θα μπει στο στόχαστρο το σπίτι του μικρού, του μεσαίου ακόμη και του μεγάλου μεσαίου. Δεν θα γίνει η Ελλάδα Ισπανία στους πλειστηριασμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης. Μάλιστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενος ότι πλειστηριάζονται σπίτια ισχυρών ή πολύ ισχυρών οικονομικά ανθρώπων!

Βέβαια για μια ακόμη φορά η αλήθεια είναι άλλη. Μόνο μέχρι το τέλος του έτους αναμένονται πάνω από 16.300 πλειστηριασμοί σπιτιών, ακόμη και πρώτης κατοικίας, ενώ τα νούμερα θα πολλαπλασιαστούν το 2017.

Και δεν είναι μόνο οι τράπεζες που απειλούν με «τσουνάμι» πλειστηριασμών αλλά και το ίδιο του κράτος, αφού οι φοροεισπρακτικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχουν σκοπό να εκτελέσουν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους χιλιάδες πλειστηριασμούς εις βάρος φορολογούμενων πολιτών, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν και δεν έχουν καν ρυθμισμένα τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους προς το Δημόσιο.

Προφανώς οι δεκάδες χιλιάδες πολίτες που θα χάσουν την περιουσία τους μέσα στους επόμενους μήνες, είναι ισχυροί ή πολύ ισχυροί οικονομικά, σύμφωνα με τον κ. Ζαχαριάδη. Και όλα αυτά από μια κυβέρνηση η οποία ήρθε στην εξουσία με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.
Πηγή NEWSBOMB
 
ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΠΑ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΘα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016 - Διαβάστε παραδείγματα

Τα νέα αυξημένα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία για τις παραβάσεις που σχετίζονται με τον ΦΠΑ θα ισχύσουν για ελέγχους που έχουν ημερομηνία ένταξης μετά τις 25 Ιουλίου 2016.

Οι διατάξεις του νόμου 4410/2016 (ελάχιστο πρόστιμο 250 ευρώ για μη έκδοση αποδείξεων εφόσον ο υπόχρεος τηρεί απλογραφικό σύστημα και 500 ευρώ για διπλογραφικό) δεν θα εφαρμόζονται σε παραβάσεις που ο χρόνος διάπραξής τους είναι προγενέστερος ακόμα και αν διαπιστώνονται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Διευκρινίσεις, σχετικά με την καταβολή των νέων προστίμων για τον ΦΠΑ δίνει με εγκύκλιο του σε όλες τις φορολογικές υπηρεσίες ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής. Με την εγκύκλιο, γράφει το ΑΠΕ, δίδονται συγκεκριμένες οδηγίες κατόπιν υποβολής προφορικών και γραπτών ερωτημάτων σχετικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων και προκειμένου να διασφαλιστεί η ομοιόμορφη εφαρμογή και η ομαλή διενέργεια των φορολογικών ελέγχων από την Φορολογική Διοίκηση, για την επιβολή των σχετικών με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας προστίμων.

Χαρακτηριστικά στην εγκύκλιο παρατίθενται τα ακόλουθα παραδείγματα: - Σε φορολογικό έλεγχο που πραγματοποιείται στις 2/9/2016 διαπιστώνεται ότι υποκείμενος, που τηρεί απλογραφικό λογιστικό σύστημα, δεν έχει εκδώσει ως όφειλε στις 20/4/2016 φορολογικό στοιχείο αξίας 100 ευρώ με πόσο ΦΠΑ 23 ευρώ. Το πρόστιμο επιβάλλεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κατά το χρόνο διάπραξης της παράβασης και είναι 11,5 ευρώ (50% Χ 23 ευρώ). Υπενθυμίζεται ότι πριν τις 25 Ιουλίου τα πρόστιμα για μη έκδοση αποδείξεων είχαν οριστεί στο ήμισυ του αναλογούντος ΦΠΑ, που είχε αποκρύβει με τη μη έκδοση των φορολογικών στοιχείων.

- Έλεγχος που πραγματοποιείται στις 15.9.2016 σε υποκείμενο που τηρεί απλογραφικό λογιστικό σύστημα διαπιστώνει τη μη έκδοση φορολογικού στοιχείου αξίας ΦΠΑ 200 ευρώ. Στον ίδιο υποκείμενο στις 26.7.2016 από άλλο έλεγχο είχε επιβληθεί πρόστιμο 250 ευρώ για έκδοση ανακριβούς φορολογικού στοιχείου (ίδια παράβαση). Στην περίπτωση αυτή θα επιβληθείπρόστιμο 500 ευρώ λόγω επανάληψης εντός πενταετίας της ίδιας παράβασης που διαπιστώθηκε από διαφορετικούς φορολογικούς ελέγχους και δεδομένου ότι το 100% της αξίας του φόρου που προκύπτει είναι κατώτερο του ελάχιστα οριζόμενου ποσού προστίμου σε υποκείμενο με απλογραφικό σύστημα : 100% Χ 200 = 200

- Έλεγχος που πραγματοποιείται στις 5/8/2016 σε υποκείμενο που τηρεί απλογραφικό λογιστικό σύστημα διαπιστώνει τη μη έκδοση στοιχείου αξίας ΦΠΑ 200 ευρώ. Στην συνέχεια, κατά την έκδοση της πράξης επιβολής προστίμου διαπιστώνεται ότι προγενέστερος έλεγχος που είχε πραγματοποιηθεί στις 30/12/2014 στον ίδιο υποκείμενο είχε επιβάλει, λόγω μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου, πρόστιμο 250 ευρώ. Το πρόστιμο που θα επιβληθεί κατόπιν του μεταγενέστερου ελέγχου (στις 5/8/2016) είναι 250 ευρώ, δεδομένου ότι ο υποκείμενος έχει διαπράξει παράβαση μη έκδοσης φορολογικού στοιχείου και το 50% της αξίας του φόρου που προκύπτει είναι κατώτερο του ελάχιστα οριζόμενου ποσού προστίμου: 50% Χ 200=100 < 250 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή δεν θεωρείται ότι έχει διαπραχθεί επανάληψη της ίδιας παράβασης βάσει των δύο διαφορετικών ελέγχων.Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΤΑ 10 ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΑ ΠΕΝΑΛΝΤΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Αθανάσιος, Αθανασία, Κύριλλος
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία