ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΑΝΟΙΧΤΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ; ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ;
ΑΝΟΙΧΤΑ Ή ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΤΟΥΛΑΠΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ; ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΤΕ;

Ανοιχτά ή κλειστά ντουλάπια κουζίνας; Τι να προτιμήσετε;

Ανοιχτά ή κλειστά ντουλάπια κουζίνας; Τι να προτιμήσετε;

Τα ανοιχτά ντουλάπια μπορεί να θυμίζουν παραδοσιακές κουζίνες δεκαετίες πίσω, όμως, όπως είναι γνωστό, η μόδα ανακυκλώνεται. Έχουν επιστρέψει, λοιπόν, και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο. Αν και ομολογουμένως υπάρχει μια κάποια διχογνωμία σχετικά με το αν όντως αποτελούν trend της εποχής, γεγονός είναι πως όλο και περισσότερες κουζίνες μοντέρνου ύφους στολίζουν τους τοίχους τους περήφανα με ανοιχτά ντουλάπια. Από την άλλη πλευρά, τα κλειστά ντουλάπια είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς της κουζίνας. Ήταν, είναι και θα παραμείνουν η νούμερο 1 λύση για τις αποθηκευτικές ανάγκες του χώρου αυτού. Έτσι, ανακύπτει το εύλογο ερώτημα: τι ντουλάπια να βάλετε τελικά στην κουζίνα σας;

Γιατί να επιλέξετε ανοιχτά ντουλάπια για την κουζίνα σας;

Αισθητικό αποτέλεσμα

Τα ανοιχτά ντουλάπια κουζίνας μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ως αυτοτελές διακοσμητικό στοιχείο συμβάλλοντας στο γενικότερο αισθητικό αποτέλεσμα του δωματίου. Η σωστή τοποθέτηση των σκευών και η ανάμειξη τους με τα κατάλληλα διακοσμητικά αντικείμενα προσδίδει ένα ιδιαίτερο στυλ στην κουζίνα ενισχύοντας τον ήδη υπάρχοντα χαρακτήρα της ή και δημιουργώντας μια εντελώς διαφορετική αισθητική στο χώρο.

Ευκολία

Είναι αυτονόητο πως η εύρεση σκευών που βρίσκονται σε κοινή θέα είναι πολύ πιο εύκολη σε σχέση το ψάξιμο μέσα σε “σκοτεινά” κλειστά ντουλάπια, ιδιαίτερα όταν αυτά δεν είναι σωστά οργανωμένα.

Ανοιχτά ντουλάπια και Μικρές κουζίνες

Τα ανοιχτά ντουλάπια είναι, με κάθε βεβαιότητα, οι πρωταγωνιστές σε κουζίνες μικρού μεγέθους. Έχοντας την ιδιότητα  να μη “βαραίνουν” ή “μπουκώνουν” το χώρο, αποτελούν την ιδανική επιλογή για κουζίνες περιορισμένων διαστάσεων που εξακολουθούν, ωστόσο, να έχουν μεγάλες αποθηκευτικές ανάγκες. Τα ανοιχτά ντουλάπια μπορούν ακόμα να μπουν σχεδόν σε κάθε σημείο της κουζίνας. Γωνίες, τοίχοι πάνω ή κάτω από τις ηλεκτρικές συσκευές και το νεροχύτη, ακόμα και χώροι πάνω ή δίπλα σε παράθυρα, τα ανοιχτά ντουλάπια μπορούν να εκμεταλλευτούν κάθε διαθέσιμο εκατοστό του χώρου σας.

Γιατί να αποφύγετε τη μόδα των ανοιχτών ντουλαπιών;

Καθαριότητα

Είναι αυτονόητο πως η τοποθέτηση των σκευών και των εν γένει αντικειμένων σε έναν ανοιχτό χώρο συνεπάγεται την επακόλουθη έκθεση τους στη σκόνη, τα λίπη και κάθε είδους βρωμιά που προκαλείται από τη συνήθη χρήση της κουζίνας. Συνεπώς,τα περιεχόμενα ενός ανοιχτού ντουλαπιού πρέπει να ξεσκονίζονται και να καθαρίζονται πολύ πιο συχνά σε σχέση με ένα κλειστό ντουλάπι.

Οργάνωση

Καθώς τα ανοιχτά ντουλάπια είναι...ανοιχτά, βρίσκονται σε κοινή θέα. Έτσι, πρέπει να είναι διαρκώς σωστά οργανωμένα και συμμαζεμένα για να μη δημιουργούν αίσθημα αταξίας σε όλο το χώρο.

Γιατί να βάλετε τα κλασικά, κλειστά ντουλάπια στην κουζίνα σας;

Αισθητικό αποτέλεσμα

Μπορεί ενδεχομένως να μη δημιουργούν το ρουστίκ, country αποτέλεσμα των ανοιχτών ντουλαπιών, ωστόσο, τα κλειστά ντουλάπια αποτελούν στην ουσία ένα λευκό καμβά για τους interiordesigners. Επιλέγοντας το χρώμα -φυσικές αποχρώσεις για πιο classic ύφος, έντονα χρώματα για πιο bohostyle, αντίθεση άσπρο-μαυρου για μοντέρνο αποτέλεσμα-, το υλικό κατασκευής -ξύλο για all -time-classic κουζίνες, συνδυασμό με γυάλινα πορτάκια για πιο σύγχρονο design-,  τα πόμολα και τα φινιρίσματα, ένας διακοσμητής μπορεί εύκολα να προσδώσει στο χώρο το ύφος που επιθυμεί απλά και μόνο τοποθετώντας τα κατάλληλα κλειστά ντουλάπια. Ακόμη, εφόσον οι διαστάσεις της κουζίνας το επιτρέπουν, η στοχευμένη τοποθέτηση των κλειστών ντουλαπιών μπορεί να δημιουργήσει ενδιαφέροντες γεωμετρικούς σχηματισμούς στο χώρο.

Ευκολία

Σίγουρα το κλειστό ντουλάπι δεν έχει την άνεση του “σηκώνω το χέρι και παίρνω”. Από την άλλη, όμως, ένα σωστά οργανωμένο κλειστό ντουλάπι παρέχει μεγαλύτερη ευκολία στην τακτοποίηση του ενώ με τα κατάλληλα αξεσουάρ και τους σωστούς μηχανισμούς, μπορεί να σας λύσει κυριολεκτικά τα χέρια.

Καθαριότητα

Ο τομέας στον οποίο τα κλειστά ντουλάπια είναι αναμφισβήτητα ο νικητής. Προστατευμένα από σκόνη, λίπη κτλ, τα κλειστά ντουλάπια έχουν πολύ λιγότερες απαιτήσεις καθαριότητας. Ένας εντατικός, μία στο τόσο καθαρισμός τους είναι αρκετός, ενώ αν κάποια στιγμή, δεν έχετε το χρόνο να τα τακτοποιήσετε όπως επιθυμείτε, η πρώτη σας σκέψη είναι πάντα: και; Ποιος θα τα δει;

Τελικά, ποια ντουλάπια κουζίνας να επιλέξω;

Τα ανοιχτά ντουλάπια κουζίνας συγκεντρώνουν πολλά πλεονεκτήματα. Από το κόστος τους μέχρι το αισθητικό και το πρακτικό αποτέλεσμα, αποτελούν ιδανική επιλογή τόσο για ένα μοντέρνο όσο και για ένα πιο κλασικό χώρο κουζίνας. Από την άλλη πλευρά, τα κλειστά ντουλάπια είναι συχνά ο ήρωας της νοικοκυράς καθώς απαιτούν πολύ λιγότερο καθάρισμα και τακτοποίηση ενώ αισθητικά, έχουν τη δυναμική να λειτουργήσουν επίσης πολύ εντυπωσιακά στο χώρο. Η πιο έξυπνη επιλογή, λοιπόν, είναι ο συνδυασμός κλειστών και ανοικτών ντουλαπιών. Με τον τρόπο αυτό, επωφελείστε από τα οφέλη των ανοιχτών ντουλαπιών ενώ παράλληλα, απολαμβάνετε και τα πλεονεκτήματα των κλειστών ντουλαπιών στην κουζίνα σας.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
booked.net

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία