Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

ΠΩΣ ΤΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΟ ΣΑΣ

Πώς τα διαχωριστικά συστήματα διαμορφώνουν το χώρο σας

Η σίγουρη λύση για να καταστούν διακριτά τα μέρη ενός ενιαίου χώρου ή τα επιμέρους γραφεία μιας εταιρείας είναι η τοποθέτηση διαχωριστικών εσωτερικών χώρων. Τα μοντέρνα και κατασκευασμένα από ανθεκτικά και ποιοτικά υλικά διαχωριστικά εσωτερικού χώρου, εκτός από το ότι δημιουργούν νοητά και πρακτικά όρια μεταξύ των επιμέρους χώρων, συμβάλλουν καθοριστικά και στην ενίσχυση της καλαισθησίας του.

Πολλές φορές το σαλόνι και η κουζίνα σε ορισμένα σπίτια αποτελούν ενιαίο χώρο με αποτέλεσμα να δημιουργείται η αίσθηση ότι πηγαίνοντας στο σαλόνι ή στην κουζίνα αντίστοιχα δεν αλλάζετε μέρος αλλά βρίσκεστε ακριβώς στον ίδιο χώρο, πράγμα που μπορεί να καταλήξει βαρετό έως και ενοχλητικό. Επίσης ένα πρακτικό πρόβλημα είναι ότι οι μυρωδιές του ενός δωματίου διαχέονται και στο άλλο κι αυτό δεν είναι πάντα ευχάριστο. Για παράδειγμα οι μυρωδιές κατά το μαγείρεμα στην κουζίνα, περνούν στο σαλόνι στο οποίο ενδέχεται να κάθονται οι φιλοξενούμενοι, δημιουργώντας έτσι μια βαριά, δυσάρεστη ατμόσφαιρα.

Το παραπάνω πρόβλημα επιλύεται αποτελεσματικά με την τοποθέτηση διαχωριστικών συστημάτων εσωτερικού χώρου. Μπορείτε να επιλέξετε διαχωριστικά κατασκευασμένα από αλουμίνιο με οριζόντια συνδετικά στοιχεία και κάθετους ορθοστάτες για να στηρίζεται στο δάπεδο. Ο σκελετός από αλουμίνιο επενδύεται με πλέξιγκλας έτσι ώστε τα δωμάτια να διαχωρίζονται, οι μυρωδιές και οι ήχοι να απομονώνονται αλλά ταυτόχρονα ο ένας χώρος να έχει οπτική επαφή με τον άλλο. Επίσης στο εμπόριο θα βρείτε όχι μόνο σταθερά αλλά και κινητά διαχωριστικά κατασκευασμένα από τα ίδια υλικά και σκελετό αλουμινίου που επενδύονται με ηχομονωτικά υλικά έτσι ώστε να επιτυγχάνεται όσο το δυνατόν καλύτερη ηχομόνωση.

Παράλληλα, μπορείτε να επιλέξετε ένα διαχωριστικό χώρου από ξύλο και τζάμι ή πλεξιγκλάς ή από ξύλο με διάφορα σκαλίσματα και τεχνοτροπίες. Τα συγκεκριμένα διαχωριστικά προσδίδουν και στο χώρο σας μια ιδιαίτερη αισθητική αποτελώντας διακοσμητικό του στοιχείο ενώ είναι απόλυτα λειτουργικά, εξυπηρετώντας πλήρως το σκοπό για τον οποίο τα τοποθετείτε. Επίσης, μπορείτε να τοποθετήσετε γυάλινα χωρίσματα σε διάφορα σχέδια και διαστάσεις, με διάφανο τζάμι, αμμοβολή ή λογότυπο στην περίπτωση που το διαχωριστικό χρησιμεύει στο να καταστούν διακριτά τα γραφεία μιας επιχείρησης.

Το σύστημα διαχωρισμού, κατασκευάζονται συνήθως από πάνελ, structural,semi-structural ακόμα και ξύλινα και σε αυτά ενδέχεται να υπάρχει πόρτα ξύλινη ή αλουμινίου που να ενώνει τους δύο χώρους. Ανάλογα με το αν προορίζονται για σπίτια γραφεία ή επιχειρήσεις μπορεί να είναι σε ‘’Τ’’ διάταξη, σε σταυροειδή ή σε γωνία 90 μοιρών.

Διαχωριστικά συστήματα εσωτερικών χώρων με σκελετό από αλουμίνιο, ξύλο ή σίδερο και επιφάνειες από γυαλί, πλεξιγκλάς ή πάνελ, τοποθετούνται όπως προείπαμε και σε γραφεία και επιχειρήσεις προκειμένου να διαχωριστούν τα επιμέρους γραφεία μεταξύ τους ή να καταστεί διακριτός ο χώρος συνεδριάσεων από άλλους χώρους. Τα συγκεκριμένα διαχωριστικά εκτός από την αναβαθμισμένη αισθητική που προσφέρουν στο χώρο με τα μοντέρνα σχέδιά τους, οφείλουν να εξυπηρετούν και ηχομονωτική λειτουργία καθώς στους χώρους εργασίας οι ενοχλητικοί ήχοι πρέπει να απορροφώνται έτσι ώστε να μην αποσπάται η προσοχή των εργαζομένων και να μην εμποδίζεται η συγκέντρωσή τους στο έργο που παράγουν.

Επίσης τα διαχωριστικά μεταξύ των οποίων μπορείτε να επιλέξετε μπορεί να είναι  επιδαπέδια και να μην εκτείνονται από το δάπεδο έως και την οροφή αλλά να έχουν μικρότερο  ύψος, να είναι αυτοστήρικτα , να είναι κινητά και να μετακινούνται με ρόδες, να μοιάζουν με παραβάν, να είναι διάφανα ή όχι. Όταν επιλέγετε διαχωριστικό χώρου είναι σημαντικό να επενδύσετε σε αυτά που είναι σταθερά και κατασκευασμένα από ανθεκτικά και υψηλής ποιότητας υλικά ενώ είναι σημαντικό να προσέξετε να επιτρέπουν τη διατήρηση της φυσικής φωτεινότητας του χώρου.

Τα διαχωριστικά συστήματα εξωτερικού χώρου εκτός από το ότι χρησιμεύουν ως διακοσμητικά στοιχεία αποτελούν παράλληλα και τις νοητές διαχωριστικές γραμμές που πρέπει να επιβάλλονται μεταξύ των επιμέρους χώρων. Η τοποθέτησή τους στο σπίτι, ιδιαίτερα όταν αυτό είναι μικρό και η κουζίνα με το σαλόνι είναι ένας ενιαίος χώρος, δίνει την αίσθηση του διαμοιρασμού των τετραγωνικών δημιουργώντας διακριτά μεταξύ τους δωμάτια. Από την άλλη η τοποθέτησή τους στους χώρους εργασίας όχι μόνο συμβάλλει καθοριστικά στην αποδοτικότητα των εργαζομένων οι οποίοι απερίσπαστοι από θορύβους αφοσιώνονται στην εργασία τους αλλά ταυτόχρονα προστατεύει. Ιδιαίτερα σε εποχή πανδημίας όπως αυτή που βιώνουμε, τα διαχωριστικά προστατεύουν από τη διασπορά των μικροβίων και δίνουν την αίσθηση ενός πέπλου ασφαλείας μεταξύ των χώρων  και των εργαζομένων.

Τα διαχωριστικά συστήματα προσδίδουν υψηλή αισθητική στο χώρο σας και είναι εξαιρετικά χρηστικά και λειτουργικά. Αποτελούν τη σίγουρη και εύκολη λύση για τον διαχωρισμό των δωματίων και των γραφείων, τοποθετούνται εύκολα και γρήγορα και κυρίως δεν κοστίζουν μια περιουσία. Θα τα βρείτε σε διάφορες διαστάσεις, σχέδια και χρώματα ανάλογα με το γούστο και τις ανάγκες σας.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE