ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 56 - 66 από 169


ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡΑΞΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ...
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
10.08.11
Δεν υπολογίζεται υπεραξία σε περίπτωση έναρξης επιχείρησης σε χώρο που υπήρξε επιχείρηση με το ίδιο αντικείμενο

Το υπουργείο οικονομικών με εγκύκλιό του ανακάλεσε τμήμα της εγκυκλίου 1052699/1082/Α0012/30.5.2003 η οποία όριζε στην παράγραφο 2 ότι ο φόρος υπεραξίας μεταξύ άλλων περιπτώσεων υπολογίζεται και σε περίπτωση διακοπής των εργασιών επιχείρησης (ατομικής ή εταιρίας) και έναρξης στον ίδιο χώρο με το ίδιο αντικείμενο εργασιών άλλης επιχείρησης (ατομικής ή εταιρίας) μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα εξ (6) μηνών.

Η προηγούμενη θέση του υπουργείο οικονομικών είχε σαν βάση το ότι στις πιο πάνω περιπτώσεις διακοπής και έναρξης εργασιών επιχειρήσεων με το ίδιο αντικείμενο εργασιών είναι πιθανόν να υποκρύπτεται η καταβολή «αέρα» ή μεταβίβαση ολόκληρης της επιχείρησης που σταματά τις εργασίες της.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
03.08.11
Για το ΦΠΑ, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «αν πάμε σε δυο συντελεστές ΦΠΑ 10% και 20%, αυτό θα σημάνει απώλεια εσόδων 1,8 δισ. Επομένως κάθε πρόταση πρέπει να συνοδεύεται από εγγύηση ισοδύναμου αποτελέσματος, καθώς δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουμε στο ελάχιστο τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί». Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα ΦΠΑ είναι ανοιχτό, αλλά θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά ουδέτερο.

Φορολογία κεφαλαίου: Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σήμερα οι φόροι επί του κεφαλαίου έχουν πολύ μικρή απόδοση και ανέφερε «με βάση τα στοιχεία του Ε9 για το 2009, η ακίνητη περιουσία των ιδιωτών σε όρους αντικειμενικών αξιών είναι 400 δισ. ευρώ ή 170% του ΑΕΠ. Καταλαβαίνετε τι θα μπορούσε να αποδώσει μια δίκαιη φορολόγηση».

Φορολογία εισοδήματος: «Δεν μπορεί να μιλήσουμε για φορολογία εισοδήματος των φυσικών προσώπων χωρίς περιουσιολόγιο, χωρίς πλήρες ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες». Μπορούμε να μιλήσουμε για συντελεστές, κλίμακες και όρια, να γίνουμε πιο δίκαιοι», σημείωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι υπό συζήτηση είναι η φορολογία των επιχειρήσεων.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΟΣΕΙΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
15.07.11
Ξεκινά η καταβολή έως και σε τρεις δόσεις του ΦΠΑ από τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως προβλέπεται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Παράλληλα τίθεται σε εφαρμογή η ρύθμιση του συμψηφισμού του ΦΠΑ...

που οφείλουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες με οφειλές που έχει το δημόσιο προς αυτούς και αφορούν ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος κ.ά. 

Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων αυτών που προβλέπονται στο φορολογικό νόμο.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ : ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΟΡΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
29.06.11

Τέλος μπαίνει το 2012 στις επιστροφές φόρου από τη συγκέντρωση αποδείξεων.

Μπορεί η κυβέρνηση να έκανε πίσω και να διατήρησε για εφέτος και για τις δηλώσεις που υποβάλλονται το ισχύον καθεστώς επιστροφών , αλλά του χρόνου το σύστημα αλλάζει.

Έτσι για τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν εφέτος οι φορολογούμενοι για να τις συμπεριλάβουν στις δηλώσεις που θα συμπληρώσουν την επόμενη Άνοιξη δεν θα υπάρχει το δέλεαρ της επιστροφής φόρου.

Η συλλογή αποδείξεων θα είναι απαραίτητη μόνο για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΣΕ ΟΚΤΩ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟ ΦΟΡΟΤΣΟΥΝΑΜΙ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
24.06.11

Ούτε με ένα, ούτε με δυο. Με οκτώ εισπρακτικά μέτρα θα βρεθούν αντιμέτωποι έως το τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι αρχής γενομένης από την επόμενη εβδομάδα που τίθεται σε ισχύ το νέο μειωμένο αφορολόγητο όριο. 

Οι επιβαρύνσεις αφορούν σχεδόν όλο το φάσμα της φορολογητέας ύλης αφού «χτυπούν» εισοδήματα, ακίνητα, ΙΧ, καύσιμα, προϊόντα και υπηρεσίες εστίασης και στοιχεία πολυτελούς διαβίωσης όπως σκάφη αναψυχής  και πισίνες.

Ειδικότερα οι οκτώ νέες φορολογικές επιβαρύνσεις:

1. Μείωση του αφορολόγητου ορίου εισοδήματος από τις 12.000 στις 8.000 ευρώ με επιβολή συντελεστή φορολόγησης 10% στο νέο κλιμάκιο των 4.000 ευρώ που πλέον θα φορολογείται. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου και οδηγεί σε άμεση μείωση του καθαρού μισθού για όλους τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μηνιαίες αποδοχές άνω των 570 ευρώ.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
22.06.11

Ριζικές αλλαγές στο μέτρο της συλλογής αποδείξεων προωθεί η κυβέρνηση καθώς τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του οδήγησε σε απώλειες εσόδων που υπολογίζονται στα 800 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι φορολογούμενοι θα συγκεντρώνουν αποδείξεις μόνο για να “χτίσουν” το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ και αν μαζέψουν περισσότερες δεν θα έχουν το μπόνους της επιστροφής φόρου όπως εφέτος.

Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 56 - 66 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία