Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΛΙΜΠΙΝΤΟ
Οι Εχθροί της Λίμπιντο

Στην αρχαιότητα δεν αναζητούσαν μόνο τρόπους για να ανεβάσουν τη λίμπιντο αλλά και για να την... κατεβάσουν.

 

Οι κυριότεροι λόγοι ήταν να πλήξουν τις επιδόσεις στο σεξ ενός συντρόφου που τους απέρριπτε ή τους απατούσε, να αποφύγουν σεξουαλικά έναν σύζυγο που απεχθάνονταν ή για να διατηρηθεί η αγνότητα γυναικών και ανδρών όταν αυτό κρινόταν αναγκαίο.

Ως μη αφροδισιακά θεωρούνταν τα εξής:

Μαρούλι: Οι Έλληνες το θεωρούσαν αναφροδισιακό και οι Πυθαγόρειοι το αποκαλούσαν «ευνούχο»! Γι' αυτό σε ένα ρομαντικό δείπνο αντί για μαρούλι προτιμήστε τη ρόκα, που όχι μόνο δεν απειλεί τη σεξουαλική σας ορμή αλλά θεωρείται και ιδιαίτερα αφροδισιακή.

Δυόσμος: Σύμφωνα με τον Ιπποκράτη η συχνή κατανάλωση του διαλύει και αραιώνει το σπέρμα, προκαλεί στυτική δυσλειτουργία και οδηγεί σε σωματική εξάντληση. Ωστόσο κάποιοι άλλοι, ανάμεσα τους και ο Αριστοτέλης, πίστευαν πως ο δυόσμος προσέφερε εξαιρετικά διεγερτικά οφέλη σε όσους τον έτρωγαν ή τον έπιναν ως αφέψημα.

Αγγούρι: Και εδώ οι απόψεις διίστανται. Λέγεται πως τα αγγούρια καταστέλλουν την ορμή. Αντίθετα, οι σαλάτες με ντομάτα και κρεμμύδι είναι εξαίσιο αφροδισιακό. Οι Γάλλοι αποκαλούν την ντομάτα και «μήλο του έρωτα», ενώ κάποιοι πιστεύουν πως ήταν η αιτία που διώχθηκαν από τον Παράδεισο οι πρωτόπλαστοι.

Κολίανδρος ή φλισκούνι: Η Κλεοπάτρα συμβούλευε τις φίλες της να βάζουν μέσα στο φαγητό ή το ποτό του συζύγου τους κολίανδρο, γιατί αυτό θα μείωνε τις σεξουαλικές του ορμές. Αλυγαριά: Στην Ελλάδα, όταν γιορτάζονταν τα Θεσμοφόρια, άπλωναν στα κρεβάτια των ιερειών άνθη αλυγαριάς για να εξαλείψουν κάθε διάθεση για σεξ. Επίσης στο Μεσαίωνα, ορισμένοι πάστορες και καλόγεροι μοίραζαν ένα σιρόπι φτιαγμένο από καρπούς αλυγαριάς για να προστατεύονται οι πιστοί από τους πειρασμούς της σάρκας.

Τονώστε την λίμπιντο σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

Μήπως τώρα τελευταία η ερωτική σας διάθεση είναι λίγο πεσμένη; Μήπως δεν σκέφτεστε σχεδόν καθόλου το σεξ ή ακόμα και αν το σκέφτεστε « το μεν πνεύμα πρόθυμο αλλά η σαρξ ασθενεί; » Έχετε πολλά προβλήματα , είστε πολύ κουρασμένοι ή έχετε ένα συνεχές άγχος που δεν σας επιτρέπει να χαλαρώσετε και να δείτε τον / την σύντροφο σας ερωτικά; Σας δίνουμε μερικούς απλούς τρόπους για να μπορέσετε να θυμηθείτε ξανά τον ερωτικό σας εαυτό....

- Διαβάστε ένα ερωτικό μυθιστόρημα ή δείτε μια ερωτική ταινία! Οι εικόνες και η ιστορία θα ξυπνήσουν όλα αυτά που έχετε ξεχάσει!

- Μην απαγορεύετε στον εαυτό σας να έχει φαντασιώσεις. Αντιθέτως , ενθαρρύνετε τις φαντασιώσεις σας. Κάθε φορά που μια «πονηρή» σκέψη περνάει από το μυαλό σας αντί να την θάβετε.

Αφροδισιακές τροφές, αλήθεια ή μύθος;
Όλοι μας έχουμε ακούσει ότι τα θαλασσινά διεγείρουν την ερωτική επιθυμία ή ότι τα καρύδια με μέλι είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Eπηρεάζει, όμως, τελικά η διατροφή την ερωτική διάθεση του ανθρώπου; Mπορεί συγκεκριμένες τροφές να είναι η αιτία για την αύξηση ή μείωση της γυναικείας και ανδρικής λίμπιντο;

Yπάρχει επιστημονική αλήθεια ή πρόκειται για ένα μύθο που έχει τις ρίζες του βαθιά στην αρχαιότητα; Aν και τελικά η ισορροπημένη διατροφή φαίνεται να είναι το καλύτερο αφροδισιακό. Τα τρόφιμα που, σύμφωνα με τους ειδικούς, συνδέονται με τον ερωτισμό και σας δίνουν ιδέες για να βάλετε λίγο παραπάνω "μυστήριο" στη ζωή σας!

Τα μυστικά των αρχαίων Ελλήνων: Oι αρχαίοι Έλληνες έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην όλη τελετουργία του γεύματος, γιΆ αυτό και αφιέρωναν αρκετό χρόνο στο φαγητό. Συμμετείχαν και με τις πέντε αισθήσεις τους, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα αισθησιακό περιβάλλον. Tα εδέσματα ήταν προσεκτικά διαλεγμένα.

Για να διεγείρουν την ερωτική διάθεση, συνήθιζαν να πιάνουν το φαγητό με τα χέρια, υποστηρίζοντας ότι το άγγιγμα προκαλεί ευχαρίστηση, ενώ πίστευαν πολύ στις έντονες μυρωδιές που διεγείρουν τις αισθήσεις. Mεγάλη σημασία δινόταν στην εμφάνιση και στη σειρά που έφταναν τα φαγητά στο τραπέζι, ενώ συνδύαζαν τα γεύματά τους με απαγγελίες ποιημάτων, φιλοσοφικές συζητήσεις και μουσική.

Ε η βιταμίνη του έρωτα! H βιταμίνη E προστατεύει τα κύτταρα του αίματος, ενώ έχει άμεση επίπτωση στη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Γνωστή και ως "αναπαραγωγική βιταμίνη", συστήνεται για τη θεραπεία της ανδρικής ανικανότητας.

Πού θα τη βρείτε: Bιταμίνη E περιέχουν κυρίως οι ξηροί καρποί, το ελαιόλαδο και το αβοκάντο.
Πόση βιταμίνη E χρειαζόμαστε ημερησίως: H ημερήσια ανάγκη του οργανισμού σε βιταμίνη E είναι 15 mg, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 1½ αβοκάντο ή 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 3 κουταλιές της σούπας καρύδια. Για να επιδράσει όμως στη γονιμότητα, είναι απαραίτητη πολύ μεγαλύτερη ποσότητα βιταμίνης E, η οποία είναι πολύ δύσκολο να απορροφηθεί μόνο μέσω της διατροφής.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE