Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

CLOSER ΓΙΑ 2 ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ LA BRASSERIE

ΤΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ
CLOSER
ΓΙΑ 2 ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ LA BRASSERIE

Η DownTempo επιστρέφει για ένα live γεμάτο ένταση και ρυθμό.
Την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου στο bar la brasserie στην πλατεία Κοραή θα βρεθεί το δημοφιλές συγκρότημα CLOSER για 2 μοναδικές εμφανίσεις.

Οι Closer αποτελούν ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα στο χώρο της αγγλόφωνης ελληνικής σκηνής και ένα από τα λίγα με διεθνή καριέρα.



Η πρώτη επίσημη δισκογραφική δουλειά τους έρχεται μετά από επίμονες προσπάθειες το 1996. Ένα υποδειγματικό 45άρι με γενικό τίτλο “The Fly In The Milk”, το οποίο κυκλοφορεί για λογαριασμό της ανεξάρτητης εταιρίας Studio II, μέσα σε μία πρωτότυπη κασετίνα με εντυπωσιακή χαρτονένια συσκευασία. Στην αρχική έκδοσή του εξαντλείται μέσα σε λίγες εβδομάδες και ανατυπώνεται σε κανονικό, πλέον, 7’’ single. Kαι η δεύτερη όμως έκδοση εξαντλείται μέσα σε λίγους μήνες με αποτέλεσμα τα μικρά αυτά κομμάτια βινυλίου να θεωρούνται σήμερα συλλεκτικά! Στο μεταξύ, η συναυλιακή δραστηριότητα του, πενταμελούς πλέον, σχήματος γίνεται όλο και πιο έντονη, με κορύφωση τις εμφανίσεις τους, ως support group, στις συναυλίες των Echobelly και Puressence.



Το 1998, παρουσιάζεται η πρώτη τους ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά, το “In The Market”, και πάλι από την Studio II, το οποίο μέχρι σήμερα θεωρείται ένας δίσκος ορόσημο στην κατηγορία των αγγλόφωνων ελληνικών κυκλοφοριών. Εμφανίζονται στο Rockwave Festival του ’98 (Sonic Youth, Pulp) όπου παρουσιάζουν τη μέχρι τότε δουλειά τους προκαλώντας το ενδιαφέρον της βρετανικής ΕΜΙ και του label της Chrysalis.
Εν τω μεταξύ, το καλοκαίρι του 1999 οι Closer συμμετέχουν για δεύτερη φορά στο Rockwave Festival ανεβαίνοντας στη σκηνή με ονόματα όπως οι Garbage και Patti Smith.
Μετά τη συνεργασία των Closer με την Chrysalis δεν αργεί να έρθει και το δεύτερο EP τους και παράλληλα η πρώτη τους διεθνής κυκλοφορία, με τίτλο “Universe”. Το “Universe” κυκλοφορεί το Δεκέμβριο του 1999 στην Ελλάδα και αργότερα σε όλη την Ευρώπη σε ειδική έκδοση. Περιέχει, εκτός των άλλων 2 ακυκλοφόρητων κομματιών, και μια καταπληκτική διασκευή στο “Vitamin C” των θρυλικών γερμανών Can!
Ακολουθεί το δεύτερο full album τους με τίτλο “Suddenly Comes” (το καλοκαίρι του 2000) και ένα χρόνο αργότερα το single “Mystery Falls Down” (2001), αμφότερα κάτω από τη στέγη της Chrysalis - EMI.
To 2000, οι Closer συμμετέχουν για τρίτη συνεχή χρονιά στο Rockwave Festival (Muse, Moby, Oasis,) λίγο πριν την πρώτη μίνι περιοδεία τους στην Αγγλία, ενώ στην Αθήνα ανοίγουν τις συναυλίες των Doves και των Echo And The Bunnymen, καθώς και την αποχαιρετιστήρια συναυλία των Jesus And Mary Chain.
Μετά από 5 χρόνια, το group δηλώνει το «παρών» με το τρίτο ομώνυμο album που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2006 από την EMI.

Ανάμεσα στα κομμάτια που περιέχονται, ξεχωρίζουν τα “Honey”, “Empty U”,”Balla-da” και “Train”, ενώ υπάρχει και το πασίγνωστο “Singles”, το οποίο αποτελεί το τραγούδι των τίτλων της ομώνυμης, πολύ επιτυχημένης, σειράς του Mega.
Το “Singles” μαζί με το “Motel” έχουν ήδη αρχίσει να παίζονται σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ευρώπης και της Αμερικής (California).
Ταυτόχρονα με την επιστροφή τους στη δισκογραφία, οι Closer επέστρεψαν δυναμικά και στις live εμφανίσεις.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE