Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΜΑΝΑ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ ΠΑΛΕΥΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΓΚΟ
Μάνα με 100€ παλεύει να ζήσει την κόρη της που έχει όγκο

Μια μάνα μπορεί να εγκαταλείψει τον εαυτό της, αλλά ποτέ το παιδί της, ειδικά όταν αυτό είναι και το μοναχοπαίδι της, όποια και να είναι τα προβλήματα και οι συνθήκες στις οποίες ζουν.

Απτό παράδειγμα μάνας που κάνει τα πάντα για το παιδί της, το οποίο πάσχει από σοβαρή ασθένεια, παρά τα μεγάλα και σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αποτελεί η Ηρακλειώτισσα Δ.Κ.

Εδώ και χρόνια παλεύει μόνη της, καθώς είναι χωρισμένη, με τον πατέρα να μη συνεισφέρει σε τίποτα, και κρατιέται στη ζωή για να φροντίσει την κόρη της, η οποία έχει σοβαρή πάθηση. Με τα προβλήματα όμως να διογκώνονται καθημερινά, το τελευταίο διάστημα έχει βρεθεί σε αδιέξοδο και είναι, όπως μας λέει πικραμένη, έτοιμη να λυγίσει... Αντικρίζοντας το κορίτσι της, βλέπει στο πρόσωπό της μια τραγωδία και δεν μπορεί να πιστέψει ότι απερρίφθη το αίτημα η 21χρονη κόρη της, που αδυνατεί να δουλέψει, να λάβει επίδομα Πρόνοιας!

130217.jpg

Απλήρωτοι λογαριασμοί

Η 21χρονη κόρη της Δ.Κ. πάσχει από γερμίνωμα εγκεφάλου, μια μορφή όγκου που επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οργανισμού. Έχει υποβληθεί σε επέμβαση, ενώ αδυνατεί να εργαστεί και, όπως είναι φυσικό, να συμβάλει στα έξοδα του σπιτιού.

Η μάνα εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος. Ο εργοδότης της, αντιλαμβανόμενος το πρόβλημα, στήριξε και στηρίζει αρκετά τη μάνα και το παιδί της οικονομικά, με τη 44χρονη μητέρα, όπως μας λέει η ίδια, να του είναι ευγνώμων. Της έδωσε 7.000 ευρώ όταν βρέθηκε σε δυσχερή οικονομική θέση, με το παιδί της να πρέπει να χειρουργηθεί και εκείνη να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στα έξοδα, όμως τώρα τα χρήματα αυτά κρατούνται από το μισθό της. Συνεπώς, μηνιαίως παίρνει στο χέρι 400 ευρώ, από τα οποία όμως καλείται να δώσει 300 ευρώ το μήνα στο ενοίκιο, με συνέπεια μάνα και κόρη να ζουν μόνο με 100 ευρώ το μήνα!

Τα φάρμακα που πρέπει να παίρνει η κόρη της για να κρατηθεί στη ζωή είναι πανάκριβα. Πολλά από αυτά δεν καλύπτονται από το ασφαλιστικό της ταμείο, ενώ κάποια έρχονται με ειδική παραγγελία από την Ιταλία. Για να μπορέσει να αγοράσει τα φάρμακα της κόρης της, η μάνα αναγκάστηκε να μην είναι συνεπής στην πληρωμή του ενοικίου και άλλων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να έχει βρεθεί τώρα αντιμέτωπη με ένα μεγάλο χρέος, αλλά και με τον κίνδυνο να τους γίνει έξωση από το σπίτι που μένουν και να βρεθούν από μέρα σε μέρα στο δρόμο.

«Χρειάζομαι άμεσα βοήθεια»

Η 44χρονη μητέρα απευθύνθηκε στις Αρχές αλλά δεν έγινε τίποτα. Έτσι ήρθε σε επαφή με τη "Νέα Κρήτη" κάνοντας έκκληση σε όποιον μπορεί να τη βοηθήσει. Το μήνυμά της είναι: «Δεν έχω ξαναπέσει τόσο χαμηλά στη ζωή μου. Όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Χρειαζόμαστε βοήθεια και εγώ και η κόρη μου. Τα οικονομικά μου έγιναν πολύ χειρότερα από πριν, με αποτέλεσμα να χρωστάω περίπου 2.000 ευρώ στο ρεύμα, 350 στο νερό - ήρθαν να μου πάρουνε και το ρολόι - και 600 ευρώ στο ενοίκιο. Περιμένω από μέρα σε μέρα να με πετάξουν έξω από το σπίτι. Τόσος κόσμος βοηθάει, δεν μπορεί κάποιος να βοηθήσει κι εμένα; Συγγνώμη που σας ενοχλώ, αλλά ο πνιγμένος απ' τα μαλλιά του πιάνεται. Έχω μεγάλη ανάγκη από βοήθεια για να μη μείνω με το παιδί μου στο δρόμο... Ούτε τα φάρμακά της δεν έχω να της πάρω... Έχω βουλιάξει. Θέλω να βγω από αυτό το αδιέξοδο, όμως μόνη δεν τα καταφέρνω. Χρειάζομαι απεγνωσμένα βοήθεια. Ίσως κάποιος να μην πιστέψει το δράμα μου, όμως όταν θα δει το παιδί μου, τις ιατρικές γνωματεύσεις και τα χαρτιά των λογαριασμών που χρωστάω, θα καταλάβει ότι βρίσκομαι σε μεγάλη δυσκολία», μας λέει η μάνα, η οποία δέχεται πιέσεις από τη ΔΕΗ, τη ΔΕΥΑΗ και τον ιδιοκτήτη του σπιτιού που μένει για την πληρωμή των οφειλών της άμεσα, αλλά κυρίως από την καρδιά της που της "λέει" να παλέψει για τη μονάκριβη κορούλα της.

Απορρίφθηκε η αίτησή τους για επίδομα Πρόνοιας

Όπως υποστηρίζει με πόνο ψυχής η 44χρονη μητέρα, «δύο κοινωνικοί λειτουργοί που βρίσκονται στο πλευρό μας με παρότρυναν να καταθέσω χαρτιά για επίδομα. Όταν πήραμε δύο αρνητικές απαντήσεις μέσα στο 2016 και οι αιτήσεις απορρίφθηκαν, ούτε η κοινωνική λειτουργός δεν το πίστευε. Και να σκεφτείτε ότι τα χρήματα για τα παράβολα για την κατάθεση της αίτησης συγκεντρώθηκαν με τη βοήθεια της Εκκλησίας, αφού δεν έχω ούτε αυτή τη δυνατότητα...».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η Πρωτοβάθμια Υγειονομική Επιτροπή (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) έκρινε το ποσοστό αναπηρίας της 21χρονης 30%. Μετά από ένσταση που κατατέθηκε, η Δευτεροβάθμια Επιτροπή έκρινε το ποσοστό αναπηρίας 45%. Ωστόσο, για να χορηγηθεί οικονομική ενίσχυση θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αναπηρίας. «Η κόρη μου χρειάζεται συνεχώς φάρμακα και μαγνητικές. Μόνη μου, όμως, αδυνατώ να αντεπεξέλθω. Έχουν μαζευτεί πολλοί λογαριασμοί ρεύματος και νερού, για τους οποίους έκανα διακανονισμό, αλλά δεν μπορώ να πληρώσω τις δόσεις. Ήδη δανείστηκα και για το ενοίκιο και φοβάμαι μη βρεθούμε στο δρόμο... Σηκώνω μόνη μου το βάρος», λέει απελπισμένη η μητέρα της κοπέλας, που είχε... απλά την ατυχία να αντιμετωπίζει το παιδί της ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας και βιώνει την αδικία να μη δικαιούται, όπως όλα δείχνουν, ούτε ένα ευρώ, αφού η 21χρονη δεν είναι παραπληγική ή άτομο με αναπηρία.

Ποιος, λοιπόν, μπορεί να σταθεί στο πλευρό αδύναμων πολιτών που δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω μιας ασθένειας; Και ειδικά δίπλα σε αυτή τη μάνα και την κόρη που χρειάζονται επειγόντως τη συμπαράστασή μας, για να μη βρεθούν χωρίς σπίτι, φαγητό και φάρμακα; Ιδού το ερώτημα. Όποιος ευαισθητοποιημένος πολίτης επιθυμεί να βοηθήσει αυτή τη μάνα και το παιδί της, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί της στο τηλέφωνο 6948/032.459.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη - Φιλία Σαριδάκη
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE