ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ


Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Αυξήσεις έως 4% στις καθαρές αποδοχές τους θα δουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ άμεσα. Σύμφωνα με την απόφαση την οποία υπέγραψε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Αναστάσιος Πετρόπουλος, επέρχεται μείωση έως 4% στις εισφορές που καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες για τον κλάδο κύριας σύνταξης από 1/1/2017 σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΗΣΑΠ.

Στην Υπουργική Απόφαση, η οποία καθορίζει το νέο καθεστώς εισφορών σε πρώην ΔΕΚΟ προβλέπεται πως από 1/1/2017, στη ΔΕΗ, οι εργατικές εισφορές θα μειωθούν κατά 1,9 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ οι εργοδοτικές εισφορές κατά 2,1 μονάδες.

Συνολικά, δηλαδή, θα επέλθει μείωση 4% στις εισφορές επί των ακαθαρίστων αποδοχών των εργαζομένων στη ΔΕΗ και, άρα, αντίστοιχη αύξηση 4% επί των καθαρών αποδοχών τους. Μάλιστα, η αύξηση αυτή δεν θα εξαντληθεί μόνο φέτος, αλλά θα συνεχιστεί μέχρι και το 2020, φτάνοντας σωρευτικά το 13%.

Για τους ασφαλισμένους του τέως ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, θα μειωθούν φέτος οι εργατικές εισφορές στο 8,29% έναντι 8,8% που ίσχυαν μέχρι 31/12/2016. Οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν από 19,1% που ήταν έως 31/12/2016 στο 17,70% από 1/1/2017.

Έτσι οι εισφορές για τους εργαζομένους στον ΗΣΑΠ θα πέσουν από 1/1/2017 κατά 2% και αντιστοίχως θα αυξηθούν οι καθαρές αποδοχές τους. Σταδιακά μέχρι την 1/1/2020, οι εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζομένους του ΗΣΑΠ θα φτάσουν 13,33%, ενώ οι εργατικές εισφορές θα φτάσουν το 6,67%.

Σωρευτικά, δηλαδή, το 2017-2020, οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ θα δουν μειωμένες τις εισφορές τους κατά 7,9% και κατά αντίστοιχο ποσοστό θα δουν αυξημένες τις καθαρές αποδοχές τους. Για τους ασφαλισμένους του ΤΑΠ-ΟΤΕ θα υπάρξει μείωση των εργατικών εισφορών από 1/1/2017 στο 8,2% έναντι 8,8% που ήταν μέχρι πέρσι.

Οι εργοδοτικές εισφορές θα μειωθούν από 18,6% που ήταν έως 31/12/2016 στο 17,3% από 1/1/2017. Έτσι θα μειωθούν 2% οι εισφορές για τους εργαζομένους στον ΟΤΕ και κατά αντίστοιχο ποσοστό θα αυξηθούν οι καθαρές αποδοχές τους από 1/1/2017.

Μέχρι την 1/1/2020 οι εργατικές εισφορές θα πέσουν στο 6,67% και οι εργοδοτικές εισφορές στο 13,3%. Σωρευτικά, δηλαδή το 2017-2020 οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ θα δουν αυξήσεις στις καθαρές αποδοχές τους 6,8% λόγω αντίστοιχης μείωσης των εισφορών.

 

Πηγή NEWS
 
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ ΚΑΙ GREXIT | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Οι δανειστές εντείνουν τις πιέσεις και η κυβέρνηση… ξορκίζει νέα μέτρα αλλά δέχεται «κόφτη» και μετά το 2018 – Κόκκινα δάνεια, ανεργία και ταμειακή ανεπάρκεια οι παράγοντες που «αναζωπυρώνουν» τις προβλέψεις για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

– Τι αναφέρει έκθεση βρετανικής εταιρείας οικονομικών αναλύσεων Μόνο λίγο καιρό …ξαπόστασαν οι απειλές για χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τα «μαύρα σενάρια» πτώχευσης της Ελλάδας, αρχίζουν και πάλι να επανέρχονται, όσο η δεύτερη αξιολόγηση δεν κλείνει και η κυβέρνηση «καρκινοβατεί» μεταξύ των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές και του αφηγήματος που καλλιεργεί εσωτερικά, ότι δηλαδή δεν θα δεχτεί νέα μέτρα.

Λίγες ώρες μετά την αυστηρή προειδοποίηση του Σόιμπλε ότι αν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, τότε το πρόγραμμα θα το πάρει στα …χέρια της η Γερμανία και η μέγγενη θα «σφίξει» ακόμα περισσότερο και την παραδοχή από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα δεχτεί «ενισχυμένο» κόφτη και μετά το 2018, οπότε λήγει το τρίτο μνημόνιο, μια ανάλυση από βρετανική συμβουλευτική εταιρεία οικονομικών αναλύσεων, έρχεται να βάλει «φωτιά» για Grexit.

Σύμφωνα με τη βρετανική «Capital Economics», η έξοδος της Ελλάδας μπορεί να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων της Ελλάδας να καταβάλει δόσεις αποπληρωμής δανείων. Στις εκτιμήσεις για την προοπτική της Ευρωζώνης, η Capital Economics αναφέρει:

- Η ελληνική οικονομία παραμένει σε κρίση, παρά τις κάποοιες ενθαρρυντικές ενδείξεις. Η έξοδος από την ευρωζώνη μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά φαίνεται ως ένα πιθανό αποτέλεσμα

- Το ΑΕΠ είναι χαμηλότερο από το αντίστοιχο στην αρχή του 2008 και οι ενδείξεις συντείνουν ότι η ανάπτυξη θα φρενάρει

- Το ποσοστό ανεργίας παραμένει εξαιρετικά υψηλό στο 23%, η αποταμίευση των νοικοκυριών σε βαθιά αρνητικό ποσοστό, ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια φτάνουν στο 37%

- Ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ελλάδα επανέρχεται το καλοκαίρι, οπότε υπάρχουν πληρωμές και υποχρεώσεις. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις των ομολόγων αναμένεται να ανέβουν απότομα ξανά

- Η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε παροχές προς τους συνταξιούχους, ωστόσο οι δανειστές ζητούν πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ φέτος και 3,5% από το 2018 και αυτό συνεπάγεται επιπλέον μέτρα λιτότητας.

 

Πηγή NEWSBOMB
 
ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ : ΖΗΤΟΥΣΑΜΕ ΛΥΣΗ "ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣυγκρουστήκαμε πολλές φορές με τους ευρωπαίους εταίρους για το ζήτημα της Ελλάδας, στηρίξαμε πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και όχι την λιτότητα, τόνισε ο αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας

Ζητούσαμε λύση «λιγότερο τιμωρητική» για την Ελλάδα και γι' αυτό ήρθαμε πολλές φορές σε σύγκρουση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, δήλωσε κατά τον απολογισμό της θητείας Ομπάμα ο αναπληρωτής σύμβουλος ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Ρόουντς.

Στηρίξαμε πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και οχι την λιτότητα και σε αυτήν την κατεύθυνση δεν έχουν γίνει αρκετά, τόνισε ο ίδιος αναφερόμενος στην χώρα μας και την οικονομική της κατάσταση.

Στο ίδιο πνεύμα και οι τοποθετήσεις του υφυπουργού Οικονομικών για τις Διεθνείς Σχέσεις Νέιθαν Σιτς, ο οποίος σημείωσε πως η αμερικανική κυβέρνηση έπαιξε «ενεργό» ρόλο στην ελληνική κρίση και ενεπλάκη σε συζητήσεις τόσο με την ελληνική κυβέρνηση, όσο και με τους ευρωπαίους εταίρους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Οι Έλληνες έχουν δείξει πολύ κουράγιο στην λήψη δύσκολων αποφάσεων και αξίζουν πολύ μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτή που παίρνουν, δήλωσε ο ίδιος.


Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 
Διαφήμιση
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΟΙ 10 ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΡΑΛΛΥΚΑΙΡΟΣ

Ηράκλειο
---
Ηράκλειο °C | Χανιά °C | Αθήνα °C | Θεσ/νίκη °C

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ENTERCITY.GR

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

Δεν υπάρχει γιορτή
Διαφήμιση

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία