ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 34 - 44 από 169


ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
26.06.12
Νέα ρύθμιση και μάλιστα πολύ γενναία ετοιμάζει η κυβέρνηση για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση και όσες οφειλές καταστούν ληξιπρόθεσμες τους επόμενους μήνες λόγω της αδυναμίας πολλών νοικοκυριών να εξοφλήσουν τα νέα τσουχτερά εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Στο κείμενο της συμφωνίας των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά η πρόβλεψη για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι ξεκάθαρη: «Ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορολογουμένων για φέτος, ώστε να μην ξεπερνούν το 25% του εισοδήματός τους (τα υπόλοιπα σε δύο ετήσιες δόσεις)».

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΕΧΡΙ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΝΕΝΕΡΓΑ "ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ"
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
15.06.12
Προθεσμία μέχρι τις 16 Ιουλίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους που θέλουν να κλείσουν ανενεργά μπλοκάκια και βιβλία προκείμενου να μην επιβαρυνθούν με το τέλος επιτηδεύματος. Η προθεσμία λήγει κανονικά αύριο. Ειδικότερα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Ζανιάς, οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει ειδοποίηση από τη ΓΓΠΣ για την αναδρομική διακοπή του επαγγέλματος, που φαίνεται ότι ασκούσαν στο παρελθόν, μπορούν να προσέλθουν στις ΔΟΥ, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσής τους (16.07.2012) και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για να αποδείξουν τη διακοπή επαγγέλματος, προκειμένου να μη βεβαιωθεί το τέλος επιτηδεύματος.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
14.06.12
Μια άγνωστη εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών έχει ανάψει φωτιές σε φορολογούμενους που διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία τα οποία οδηγούν σε υψηλό τεκμαρτό εισόδημα. Πρόκειται για απάντηση που είχε δώσει το 2007 η κεντρική υπηρεσία του υπουργείου σε Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία όταν η τελευταία την είχε ρωτήσει τι ισχύει με το τεκμήριο όταν ο χρήστης του στοιχείου διαβίωσης (π.χ. σκάφος αναψυχής) είναι άλλος από τον ιδιοκτήτη του. Η εφορία είχε πέσει πάνω σε μια περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ενός σκάφους αναψυχής ήταν μια offshore εταιρεία, αλλά τη χρήση του είχε Έλληνας φορολογούμενος.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
02.05.12
Τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) που έχει θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να καταπολεμά τη φοροδιαφυγή έχουν και ψιλά γράμματα. Πρόκειται για λεπτομέρειες που οι φορολογούμενοι οφείλουν να προσέξουν προκειμένου να μην βρεθούν αντιμέτωποι με τις φορολογικές αρχές για παραβάσεις αλλά και την πληρωμή φόρου για εισόδημα το οποίο δεν απέκτησαν. Τα ψιλά γράμματα είναι τα εξής:

1. Οι φορολογούμενοι που το 2011 προχώρησαν στην πώληση κάποιου ακινήτου προκειμένου να αγοράσουν κάποιο άλλο ακίνητο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί. Εφόσον το ακίνητο που πούλησαν είχε αποκτηθεί μετά την 1-1-1988, τότε για την κάλυψη του τεκμηρίου μπορούν να επικαλεστούν μόνο τη διαφορά μεταξύ της τιμής κτήσης και της τιμής πώλησης του ακινήτου και όχι το σύνολο του τιμήματος που εισέπραξαν. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται για την δικαιολόγηση τεκμηρίων αποταμίευση η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για την αγορά του ακινήτου.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΛΛΑΞΕ ΠΛΕΟΝ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
25.04.12
Ασφαλιστικές εισφορές δύο περιόδων θα πληρώσουν τον Μάιο οι επιχειρήσεις - Άλλαξε πλέον η προθεσμία πληρωμής εισφορών.

Ασφαλιστικές εισφορές δύο περιόδων θα κληθούν να πληρώσουν οι επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό μέσα στο μήνα Μάιο, μετά από τις αλλαγές στις προθεσμίες πληρωμής αυτών που επέφερε ο τελευταίος νόμος 4075/2012 "Θέματα Κανονισμού Ασφάλισης ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Ασφαλιστικών Φορέων, προσαρμογή της νομοθεσίας στην Οδηγία 2010/18/ΕΕ και λοιπές διατάξεις."

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ Ε9
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
15.03.12

Άλλες 16 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση ακινήτων Ε9 για το έτος 2011 (περυσινή δήλωση) αλλά και για να κάνουν διορθώσεις στις δηλώσεις Ε9 για τα έτη 2009 και 2010. Η σχετική ηλεκτρονική υπηρεσία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων θα παρέχεται μέσω του δικτυακού τόπου της έως και τις 30 Μαρτίου. Το Capital.gr παρουσιάζει σήμερα έναν αναλυτικό οδηγό για το Ε9 με τη μορφή ερωτήσεων και απαντήσεων. 

1. Γιατί είναι σημαντική η υποβολή διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για τα έτη 2009 και 2010 και της δήλωσης Ε9 για το 2011 για όσους είχαν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους το 2010;- Διότι με βάση αυτές τις διορθώσεις θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων 2009 (για όσους δεν τα έχουν λάβει ακόμη) και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2010 και 2011.

2. Ποιοι έχουν υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση Ε9 για το 2011;Απ. Υποχρεωμένοι να υποβάλλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 για το έτος 2011 είναι:

Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 34 - 44 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία