Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

Η PHILIPS ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ ΣΕ DESIGN
Φέτος είναι η χρονιά-ορόσημο για τα 80 χρόνια παρουσίας της Philips στο χώρο του desgin. Όταν ο Louis Kalff έγινε ο πρώτος 'επίσημος' σχεδιαστής της Philips το 1925, επηρεάζοντας την εμφάνιση των πρώτων μας ραδιοφώνων, ούτε εκείνος ούτε κανείς άλλος δεν θα μπορούσε να έχει φανταστεί πόσο σημαντικό θα ήταν το design μετά από οκτώ δεκαετίες. Σήμερα, η Philips διαθέτει μια ομάδα περισσότερων από 400 σχεδιαστών, την πιο μεγάλη και πολύμορφη ομάδα αυτού του είδους στον κόσμο.

Ένα συναρπαστικό χρονικό
Τα τελευταία 80 χρόνια, το design στη Philips έχει εξελιχθεί από άσκηση στιλ σε πολυσύνθετη και πολύπλευρη μεθοδολογία που εστιάζει στον άνθρωπο και βασίζεται στην έρευνα. Για αυτή τη σημαντική διαδρομή, πραγματοποιούνται μέσα στον Οκτώβριο διάφορες εορταστικές εκδηλώσεις.

Θα γίνει μια έκθεση και μια ειδική εκδήλωση για τον Τύπο, ενώ θα κυκλοφορήσει η επίσημη έκδοση του βιβλίου για τα 80 Χρόνια Design, "από το παρελθόν στο μέλλον". Το βιβλίο, με περισσότερες από 800 σελίδες, 1300 εικόνες και περίπου 100 διαφορετικές ιστορίες και case studies, αποτελεί ένα συναρπαστικό χρονικό για το ρόλο και την εξέλιξη του design στην εταιρεία αλλά και γενικότερα στην κοινωνία.

Πολύ ενδιαφέρον θέμα

Η συγκεκριμένη επέτειος συμπίπτει με μια εποχή στην οποία το design αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ως σημαντικός παράγοντας της 'δημιουργικής οικονομίας'. Όπως έγραψε ο Roger L. Martin, Πρύτανης της Σχολής Διοίκησης Rotman, στην ηλεκτρονική έκδοση BusinessWeek online, "ο σχεδιασμός είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα των ημερών μας".

Με τόσα πολλά ψηφιακά προϊόντα παρόμοια ως προς την τεχνολογία και την απόδοση, πώς μπορεί κανείς να διαφοροποιηθεί από τους ανταγωνιστές του; Σχεδιάζοντας κάτι που όχι μόνο δείχνει όμορφο, αλλά είναι και εύκολο στη χρήση και παρέχει τις επιθυμητές δυνατότητες στους χρήστες. Η θεαματική επιτυχία του iPod αποτελεί ιδανικό παράδειγμα για το πώς σχεδιασμός μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Συνδετικός κρίκος

Πιστεύουμε ότι το design είναι 'ο συνδετικός κρίκος' μεταξύ των προϊόντων και των ανθρώπων, μεταξύ της λειτουργικότητας και της ψυχαγωγίας. Γι' αυτό το λόγο, η ομάδα μας περιλαμβάνει κοινωνιολόγους, πολιτιστικούς ανθρωπολόγους, αναλυτές τάσεων, ακόμη και ψυχολόγους. Θέλουμε να έχουμε σαφή αντίληψη για πολλά και διαφορετικά θέματα - π.χ. τις προσδοκίες, τις προτιμήσεις και τις απόψεις των ανθρώπων, καθώς και τις γενικότερες συνθήκες της ζωής τους - ώστε να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε κάτι πραγματικά σημαντικό για αυτούς. Μέσω προσεκτικού και σωστά μελετημένου σχεδιασμού, μπορούμε να συμβάλουμε στην υλοποίηση των καλύτερων ιδεών.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE