ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΙΕΒ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Πρώτα ετοιμάζουμε το βούτυρο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο και το βασιλικό (αν θα το χρησιμοποιήσουμε). Το απλώνουμε σε πλαστική μεμβράνη και του δίνουμε ένα σχήμα σαν σωλήνα και το τυλίγουμε σφικτά. Τοποθετούμε το βούτυρο στο καταψύκτη για 1-2 ώρες τουλάχιστον μέχρι να σφίξει καλά. Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλου και το χαράσσουμε κατά μήκος για να σχηματιστεί μια τσέπη. Κόβουμε το βούτυρο σε ροδέλες και το τοποθετούμε στο εσωτερικό του στήθους. Κλείνουμε το στήθος σφικτά έτσι ώστε να μείνει μέσα το βούτυρο και να μην μας χυθεί κατά το ψήσιμο. Μπορούμε να το στερεώσουμε με οδοντογλυφίδες. Κτυπούμε τα αυγά σε ένα μέτριο μπολ με το πιπέρι και το αλάτι. Περνούμε το κοτόπουλο από το αλεύρι μέχρι να καλυφθεί. Αφού καλυφθούν από το αλεύρι τα παίρνουμε και από το αυγό και αμέσως τα περνούμε και από της τριμμένη φρυγανιά για να παναριστούν τα φιλέτα. Τοποθετούμε τα φιλέτα για μισή περίπου ώρα στο ψυγείο. Βάζουμε αρκετό λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ τηγάνι. Τηγανίστε τα φιλέτα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και στις δύο πλευρές. Σερβίρετε τα φιλέτα κομμένα σε ροδέλες με βρασμένα λαχανικά και αρωματισμένο πουρέ πατάτας.
πηγή TROMAKTIKO |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|