Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ "ΣΩΜΑ" ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΦΛΩΡΟΥ
Ο Κρητικός που έδωσε «σώμα» στην επιθυμία του Νίκου Φλώρου για την επιστροφή του El Greco στις ρίζες του!

elgreco-161215.jpg

Στο Μουσείο El Greco στο Τολέδο της Ισπανίας, το σπίτι όπου έζησε έως και το θάνατο του, ο γνωστός σε όλους μας Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco), παρευρέθηκε το Καλημέρα Αρκαδία στα εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν, τον περασμένο Νοέμβριο, της έκθεσης με τίτλο «Φως στο Σκοτάδι» του Παγκοσμίου Φήμης Αρκά Γλύπτη Νίκου Φλώρου, ο οποίος
καλέστηκε επίσημα από το Κρατικό Μουσείο με στόχο να φιλοξενηθούν τα πέντε ιδιαίτερα έργα του, για πρώτη φορά στην ιστορία, δίπλα στα αυθεντικά έργα του μεγάλου ζωγράφου!

Ο Νίκος Φλώρος «απογείωσε» τον Ελληνικό πολιτισμό μέσα από τα μάτια του El Greco! (εικόνες)

"Φως στο σκοτάδι" - Eκθεση του Αρκά Νίκου Φλώρου στο Ισπανικό Κρατικό Μουσείο του Ελ Γκρέκο! (εικόνες)

Στο πατρικό σπίτι του El Greco φιλοξενείται ο Αρκάς Νίκος Φλώρος!

Ανάμεσα στους επίσημους καλεσμένους της έκθεσης παρευρέθηκε ο Κρητικός επιχειρηματίας κος Αθηναγόρας Ανδριαδάκης, συνοδευόμενος από την μητέρα του κα Μαρία Ανδριαδάκη, εκπροσωπώντας τη γενέτειρα του γνωστού ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, την Κρήτη. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο El Greco (Δομίνικος Θεοτοκόπουλος) γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και στη συνέχεια αποφάσισε να ζήσει στο Τολέδο της Ισπανίας εώς και το θάνατό του.

Ο Νίκος Φλώρος, στην ομιλία που πραγματοποίησε, ανέφερε μια επιθυμία, η έκθεση του να ταξιδέψει στην Κρήτη, με στόχο την ιστορική επιστροφή του Έλληνα Ζωγράφου, στη γενέτειρά του. Ο Κρητικός επιχειρηματίας κος Αθηναγόρας Ανδριαδάκης συγκινημένος έδωσε «σώμα» στην επιθυμία του Νίκου, δίνοντας υπόσχεση αλλά και με επισφράγιση δώρων, μεταξύ άλλων και ένα Κρητικό μαχαίρι, την επιστροφή στην Κρήτη αμέσως μετά την λήξη της εκθέσεως από το Μουσείο El Greco, όπου βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Δείτε ΕΔΩ την ομιλία του Κρητικού που συγκίνησε μέσα στο Μουσείο El Greco.

Η εκπομπή "Έλλη..νες" και η Έλλη Αρτοπούλου συνάντησε μέσα στο Μουσείο El Greco στο Τολέδο της Ισπανίας, τον Νίκο Φλώρο και τον Κρητικό επιχειρηματία κο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη, όπου για πρώτη φορά δημόσια επισφράγισαν το ιστορικό γεγονός επιστροφής του Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, στην Κρήτη. Στη συνέντευξη έδωσαν το "παρών" ο κος Αριστοτέλης Καραντής και η κα Julia Sysalova, στενοί συνεργάτες του καλλιτέχνη που μίλησαν για το γεγονός.

«Η Ελλάδα αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως μέσα από τη δύναμη του πολιτισμού της, οι λαοί μπορούν να ενωθούν. Έλληνες και Ισπανοί γιορτάσαμε αυτό το μεγάλο ιστορικό γεγονός και δώσαμε το επόμενο ραντεβού μας στην πανέμορφη Κρήτη!

Για άλλη μία φορά τολμώ να πω, το πόσο υπερήφανη νιώθω για τους Έλληνες που τολμούν και ακόμα πιο πολύ για τον Αρκά Γλύπτη Νίκο Φλώρο, που μέσα από την τέχνη του ταξιδεύει την δύναμη της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο.

Θέλω να εκφράσω την ιδιαίτερη χαρά μου, που γνώρισα προσωπικά τον «σύμμαχο» στο όνειρο του καλλιτέχνη, τον Κρητικό επιχειρηματία κο Αθηναγόρα Ανδριαδάκη που με λεβεντιά και τόλμη, έδωσε «σώμα»  στην επιθυμία τόσο του Νίκου Φλώρου, όσο και σε αυτό που θα ήθελε ο Δομίνικος Θεοτόκοπουλος, να επιστρέψει στον τόπο που γεννήθηκε αλλά και να υποδείξει απλά και μόνο, πως με την θέληση μας, όλοι εμείς οι Έλληνες, μπορούμε να αναδείξουμε τον «πλούτο του δικού μας πολιτισμού» στην χώρα μας.

Εύχομαι, σύντομα όλοι μαζί οι Έλληνες να δώσουμε το ραντεβού μας, στην Κρήτη και να τιμήσουμε τον Αρκά Νίκο Φλώρο και τον Κρητικό Δομίνικο Θεοτοκόπουλο, με στόχο η ιστορία να γράψει ένα νέο κεφάλαιο προς γνώση και υπερηφάνεια των επόμενων γενεών, που θα μείνει για πάντα!»

Έλλη Αρτοπούλου

Το γύρισμα πραγματοποιήθηκε με την πολύτιμη συμμετοχή του κου Ηλία Καρρά και το φωτογραφικό υλικό από τον κο Ηλία Διαμαντάκο.



πηγή : www.kalimera-arkadia.gr
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE