ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 45 - 55 από 169


10 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
05.12.11
Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι να εντοπιστούν τα πραγματικά εισοδήματα των επιτηδευματιών και να δοθεί τέλος στο φαινόμενο η συντριπτική πλειονότητα να εμφανίζεται στην εφορία με πενιχρά εισοδήματα. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει το «point system» για τους φορο-παραβάτες και «ψαλιδίζει» τα πρόστιμα, προκειμένου να αυξηθούν οι εισπράξεις και να περιοριστεί η συσσώρευση ληξιπρόθεσμων οφειλών, που καταλήγουν να μην εισπράττονται ποτέ. Ήδη οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν φθάσει στο ποσό - ρεκόρ των 41,5 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων αποτελεί πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τις φορολογικές αρχές και εκκρεμούν στις εφορίες και τα δικαστήρια. Το σχέδιο του υπουργείου συμπληρώνεται με την απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών. Σε κάθε εμπορική συναλλαγή με πλαστικό χρήμα ο ΦΠΑ θα παρακρατείται από την τράπεζα και θα αποδίδεται από αυτή αυτομάτως στο ελληνικό δημόσιο.

Οι νέες ρυθμίσεις θα περιληφθούν σε νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του 2012. Τα εισοδήματα των ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα προσδιορίζονται αυτόματα βάσει αλγοριθμικού τύπου κριτήρια. Στα κριτήρια θα περιλαμβάνονται ακόμα και η κινητή περιουσία του φορολογούμενου, όπως καταθέσεις, μετοχές, χρεόγραφα, αμοιβαία κεφάλαια και κάθε είδους επενδυτικά χαρτοφυλάκια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα βασικά συστατικά του αλγόριθμου για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των επιτηδευματιών θα είναι:

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
28.11.11
Επιφάνεια επαγγελματικής εγκατάστασης, τοποθεσία άσκησης του επαγγέλματος, λογαριασμός κινητού τηλεφώνου: πρόκειται για μερικά από τα κριτήρια που μελετά να θεσπίσει το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της ολικής επαναφοράς των «αντικειμενικών κριτηρίων» για τη φορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών.

Στις υπηρεσίες του υπουργείου έχει γίνει η σχετική προεργασία για τη θέσπιση του νέου τρόπου υπολογισμού του εισοδήματος των ελευθέρων επαγγελματιών. Πυξίδα στις σχετικές εισηγήσεις που υποβάλλονται στην ηγεσία του υπουργείου είναι η παραδοχή ότι στον χώρο των ελευθέρων επαγγελματιών συντελείται εκτεταμένη φοροδιαφυγή.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΕΝΤΕ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
03.11.11
Παράθυρα για την αποφυγή των τεκμηρίων διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (πόθεν έσχες) προσφέρει η φορολογική νομοθεσία. Πρόκειται για τρόπους με τους οποίους οι φορολογούμενοι που φέτος απέκτησαν κάποιο περιουσιακό στοιχείο ή το εισόδημά τους που προκύπτει με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό θα αποφύγουν να πληρώσουν περισσότερο φόρο εισοδήματος από αυτόν που τους αναλογεί πραγματικά.

Ειδικότερα οι φορολογούμενοι που θέλουν να καλύψουν τεκμήρια μπορούν να κάνουν τις εξής κινήσεις έως το τέλος του χρόνου:

Να προχωρήσουν στην πώληση κάποιου περιουσιακού στοιχείου. Για παράδειγμα, μπορούν να προχωρήσουν στην πώληση κάποιου ακινήτου ή αυτοκινήτου και να επικαλεστούν τα έσοδα από αυτήν την πώληση προκειμένου να δικαιολογήσουν το τεκμαρτό εισόδημα ή τα χρήματα που δαπανήθηκαν για την αγορά κάποιου άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΤΟ ΦΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
27.10.11
Απευθείας από τις τράπεζες θα εισπράττει το δημόσιο το ΦΠΑ για συναλλαγές των καταναλωτών με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες. Πρόκειται για σχέδιο που έχει πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να ενισχυθούν τα έσοδα από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Η ηγεσία του υπουργείου είναι προβληματισμένη  από το γεγονός ότι ενώ έχει αυξηθεί σημαντικά η έκδοση αποδείξεων από τις επιχειρήσεις και τους επιτηδευματίες λόγω του λεγόμενου κινήματος των αποδείξεων και της ενίσχυσης του κλίματος φορολογικής συμμόρφωσης από τους αυξημένους ελέγχους του ΣΔΟΕ και της Οικονομικής Αστυνομίας στην αγορά, η πορεία των εσόδων από το Φόρο Προστιθέμενης Αξίας δεν είναι ανάλογη.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
11.10.11
Αύξηση της προκαταβολής φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εισοδηματίες εξετάζει η κυβέρνηση. Πρόκειται για ένα από τα νέα εισπρακτικά μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι του υπουργείου Οικονομικών για το 2012.

Σήμερα η προκαταβολή φόρου στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων για το επόμενο έτος έχει καθοριστεί στο 55% του φόρου που βεβαιώνεται στο τρέχον οικονομικό έτος. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο φορολογούμενος θα πρέπει να προκαταβάλει στην εφορία τουλάχιστον το 55% του φόρου που του βεβαιώνεται. Στην περίπτωση των μισθωτών και των συνταξιούχων συνυπολογίζεται στο ποσό της προκαταβολής το ποσό της παρακράτησης φόρου, η οποία ως γνωστόν ανέρχεται στο 98,5% του φόρου που αναλογεί με βάση τη φορολογική κλίμακα.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
30.09.11
Τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τμηματικά τις οφειλές τους προς την εφορία δίνει στους φορολογούμενους η φορολογική νομοθεσία. Σε ισχύ βρίσκεται διαρκής ρύθμιση η οποία δίνει στους φορολογούμενους το δικαίωμα να εξοφλήσουν τις ληξιπρόθεσμες προς την εφορία οφειλές τους σε έως 33 δόσεις.

Με φορολογικό νόμο που ψηφίστηκε πριν από έναν χρόνο και οι προβλέψεις του για την τμηματική εξόφληση χρεών προς το δημόσιο «επικαιροποιήθηκαν» με υπουργική απόφαση του περασμένου Ιουλίου οι φορολογούμενοι μπορούν να γλιτώσουν έως και το 80% των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής. 

Ειδικότερα, οι οφειλέτες  μπορούν να προσέλθουν τη Δευτέρα στην εφορία και να επιλέξουν να εξοφλήσουν την οφειλή τους σε:

Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 45 - 55 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία