Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ E-BAY.

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΩΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ E-BAY.
1408.jpgΤο e-Bay όλοι το γνωρίζουν, είτε για τις εξαιρετικές τιμές που προσφέρει, είτε για τα προϊόντα τεχνολογίας τα οποία δεν κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Στο e-Bay, όμως, δεν πωλούνται μόνο φθηνά και συνηθισμένα αντικείμενα, αλλά και κάποια σπάνια και δυσεύρετα που οι πωλητές τους αναζητούν αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Βέβαια όπως τονίζει το digitallife, οι πωλητές αυτοί δικαιώνονται αφού πάντα βρίσκονται οι αγοραστές που δίνουν μάχη προσφορών όταν πρόκειται για προϊόντα που δημοπρατούνται.

Εδώ παρατίθενται μερικές από τις ακριβότερες αγοραπωλησίες που έχουν πραγματοποιηθεί μέσω e-bay, αρκετές από τις οποίες θεωρούνται παραείναι ασυνήθιστες.

Bridgeville, Calif

1408_1.jpg

Έναντι 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε το Bridgeville της California το 2006 στον Daniel La Paille, ο οποίος όμως την ίδια χρονιά έδωσε τέλος στη ζωή του. Με τα λεφτά πού έδωσε, πάντως, αγόρασε μια περιοχή 83 εκταρίων με μια καφετέρια, 8 σπίτια, 30 κατοίκους και ένα ταχυδρομείο. Η ίδια περιοχή είχε όμως πωληθεί και λίγα χρόνια νωρίτερα, έναντι 1,77 εκατομμυρίων δολαρίων.

Βάση πυραύλων Atlas F

1408_2.jpg

Την ιδανική προστασία από κάθε απειλή βρήκε ένα ζευγάρι το 2002 αγοράζοντας μια βάση εκτόξευσης πυραύλων έναντι 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Η βάση Atlas F κατασκευάστηκε στις ΗΠΑ την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και δε λειτουργεί πλέον και περιελάμβανε ιδιωτικό αεροδιάδρομο, τζακούζι και τοίχους πάχους σχεδόν ενός μέτρου στα κτίσματά της.

Υπερ-γιώτ

1408_3.jpg

Άγνωστος παραμένει ο αγοραστής αυτού του υπερ-πολυτελους γιωτ που αγοράστηκε έναντι 168 εκατομμυρίων δολαρίων και περιλαμβάνει 10 υπερ-πολυτελείς σουίτες, 8 ξενώνες, κινηματογραφική αίθουσα και πάρκινγκ για ελικόπτερο. Το σκάφος αυτό πουλήθηκε στο e-Bay το 2005 και είναι κατασκευή της Mulder Design ενώ το μήκος του φτάνει τα 124 μέτρα.

Gulfstream II

1408_4.jpg

Ακόμη ένα αεροσκάφος, αυτή τη φορά όχι μαχητικό αλλά επιβατικό, είχε πουληθεί το 2001 στο e-Bay έναντι 4,1 εκατομμυρίων δολλαριών, "σπάζοντας τα κοντέρ" εκείνης της εποχής. Πρόκειται για το 12-θέσιο Gulfstream II που αγόρασε μια εταιρεία πτήσεων charter από την Αφρική.

Μια ανθρώπινη ζωή

1408_5.jpg

Τη ζωή του πούλησε ο Βρετανός δύτης Ian Usher το 2008 στο e-Bay, μαζί με ένα σπίτι τριών υπνοδωματίων, εξοπλισμό ελεύθερης πτώσης, τις γνωριμίες με τους φίλους του, μια θέση εργασίας σαν πωλητής σε ένα συνοικιακό κατάστημα και ένα παλιό Mazda. Ωστόσο, δήλωσε μάλλον απογοητευμένος από την τελική τιμή πώλησης των 309.292 δολλαρίων, παρά το ότι 4 χρόνια μετά βρέθηκε με ιδιόκητο νησάκι στην Καραϊβική και έχοντας γνωρίσει τον έρωτα της ζωής του.

Κομμάτια μετεωρίτη

1408_6.jpg

Οι αγοραπωλησίες εξωγήινων αντικειμένων είναι συχνό φαινόμενο και τα ποσά που συγκεντρώνονται πολύ υψηλά. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση του μετερωρίτη "Zagami" που κατέπεσε στη Νιγηρία το 1962, με το μεγαλύτερο κομμάτι του να πωλείται έναντι 450.000 δολαρίων στο e-Bay το 2006. Τα διάφορα, ανά τον κόσμο, πλανητάρια έκαναν ουρά για να τον δανειστούν από τους νέους κατόχους του, που μάλλον επέλεξαν ένα ακριβό χόμπι.

Μια vintage μπύρα

1408_7.jpg

Προς 503.300 δολάρια πωλήθηκε ένα σφραγισμένο μπουκάλι μπύρας ειδικά προετοιμασμένο για την αποστολή του Sir Edward Belcher's στην Αρκτική το 1852. Δυστυχώς για τον αρχικό κάτοχο του «θησαυρού», δεν γνώριζε την πραγματική του αξία, με αποτέλεσμα να το δώσει όσο-όσο, συγκεκριμένα έναντι 304 δολαρίων.

Δείπνο με τον Warren Buffet

1408_8.jpg

3,45 εκατομμύρια δολάρια πήρε ο Warren Buffet το 2012 από έναν αγοραστή που θέλησε να γευματίσει με τον μεγιστάνα της άλλης άκρης του Ατλαντικού, και άλλα επτά άτομα της επιλογής του. Τα χρήματα δόθηκαν αμέσως στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Glide Foundation ενώ η πώληση αυτή γινόταν σε τακτική βάση με ολοένα και περισσότερα κέρδη για το ίδρυμα, έχοντας ξεκινήσει από τα 620.100 δολλάρια του 2006.

Συλλεκτική κάρτα baseball

1408_9.jpg

Η μανία των συλλεκτών είναι αφάνταστη, όταν η υπόθεση αφορά σπάνια και δυσεύρετα αντικείμενα, ιστορικής αξίας. Ακόμα κι αν πρόκειται για μια απλή κάρτα baseball, του Honus Wagner. Η κάρτα, που εκδόθηκε το 1909 από την American Tobacco Company, πωλήθηκε στο e-Bay το 2000 έναντι 1,2 εκατομμυρίων στον Brian Seigel, συλλέκτη τέτοιων αντικειμένων.



Πηγή  IEFIMERIDA
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE