ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 11 από 169


ΟΔΗΓΟΣ : ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΧΩΡΙΣ ΛΑΘΗ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
24.06.15
Το σημαντικότερο για φέτος είναι ότι άλλαξε ο βασικός φορολογικός νόμος. Ο προηγούμενος νόμος στη βασική του φιλοσοφία εφαρμοζόταν από το 1955, δηλαδή για 60 χρόνια.

Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε το 2013 είναι δημιούργημα των τροϊκανών και της παρέας τους και παρότι έχει τροποποιηθεί (μπαλωθεί) σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό με 22 επόμενους νόμους έχει ακόμη πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του. Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστέρησε τόσο πολύ να ανοίξει στο κοινό η εφαρμογή του υπουργείου για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων και όχι η ολιγωρία των υπαλλήλων του υπουργείου. Ο νόμος ορίζει ως ημερομηνία έναρξης υποβολής των δηλώσεων την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο η εφαρμογή άνοιξε στις 14 Μαΐου 2015. Ας γίνουμε, όμως, πρακτικοί και χρήσιμοι για τους αναγνώστες, απαντώντας σε κάποια βασικά ερωτήματα και απορίες που ενδεχομένως έχουν.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ;
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
18.06.15
Του Γιώργου Δαλιάνη

Στη φετινή, δήλωση φόρου εισοδήματος που θα υποβάλλουμε στους κωδικούς 029 για το φορολογούμενο και 030 για τη σύζυγο, καλούμαστε να δηλώσουμε εάν έχουμε περιουσία στο εξωτερικό, όπως ακίνητα, καταθέσεις, ομόλογα κλπ περιουσιακά στοιχεία.

Επίσης στον πίνακα Δ1 της δήλωσης καλούμαστε να δηλώσουμε τα ετήσια εισοδήματα (χρήσης 2014) αλλοδαπής προέλευσης, όπως τόκους, μερίσματα και δικαιώματα.

Στον πίνακα Δ2 και στο κωδικό 171 για το φορολογούμενο και 172 για τη σύζυγο, ζητείται να δηλωθεί το καθαρό εισόδημα από ακίνητη περιουσία που βρίσκεται στην αλλοδαπή.

Τέλος στον πίνακα Ε και στους κωδικούς 865 και 866 θα πρέπει να δηλώσουμε το κέρδος από μεταβίβαση τίτλων αλλοδαπής.

Τα ερωτήματα που τίθενται ή εκ του πονηρού, ή αντικατοπτρίζουν την αβεβαιότητα και το φόβο των συνεπών φορολογουμένων είναι :

§  Θα μας εντοπίσουν αν δεν τα δηλώσουμε;

§  Αν τα δηλώσουμε παρότι είναι νόμιμα θα μπλέξουμε;
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ Η ΡΥΘΜΙΣΗ EXPRESS - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
23.03.15
ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΧΡΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΑΠΟ 20 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
 
•    Από 20 έως και 27 Μαρτίου 2015 είναι δυνατή η καταβολή οποιουδήποτε βασικού ποσού οφειλής (μη ρυθμισμένου) με απαλλαγή προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής που αναλογούν σε αυτό.

•    Ο πολίτης δύναται να επιλέξει οποιοδήποτε χρέος και να πληρώσει μέρος ή το σύνολο της βασικής οφειλής (μόνο το ανεξόφλητο υπόλοιπο του αρχικά βεβαιωμένου ποσού) χωρίς επιβαρύνσεις.

•    Η καταβολή διενεργείται με τη χρήση της ταυτότητας οφειλής (Τ.Ο.) στις Τράπεζες και στα ΕΛ.ΤΑ. Κατ’ εξαίρεση είναι δυνατή η καταβολή και στις Δ.Ο.Υ.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΑ "ΨΙΛΑ" ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
27.10.14
Πολλά ψιλά γράμματα έχει η νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων με τις 100 δόσεις. Πρόκειται για κρίσιμες λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι καθώς επηρεάζουν άμεσα τη δυνατότητά τους να είναι συνεπείς ή να προχωρούν σε συναλλαγές όπως η μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων.

Ειδικότερα:

1. Με την υπαγωγή στη ρύθμιση αναστέλλονται όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που έχουν ληφθεί εναντίον του οφειλέτη όπως είναι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και οι πλειστηριασμοί ακινήτων. Ωστόσο, ειδικά για το μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτων αυτό αναστέλλεται μόνο εφόσον έχει ήδη εξοφληθεί το 50% της οφειλής. Έτσι, ο φορολογούμενος στον οποίο έχει γίνει κατάσχεση μέρους του μισθού του και η αρχική οφειλή ήταν 1.000 ευρώ, ακόμη και αν υπαχθεί σε ρύθμιση η κατάσχεση του μισθού του θα σταματήσει εφόσον έχει ήδη εξοφληθεί το ποσό των τουλάχιστον 500 ευρώ.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΈΩΣ ΚΑΙ 100 ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
29.07.14

Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα βελτιωμένη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών προς εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία, που θα προβλέπει 100 δόσεις για οφειλές έως 15.000 ευρώ, απλούστευση των διαδικασιών και σημαντική μείωση του επιτοκίου. Για μεγαλύτερα χρέη οι δόσεις καθορίζονται σε 72.

Η συνεχής αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες, που άγγιξαν τον Αύγουστο τα 70 δισ. ευρώ, καθώς και οι ανείσπρακτες ασφαλιστικές εισφορές που προσεγγίζουν τα 18 δισ. ευρώ, δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια χειρισμών στο οικονομικό επιτελείο.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
29.07.14
Ποσά που δεν μπορούν να κατασχεθούν για χρέη προς το δημόσιο, δόσεις για την τμηματική εξόφληση, συνέπειες μη τήρησης ρύθμισης και αποδεικτικό ενημερότητας. Το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε έναν αναλυτικό οδηγό για τα χρέη προς το δημόσιο όπου μέσα από 30 ερωτήσεις και απαντήσεις οι φορολογούμενοι πληροφορούνται τα πάντα όσον αφορά τις οφειλές τους προς το δημόσιο.

1) Με ποιές νομοθετικές ρυθμίσεις δύνανται να ρυθμιστούν τα βεβαιωμένα χρέη στο Δημόσιο ;α) Με τη ρύθμιση του άρθρου 43 του ν. 4174/2013 ρυθμίζονται και πριν τη λήξη της νόμιμης προθεσμίας καταβολής τους σε πρόγραμμα ρύθμισης που δεν υπερβαίνει το ένα και κατ’ εξαίρεση τα δύο έτη οι βεβαιωμένες οφειλές από φόρους και πρόστιμα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του ως άνω νόμου. β) Με τη ρύθμιση της υποπαραγράφου Α2 του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία οφειλές οι οποίες έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες στο σύνολό τους ή τουλάχιστον μία δόση αυτών. γ) Με τη ρύθμιση της υποπαραγράφου Α1 του άρθρου πρώτου του ν. 4152/2013 ρυθμίζονται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις που δύνανται να καταβάλλονται έως και την 30.6.2017 οι βεβαιωμένες έως τις 31.12.2012 στις Δ.Ο.Υ. και τα Τελωνεία οφειλές.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 1 - 11 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία