Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ

ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΑ
Στον αστερισμό των ρυθμίσεων δεν αποκλείεται να εισέλθει για μία ακόμη φορά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο το κλείσιμο των υποθέσεων που κινδυνεύουν με παραγραφή και την είσπραξη χρεών από μεγαλο-οφειλέτες με γενναία έκπτωση στις περιπτώσεις εφάπαξ εξόφλησης.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο σχέδιο τόνωσης των εσόδων, όπως εξετάστηκαν κατά τη χθεσινή ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του υπουργού κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, του υφυπουργού κ. Φ. Σαχινίδη, των γενικών γραμματέων και των υπηρεσιακών στελεχών.
Το σχέδιο ενίσχυσης των εσόδων θα θωρακισθεί, με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών, την ενίσχυση των ελέγχων φυσικών προσώπων με υψηλή περιουσία και υψηλά εισοδήματα, τη διενέργεια διασταυρώσεων σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας και συναλλαγών, καθώς επίσης και τη διενέργεια προσωρινών ελέγχων για την απόδοση ΦΠΑ, ΦΜΥ και όλων των παρακρατούμενων φόρων.

Απώτερος στόχος η είσπραξη 25 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού και να αποφευχθεί περαιτέρω στραγγαλισμός της οικονομίας από ένα νέο ψαλίδισμα του ΠΔΕ. Η πίεση αυτή άλλωστε, που μεταφράζεται στην είσπραξη τουλάχιστον 5 δισ. ευρώ μηνιαίως, είναι εκείνη που αναθερμαίνει και τα σενάρια επαναφοράς των ρυθμίσεων ανέλεγκτων υποθέσεων και ληξιπρόθεσμων χρεών, με το οικονομικό επιτελείο, ωστόσο, να εμφανίζεται ιδιαίτερα σκεπτικό.

Ειδικότερα, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να απορρίπτει - τουλάχιστον προς το παρόν- το αίτημα των επιχειρήσεων περί επαναφοράς του μέτρου της περαίωσης των ανέλεγκτων υποθέσεων για τις χρήσεις 2007-2009, βασιζόμενο στα πενιχρά αποτελέσματα της προηγούμενης ρύθμισης. Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείει τη χορήγηση κινήτρων για το κλείσιμο των υποθέσεων που κινδυνεύουν με παραγραφή μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και για γενναίο «ψαλίδισμα» των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης, ο υπουργός Οικονομικών ζήτησε από την κάθε Αρχή ξεχωριστά να προχωρεί επαρκώς στην αξιοποίηση των φορολογικών στοιχείων που διαπιστώνουν οι διωκτικές Αρχές, να ενημερώνουν τακτικά τις αρμόδιες διευθύνσεις του υπουργείου για την πορεία τακτοποίησής τους, να προχωρούν στην τακτοποίηση όλων των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων που έχουν να κάνουν με την είσπραξη από τον φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, του ΕΤΑΚ, του ΦΜΑΠ, της έκτακτης εισφοράς κ.ά. προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος είσπραξης των 53,7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.



επιμελείται ο:
Ιωάννης Λαπιδάκης
Λογιστής Α' Τάξης
www.lapidakis.gr
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE