Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΣΕΞ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια το σεξ ήταν "παγιδευμένο" σε ταμπού και απαγορεύσεις. Η άγνοια, η αραπληροφόρηση, ο φόβος, η ενοχή και η τιμωρία, ήταν η βασικοί λόγοι που εμπόδιζαν την αναζήτηση της έκφρασης και της ηδονής του ατόμου μέσα από τη σεξουαλική πράξη.
 
Η γυναίκα είναι αυτή που καταπιέστηκε περισσότερο μέσα από τους περιορισμένους ρόλους που της επέβαλλαν η κοινωνία, η ορθοδοξία και η οικογένεια. Ήταν αναγκασμένη να υπηρετεί τους ρόλους της πιστής και αφοσιωμένης συζύγου, νοικοκυράς και μάνας και ο ερωτικός της ρόλος ήταν περιορισμένος στην ικανοποίηση των σεξουαλικών αναγκών του άντρα και την τεκνοποίηση.

Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε τη σταδιακή σεξουαλική απελευθέρωση των ανθρώπων με αποτέλεσμα να εκφράζονται περισσότερο στον ερωτικό τους σύντροφο και να επιδιώκουν τη μέγιστη σεξουαλική ικανοποίηση. Το σεξ είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ερωτικών σχέσεων και γι' αυτό ο καθένας μέσα στη σχέση του έχει το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη για υγιή και ποιοτική ερωτική ζωή.


ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΤΑΜΠΟΥ

Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Είναι πολύ σημαντικό το άτομο να έχει σωστή πληροφόρηση από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του. Πολλοί γονείς δυσκολεύονται να ανοίξουν αυτό το θέμα με τα παιδιά τους γιατί οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα πρέπει να πουν και πώς να το πουν. Συχνά οι ίδιοι οι γονείς είναι εγκλωβισμένοι σε ταμπού και προκαταλήψεις με αποτέλεσμα να σιωπούν ή και να απαγορεύουν στα παιδιά τους κάθε συζήτηση που αφορά το σεξ. Ωστόσο στις μέρες μας αυτό συμβαίνει λιγότερο γιατί οι νέοι γονείς ενημερώνονται όλο και περισσότερο μέσα από τη βιβλιογραφία, ειδικούς, ενημερωτικές εκπομπές.
Τα βιώματα και οι αντιλήψεις που υιοθετεί το άτομο από την πατρική οικογένεια. Η στάση και η αντίληψη των γονιών σε σχέση με το ρόλο και τη σεξουαλικότητά τους, αποτελούν πρότυπο και βίωμα για το κάθε άτομο που συχνά υιοθετεί και επαναλαμβάνει.
Η εξοικείωση του ίδιου του ατόμου με το σώμα του και τη σεξουαλικότητά του, μέσα από τον αυνανισμό. Για πολλούς ο αυνανισμός είναι ταμπού, δημιουργεί ενοχές και δυσφορία. Ο υγιής αυνανισμός, αυτός δηλαδή που δε γίνεται καταναγκαστικά, βοηθάει το άτομο να πειραματιστεί και να αγαπήσει τη σεξουαλικότητά του, ενώ ταυτόχρονα το απελευθερώνει ώστε να επιδιώκει τη μέγιστη σεξουαλική ικανοποίηση στη σχέση του με τον ερωτικό του σύντροφο.
Η σχέση του με την εκκλησία που πολλές φορές τα θρησκευτικά πιστεύω δημιουργούν σύγχυση και ενοχές εμποδίζοντας το άτομο να ξεχωρίσει την αμαρτία από την ευχαρίστηση.
Η εικόνα σώματος. Η καλή εικόνα σώματος, βοηθά ώστε να νιώθει άνετα το άτομο με το σώμα του και να προβάλλει τη σεξουαλικότητά του.

ΜΕΡΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

1. Προσπαθήστε να μη βλέπετε το σεξ ως υποχρέωση απέναντι στο σύντροφό σας. Καλό είναι στόχος να είναι η ποιοτική σεξουαλική ζωή και για να τον πετύχετε χρειάζεται να το δείτε ως μία από τις προτεραιότητες στην ερωτική σας σχέση. Άλλωστε το σεξ είναι ένα από τα βασικά συστατικά για τις αρμονικές ερωτικές σχέσεις.

2. Προσπαθήστε να εστιάσετε στο "εδώ και τώρα", απομακρύνοντας τυχόν ενοχές, ταμπού και προκαταλήψεις. Ξεχάστε οτιδήποτε σας απασχολεί, επιδιώξτε τη στάση που σας ικανοποιεί περισσότερο και δώστε την ευκαιρία της μέγιστης ηδονής στον εαυτό σας καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεξουαλικής διαδικασίας.

3. Αποφεύγετε να συζητάτε οτιδήποτε δεν είναι του παρόντος. Προσπαθήστε να εκφράσετε αυτό που νιώθετε, ζητήστε αυτό που θέλετε και πάρτε πρωτοβουλίες που πιστεύετε ότι θα βοηθήσουν και τους δύο σας στη σεξουαλική ολοκλήρωση. Οι γυναίκες καλό θα είναι να μη λειτουργείται με τη νοοτροπία ότι ο άντρας ξέρει πώς να ικανοποιήσει μία γυναίκα. Δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες Το σεξ είναι προσωπική υπόθεση, προσπαθήστε να ξεφύγετε από ταμπού και προκαταλήψεις, λειτουργώντας περισσότερο με το "θέλω" και όχι με το "πρέπει". Μιλήστε με το ταίρι σας γι' αυτά που σας αρέσουν στο σεξ. Δείξτε του τον τρόπο να σας ικανοποιεί.

4. Αγαπήστε το σώμα σας. Αν δυσφορείτε για την εικόνα σας σίγουρα αυτό το προβάλλετε και στο σύντροφό σας. Πολλές φορές αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που αποφεύγουν πολλοί το σεξ ή ακόμη και αν μπουν στη διαδικασία δεν το απολαμβάνουν. Ασχοληθείτε με τον εαυτό σας, μάθετε να αγγίζετε το σώμα σας, αυτό βοηθάει στο να εξοικειωθείτε μαζί του και να το αγαπήσετε.

5. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε και να το απολαύσετε. Έχοντας ως στόχο την κορύφωση είναι πολύ πιθανό να προκαλέσετε το άγχος της απόδοσης με αποτέλεσμα να μειωθεί ή και να μηδενιστή η σεξουαλική σας διέγερση. Έχοντας την αγωνία να φτάσετε σε οργασμό είναι πιθανό να καταλήξετε στην προσποίηση του οργασμού αν είστε γυναίκα ή να χάσετε τη στύση σας αν είστε άντρας. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να απολαμβάνετε τη στιγμή που κάνετε σεξ χωρίς άγχος και χωρίς να στοχεύετε στον οργασμό. Σεξ δεν είναι μόνο η κορύφωση αλλά ολόκληρη η διαδικασία.

6. Γίνετε εφευρετικοί στη σεξουαλική επαφή. Χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας χωρίς ντροπή και αμηχανία. Ένας από τους σημαντικότερους τρόπους ανανέωσης της σεξουαλικής ζωής του ζευγαριού είναι η εφευρετικότητά τους στο σεξουαλικό παιχνίδι. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους ώστε να μοιραστείτε τις φαντασιώσεις σας με το σύντροφό σας και πάρτε το ρίσκο ώστε να δημιουργήσετε κάτι διαφορετικό στην ατμόσφαιρα ή να αλλάξετε κάτι στον τρόπο που συνηθίζατε μέχρι τώρα να κάνετε σεξ. Η σεξουαλική επαφή θέλει και την ανάλογη διάθεση. Φλερτάρετε και προκαλέστε το ταίρι σας, μιλώντας του ερωτικά, δημιουργώντας ερωτική ατμόσφαιρα, χρησιμοποιώντας σεξουαλικές φαντασιώσεις και γενικότερα μετατρέψτε το σεξ σε ένα παιχνίδι αισθήσεων.

7. Ο ερωτικός λόγος έχει σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική διέγερση. Μέσα από αυτόν διεγείρεται η φαντασία που με τη σειρά της θα βγάλει το ζευγάρι από τη ρουτίνα και τη μονοτονία της σεξουαλικής επαφής. Αυτό θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος του σεξουαλικού παιχνιδιού και δε χρειάζεται να επανέλθετε με συζητήσεις στα λόγια που ειπώθηκαν στο κρεβάτι σε άλλο χώρο και χρόνο.

8. Μην αποφεύγετε να συζητάτε προβλήματα που μπορεί να υπάρχουν στη σεξουαλική σας ζωή. Μοιραστείτε τις σκέψεις και τις ανάγκες σας με το σύντροφό σας, έχοντας τη διάθεση ν' ακούσετε και τον ίδιο, πάντα στην προοπτική της βελτίωσης της ερωτικής σας ζωής και κατ' επέκταση της σχέσης. Για να το πετύχετε αυτό μιλάτε για τον εαυτό σας και το πώς αισθάνεστε εσείς χωρίς δηλαδή να ερμηνεύεται ή να κατηγορείτε το σύντροφό σας για τις συμπεριφορές του, ενώ παράλληλα προσπαθήστε να ακούσετε και τη δική του θέση.

Γενικά τα ταμπού και οι προκαταλήψεις υπονομεύουν τη σχέση και περιορίζουν την ερωτική ζωή. Με τις ανάλογες προφυλάξεις και με σεβασμό τόσο απέναντι στον εαυτό μας όσο και απέναντι στον σύντροφό μας όλοι έχουμε το δικαίωμα αλλά και την ευθύνη για μια υγιή και ποιοτική ερωτική ζωή.

 

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE