Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 185.000 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΓΙΑ 185.000 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ
Νέα προβλήματα ανακύπτουν με την περαίωση και ειδικότερα με την εκκαθάριση του φόρου για τις επιχειρήσεις. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων «πάγωσε», σύμφωνα με πληροφορίες την αποστολή 185.000 σημειωμάτων μέχρι να επανεξεταστεί ο υπολογισμός των ποσών, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το εάν χρησιμοποιήθηκαν τα σωστά φορολογικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των σημειωμάτων γίνεται απευθείας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να υπάρχει σύνδεση με την –κατά περίπτωση– εφορία και ως εκ τούτου το σύστημα δεν είναι πάντα ενημερωμένο για τη φορολογική κατάσταση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες εκκρεμεί και η έκδοση 700.000 - 770.000 σημειωμάτων που αφορούν την περαίωση επιτηδευματιών, καθώς το Υπουργείο Οικονομικών ζήτησε να επανελεγχθούν ώστε να αποφευχθούν νέα λάθη που θα οδηγήσουν σε ταλαιπωρία τους φορολογουμένους.

Το πρώτο πρόβλημα αφορά το ειδικό λογισμικό που θα επιτρέπει σύνδεση με το ΚΕΠΥΟ για τη διόρθωση των λαθών στα εκκαθαριστικά, το οποίο δεν έχει φτάσει ακόμη στις εφορίες. Η σχετική ηλεκτρονική πύλη επρόκειτο να ανοίξει από την Τετάρτη και από το ΚΕΠΥΟ δηλώνουν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να ανοίξει τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί η καταληκτική προθεσμία της επόμενης εβδομάδας και στο Υπουργείο Οικονομικών σκέφτονται σοβαρά να δώσουν παράταση για τουλάχιστον έως το τέλος του μήνα.

Ανάλογες προθέσεις υπάρχουν και για το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η σχετική ρύθμιση είναι ελαστική και επιτρέπει υπαγωγή ακόμα και μετά τη λήξη της σχετική προθεσμίας, που ήταν η 29η Οκτωβρίου. Ωστόσο, αυτό που ζητούν οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου είναι να μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση έως το τέλος του χρόνου, χωρίς όμως να καταβάλουν τις σχετικές προσαυξήσεις, όπως ορίζει η διάταξη νόμου.

 

 

επιμελείται ο:
Ιωάννης Λαπιδάκης
Λογιστής Α' Τάξης
www.lapidakis.gr 

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE