Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ arrow ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ arrow ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΑΚΑΚΗ : ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Η πρόεδρος κα Μαρία Αντωνακάκη μας επισημαίνει τον ορατό κίνδυνο κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης στο Ηράκλειο

antonakaki.jpg

Ερωτ.: Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος της εστίασης τοπικά αλλά και πανελλαδικά;
Απάντ.: Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο χώρος μας είναι τεράστια λόγω των φορολογικών επιβαρύνσεων και των υποχρεώσεων που καλούμαστε να πληρώσουμε.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει τον χώρο με αποτέλεσμα να μειώνονται καθημερινά τόσο οι παροχές μας όσο και το εργατικό δυναμικό λόγω αδυναμίας των επιχειρήσεων να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Ερώτ.: Πως κρίνετε τα μέτρα της κυβέρνησης σχετικά με την αύξηση του Φ.Π.Α. στον καφέ;
Απάντ.: Θεωρώ ότι τα μετρά είναι δυσβάστακτα και η επιβολή του νέου φόρου στον καφέ απειλεί χιλιάδες ελληνικές επιχειρήσεις, των οποίων απειλείται άμεσα η βιωσιμότητα τους.
Ο κίνδυνος κλεισίματος τους είναι ορατός δεδομένου ότι πρόκειται για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν ήδη δεχθεί ισχυρά πλήγματα από τα capital controls την μείωση κατανάλωσης και την υψηλή φορολογία.
Κατ’ επέκταση δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για δραστική μείωση των θέσεων εργασίας σε όλο το φάσμα της αγοράς του καφέ όπου εργάζονται 200.000 άνθρωποι (εισαγωγείς- καφεκοπτεία -σημεία εστίασης).

Ερώτ.: Τι μέτρα πρέπει να ληφθούν κατά την άποψη σας για την στήριξη της αγοράς μέσα στην κρίση που ζούμε;
Απάντ.: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την στήριξη της αγοράς μέσα στην κρίση που διανύουμε είναι η μείωση του ΦΠΑ, της υψηλής φορολογίας και η κατάργηση φόρων οι οποίοι λειτουργούν σαν τροχοπέδη στην βιωσιμότητα και στην ανάπτυξη τους καθώς οι συντελεστές των φόρων είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ερώτ.: Δώστε μας κάποια αριθμητικά στοιχεία για το πόσα καταστήματα εστίασης υπάρχουν ακόμα στον νομό και πόσα έχουν κλείσει;
Απάντ.: Οι επιχειρήσεις εστίασης αριθμητικά είναι χιλιάδες όμως δυστυχώς καθημερινά κλείνουν από τις υποχρεώσεις που τις βαραίνουν ενώ κάποιες βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας από τα ίδια τα ταμεία με αποτέλεσμα να μην μπορούν ούτε αυτό να κάνουν λόγω αδυναμίας καταβολής τους.

Ερώτ.: Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που θέλει να ασχοληθεί με την εστίαση και ποιες οι υποχρεώσεις του απέναντι στην πολιτεία και στον καταναλωτή;
Απάντ.: Πρωτεύον είναι η ποιότητα των παροχών απέναντι στον καταναλωτή καθώς και οι υγειονομικές συνθήκες που πρέπει να έχει για την σωστή λειτουργία της επιχειρήσεις τους
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE