ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 100 - 110 από 169


ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ: ΠΟΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ ΦΟΡΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
12.07.10
Μπορεί το οικονομικό επιτελείο να υποστηρίζει ότι η εικόνα των εσόδων θα βελτιωθεί το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, μέσω της εφαρμογής των μέτρων – που ήδη τρέχουν από την 1η Ιουλίου – και της είσπραξης φόρων (βλ. ΕΤΑΚ 2009, ΦΑΠ 2010 και φόρος εισοδήματος), δεν κρύβει, όμως, την ανησυχία του για την κατάσταση, που επικρατεί στα δημόσια ταμεία.

Με το φοροεισπρακτικό μηχανισμό να μην «τρέχει» όπως θα έπρεπε και θα απαιτούσαν οι συνθήκες, μεγάλο βάρος έχει δοθεί στο κυνήγι των αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Το «κίνημα των αποδείξεων», όπως πολύ εύστοχα το είχε ονομάσει ο Γιώργος Παπακωσταντίνου στις αρχές της χρονιάς, παρουσιάζει σημάδια κόπωσης τόσο από τους καταναλωτές, που δεν ζητούν όπως ζητούσαν αποδείξεις, όσο και από τους εμπόρους κα επιχειρηματίες, που δεν κόβουν με τον ίδιο ζήλο τα «μαγικά χαρτάκια».
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
09.07.10
Οι πολίτες, που προχωρούν σε ρύθμιση ημιυπαίθριων χώρων, θα πρέπει να προσκομίζουν, από τη Δευτέρα, 12 Ιουλίου, το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει, συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΛΙΟΥ 2010
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
01.07.10
Σε εφαρμογή των νόμων 3842/2010 και από 1η Ιουλίου 2010 ισχύουν τα εξής:

- Αύξηση συντελεστών ΦΠΑ (Ν. 3845/2010): Ο βασικός συντελεστής αυξάνει από 21% σε 23%, ο χαμηλός συντελεστής από 10% σε 11% και ο πολύ χαμηλός συντελεστής από 5% σε 5,5%.

Οι ειδικοί συντελεστές των νησιών διαμορφώνονται σε 16%, 8% και 4%.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ 1-6 ΜΗΝΩΝ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
23.06.10
ΣE πακέτο τεσσάρων αλλαγών στο επίμαχο Π.Δ. που αφορά τις εργασιακές σχέσεις προχωρά ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Eπιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα ενταχθούν ως ξεχωριστό κεφάλαιο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Κ.Β.Σ. ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
16.06.10
Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, η υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών Κ.Β.Σ. του έτους 2009 παρατείνεται ως εξής:
Διαβαστε περισσοτερα...
 
ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
14.06.10
Ο Ν.3842/23-4-2010 εισάγει σημαντικές αλλαγές κυρίως στη φορολογία εισοδήματος, αλλά και στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, στον Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, καταργεί οριστικά το ΕΤΑΚ και εισάγει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, κ.λπ.. Ο νόμος αυτός όμως αποτελούμενος από 92 άρθρα, αφήνει σε πολλά σημεία απορίες, δημιουργεί σύγχυση και προβληματισμό, καθώς πολλές διατάξεις ισχύουν ήδη, ή θα ισχύουν σύντομα, αλλά ακόμα αναμένονται οι κυριότερες ερμηνευτικές εγκύκλιοι από το Υπουργείο Οικονομικών.

Ενδεικτικά, σημεία που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και για τα οποία υπάρχουν ασάφειες είναι:
Διαβαστε περισσοτερα...
 
<< Αρχική < Προηγούμενη 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενη > Τελευταία >>

Αποτελέσματα 100 - 110 από 169
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία