ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 12 - 22 από 169


ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΟΡΟΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
07.11.13
Ετος «Εφορίας» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και το 2014, καθώς οι ανατροπές που έχουν επέλθει στο φορολογικό τοπίο είναι πολλές και σημαντικές. Αλλαγές στην τήρηση βιβλίων και στοιχείων, νέες προθεσμίες και νέα διαδικασία στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, των εισοδημάτων από ακίνητα, καθώς και του τρόπου υπολογισμού της υπεραξίας στις μεταβιβάσεις μετοχών και ακινήτων, νέο σύστημα υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών, νέα πρόστιμα για φορολογικές παραβάσεις (μη υποβολή ή υποβολή ανακριβών δηλώσεων, μη απόδοση παρακρατούμενων φόρων, εκπρόθεσμη καταβολή φόρων), νέος φόρος ακινήτων, εξαιρέσεις από τη χρήση ταμειακής μηχανής.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΙ ΑΝΑΖΗΤΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΕ "ΜΠΛΟΚΑΚΙ";
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
07.11.13

Οι επιτόπιοι έλεγχοι που πραγματοποιούν αυτή την περίοδο οι ελεγκτές του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του Ι.Κ.Α., έχουν ως κύριο στόχο τον εντοπισμό περιπτώσεων ανασφάλιστης εργασίας και δευτερευόντως τον έλεγχο εφαρμογής των λοιπών κανόνων, που διέπουν την απασχόληση και ασφάλιση των εργαζομένων.

Μια πολύ συνηθισμένη ελεγχόμενη περίπτωση απασχόλησης είναι αυτή των εξωτερικών συνεργατών, που αμείβονται με την έκδοση τιμολογίου προς την εταιρεία – εργοδότη.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΧΑΡΑΤΣΙ 20 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
07.11.13

Αντιμέτωποι με αναγκαστικές εισπράξεις κινδυνεύουν να βρεθούν εκατοντάδες χιλιάδες εργοδότες, που έως τις 29 Νοεμβρίου πρέπει να πληρώσουν στο ΙΚΑ, μαζί με τις εισφορές του Οκτωβρίου, 20 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που απασχολούσαν τον περασμένο Αύγουστο! Είναι η συνεισφορά τους στα προγράμματα φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Το νέο αυτό «χαράτσι» που καταβάλλεται εφάπαξ αντιστοιχεί στην εισφορά για τον Ειδικό Λογαριασμό Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.) που μετά την κατάργηση της εργοδοτικής εισφορές υπέρ ΟΕΚ εφαρμόστηκε για το σύνολο των εργοδοτών και για όλους τους εργαζόμενους που απασχολούσαν κατά τον μήνα Αύγουστο.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΕΛΟΣ Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
05.11.13

Σε πλήρη μηχανογραφική εφαρμογή τίθεται από την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η αυτόματη ηλεκτρονική διασταύρωση των μηνιαίων Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) με τους δηλωθέντες εργαζόμενους από κάθε επιχείρηση στο σύστημα «Εργάνη». 

Στόχος του υπουργείου είναι η εξοικονόμηση 350 εκατ. ευρώ το 2014, ποσό που αντιστοιχεί στο 35% από το περίπου 1 δισ. ευρώ που εκτιμάται η απόκλιση μεταξύ δηλώσεων και πραγματικών πληρωμών. 

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης πριν από λίγο, για όσους εργοδότες διαπιστωθεί απόκλιση δεν θα επιτρέπεται η ηλεκτρονική υποβολή ΑΠΔ με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΡΟΣΤΙΜΟ 10.550 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
05.11.13

Το «αστείο» ποσό των 10.550 ευρώ θα είναι το πρόστιμο για τον εργοδότη που δεν συμπεριέλαβε εργαζόμενο στη μηνιαίως υποβαλλόμενη Α.Π.Δ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2013

Ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις των ασφαλιστικών Ταμείων είχαν σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με το οποίο ολοκληρώνεται ένας κύκλος «νοικοκυρέματος» στην οργάνωση του ασφαλιστικού συστήματος, με σκοπό τη δραστική βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του συστήματος, αλλά και την προστασία των εργαζομένων από περιπτώσεις εργοδοτικής αυθαιρεσίας ως προς την ασφαλιστική τους κάλυψη.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΟΣΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΥΣΘΕ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
17.10.13

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε χθες τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης. Με βάση αυτά τα κριτήρια αποκτούν δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης περίπου 580.000 νοικοκυριά, δηλαδή περίπου 80.000 νοικοκυριά περισσότερα σε σχέση με την περυσινή χειμερινή περίοδο.

Ο υπολογισμός του ακριβούς ύψους του επιδόματος που δικαιούται κάθε νοικοκυριό απαιτεί έναν ειδικό υπολογισμό. Καθοριστικοί παράγοντες για τον υπολογισμό του ακριβούς ύψους του επιδόματος είναι η επιφάνεια της κατοικίας του νοικοκυριού και η περιοχή της χώρας στην οποία βρίσκεται. Πιο αναλυτικά:

- η χώρα έχει χωριστεί σε τέσσερις γεωγραφικές και κλιματολογικές ζώνες.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 12 - 22 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία