Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ arrow ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΣΤΙΚΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ!

ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΣΤΙΚΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ!

Τα αρωματικά χώρου με στικς είναι πραγματικός εθισμός!

Τα αρωματικά χώρου με στικς ή τα αρωματικά στικς, υπάρχουν στην αγορά αρκετά χρόνια, ωστόσο τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ανάρπαστα. Σε κάθε σπίτι, επαγγελματικό χώρο, κέντρα αισθητική, spa και μασάζ, υπάρχουν όμορφα και κομψά βαζάκια που περιέχουν ένα ειδικό υγρό και αρκετά στικς μπαμπού. Αυτό το μαγικό βαζάκι, όταν καίγεται, με ένα ειδυλλιακό τρόπο, δημιουργεί μία αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας.

Υπάρχουν τόσες επιλογές σε αιθέρια έλαια, που μπορείτε να δοκιμάσετε. Κάθε μυρωδιά, κρύβει ένα δικό της ‘’χαρακτήρα’’. Το μυστικό λοιπόν, είναι να βρείτε τη μυρωδιά που αντιπροσωπεύει το δικό σας χαρακτήρα. Όταν γίνει αυτό, θα απελευθερωθούν όλες οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου.

Λίγα λόγια για την ιστορία τους

Η ιστορία των αρωματικών χώρου με στικς, ξεκινάει πολύ παλιά στην αρχαιότητα. Λένε ότι οι Ινδοί αλλά και οι Αιγύπτιοι, χρησιμοποιούσαν παρόμοια αρωματικά, για να μοσχοβολούν οι αυλές τους αλλά και οι εσωτερικοί χώροι. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι έκαιγαν λιβάνι και διάφορα άλλα μπαχαρικά. Θεωρούσαν ότι οι μυρωδιές τους, ήταν ευεργετικές για το μυαλό και τη ψυχή.

Τη μορφή που έχουν σήμερα τα αρωματικά στικς σε βαζάκια, την έδωσε ένα ιταλός αρωματοποιός, ο οποίος και τα ανακάλυψε. Ψέκασε τη ψάθα από την οποία έφτιαχνε έπιπλα με άρωμα και το υλικό πότισε και μύρισε ο τόπος. Από τότε και έως σήμερα, τα αρωματικά χώρου υπάρχουν σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό χώρο. Αν και υπάρχουν κι άλλες επιλογές σε είδη αρωματικών χώρου, εκείνα είναι τα πιο δημοφιλή. Γιατί όμως να επιλέξετε τα αρωματικά χώρου με στικς από τα κλασσικά αρωματικά χώρου;

Τα αρωματιστικάστικς διώχνουν την αρνητική ενέργεια.

Αυτά τα ξυλάκια, απορροφούν τα αιθέρια έλαια και σιγά σιγά απελευθερώνεται η ευωδιά του ελαίου στο χώρο. Η μυρωδιά αυτή, έχει την ιδιότητα να σε ταξιδεύει και να απομακρύνει κάθε αρνητική ενέργεια από το μυαλό. Μετά από μια κουραστική μέρα, το κάψιμο αυτών των μικρών ξύλων, είναι ιδανική επιλογή για ν΄απαλλαγείτε από κάθε άγχος.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο.

Υπάρχουν τόσα είδη στα αιθέρια έλαια και μπορείτε να διαλέξετε εκείνο, που θα καλύψει την ανάγκη που έχετε τη δεδομένη χρονική στιγμή. Κάποια, φημίζονται για την αίσθηση ευεξίας που προσφέρουν, κάποια άλλα για την χαλάρωση, την ευθυμία και την προστασία. Τα πιο δημοφιλή είναι τα αρωματικά χώρου με στικς λεβάντας, γιασεμιού, λεμονιού και τριαντάφυλλου. Τα αρωματικά στικς τριαντάφυλλου, επιλέγονται κυρίως από ζευγάρια, καθώς η μυρωδιά που βγαίνει από τα ξυλάκια, είναι σχεδόν ερωτική. Το γιασεμί, αφήνει μία πιο γλυκιά μυρωδιά και θυμίζει καλοκαίρι. Ενώ το λεμόνι, δημιουργεί μία αίσθηση φρεσκάδας και ευεξίας.

Κάνουν το χώρο που τοποθετούνται ησυχαστήριο της ψυχής

Σίγουρα, έχετε δει κέντρα αισθητικής, spa και μασάζ να διαθέτουν βαζάκια με αρωματικά στις σε κάθε δωμάτιο. Ο στόχος, είναι να χαλαρώσουν οι επισκέπτες και να αφεθούν στα χέρια των ειδικών. Η μυρωδιά που αναβλύζει από τα αιθέρια έλαια,εντυπώνεται στο μυαλό και γρήγορα οι επισκέπτες επιδιώκουν να βρεθούν πάλι στον ίδιο χώρο και ν’ αναβιώσουν τα συναισθήματα, που τους προκάλεσε αυτή η ευωδία.

Δε χρειάζεται όμως, να είστε σε spa ή σε μασάζ για να νιώσετε τη χαλάρωση και την ηρεμία που προκαλούν τα αρωματικά χώρου με στικς. Τοποθετώντας δύο βαζάκια στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, δημιουργούνται οι ίδιες ειδυλλιακές συνθήκες. Ειδικά, τους καλοκαιρινούς μήνες, τα αρωματικά στικς, χρησιμοποιούνται και ως διακοσμητικά στο τραπέζι ή το πάτωμα του μπαλκονιού.

Φτιάξετε μόνοι σας αρωματικά χώρου με στικς!

Κι όμως, μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας αρωματικά χώρου με στικς και να τοποθετήσετε στο δοχείο το άρωμα που θέλετε. Για την κατασκευή τους, θα χρειαστείτε πολύ απλά υλικά. Δείτε την παρακάτω λίστα και προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε.

  1. Ένα δοχείο μικρό και ψηλό για να στηρίζονται τα ξυλάκια
  2. Αιθέρια έλαια της επιλογής σας (Μπορείτε να τα προμηθευτείτε από αρωματοπωλεία, φαρμακεία αλλά και μαγαζιά με καλλυντικά)
  3. Ξυλάκια μπαμπού (Δεν είναι δύσκολο να βρεις, υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ)
  4. Νερό που θα το υπολογίσετε σύμφωνα με τη χωρητικότητα του δοχείου σας

Αφού έχετε όλα τα υλικά κοντά σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να φτιάχνετε τα αρωματικά στικς. Αρχικά, καθαρίστε με προσοχή το δοχείο και προσθέστε νερό. Πρέπει να γεμίσουν τα ¾  του δοχείου. Έπειτα, προσθέστε μερικές σταγόνες με αιθέριο έλαιο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα ξυλάκια μέσα στο δοχείο και βουτήξτε τα καλά, να ποτιστεί το ξυλαράκι με το έλαιο.

Σύντομα, θα δείτε ότι ο χώρος αρχίζει να μοσχοβολάει με το άρωμα του ελαίου. Η διαδικασία, μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές το επιθυμείτε. Εάν πάλι, θέλετε κάτι πολύ εξειδικευμένο και κομψό, στο εμπόριο θα βρείτε διάφορα σετ που περιλαμβάνουν δοχείο, στικς και έλαιο.

Να θυμάστε! Το έλαιο που χαλαρώνει,είναι εκείνο που ταιριάζει στον χαρακτήρα μας!

 

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE