Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝΕΩΝ - ΘΕΑΤΡΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ









Το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γενικού Λυκείου Κρουσώνα, το Γυμνάσιο Κρουσώνα, το Γυμνάσιο Βενεράτου, το Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία, το Γενικό Λύκειο Αγίων Δέκα και το 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, συμπράττουν στη δημιουργία Ημερίδας Γονέων με τίτλο
«Άστραψε φως κι εγνώρισεν ο νιος τον εαυτό του»
(Είμαι αγόρι, είμαι κορίτσι…Μεγαλώνω και αποφασίζω για τη ζωή μου).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2008, στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείου στις 5.30 το απόγευμα.
Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας εκπαιδευτικής περιπέτειας που αγκαλιάζει δράσεις, βιώματα, γνώσεις, συνομιλίες, τεχνικές, όπου προτάσσονται η δυναμική του φύλου, η προσέγγιση του εαυτού και των σχέσεων με τους άλλους, καθώς και οι επαγγελματικές αναζητήσεις.
Γονείς, εκπαιδευτικοί και ευαισθητοποιημένοι συμπολίτες μας θα βρεθούν σε μια συνάντηση με τις εφηβικές ευθύνες και τα νεανικά όνειρα.
Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί το Πρόγραμμα «Καλλιρρόη» ως μια παρέμβαση σε σχολεία της ορεινής Κρήτης αλλά και της Ηρακλειώτικης αστικής ζωής, ως μια πρόταση βιωματικής μάθησης που προωθεί την αυτοέκφραση, ανατρέπει έμφυλα στερεότυπα, ενισχύει τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει τη συνεργασία. Στόχος η συνειδητοποίηση του κοινωνικού φύλου μέσα σ’ ένα πολιτισμικό περιβάλλον όπου οι παραδοσιακές κοινωνικές ταυτότητες (ανδρών & γυναικών) κυριαρχούν.
Σε χώρους όπου η ποιητική του ανδρισμού και η μυθολογία της θηλυκότητας αναγνωρίζονται ως καθημερινή πρακτική, οι έφηβοι σηκώνουν παντιέρα και προτείνουν μια αλλιώτικη θέαση του κόσμου: μέσα από τη γνώση του εαυτού, την αποδοχή του και την συμπόρευση με τον άλλο.

Εκτός από την παρουσίαση του Προγράμματος από τα συνεργαζόμενα σχολεία, εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν ο Αντώνης Λιοδάκης (Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής, Δ/ντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου) και η Έλλη Μανατού (Ψυχολόγος, Σύμβουλος ζευγαριών & οικογένειας, Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων). Θέμα, ο ρόλος των γονέων και η επαγγελματική ανάπτυξη των εφήβων. Θα ακολουθήσει ανοιχτός διάλογος, χρήσιμος για γονείς και εφήβους και επίκαιρος για τούτη την κρίσιμη εποχή, όπου οι έφηβοι καλούνται να πάρουν αποφάσεις για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία.

Την εκδήλωση διοργανώνουν η Υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Γενικού Λυκείου Κρουσώνα Κοινωνιολόγος Μαρία Παναγιωτάκη και οι εκπαιδευτικοί Αλκιόνη Λέλεκα, Γαλλικής Φιλολογίας (Γυμνάσιο Βενεράτου), Αντώνης Περαντωνάκης, Γαλλικής Φιλολογίας (Γυμνάσιο Προφήτη Ηλία), Ειρήνη Σαριδάκη, Μαθηματικός (Γενικό Λύκειο Αγίων Δέκα) και
Άννα Καλλέργη, Μαθηματικός (4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου).

Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του Έργου «Προωθώντας την ισότητα των φύλων κατά τη μετάβαση από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας: δράσεις συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού με την οπτική του φύλου»
(διακριτικός τίτλος «Καλλιρρόη»). Το εν λόγω Έργο υλοποιείται με ευθύνη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ευρωπαϊκό κοινοτικό Ταμείο.
Το Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει δομηθεί ως εξής:

Πρόγραμμα

17.30-17.45: Έναρξη – Χαιρετισμοί

17.45-18.00: Καλωσόρισμα- Σκιαγράφηση της διαδρομής του Προγράμματος «Καλλιρρόη» κατά την εφαρμογή του από τα συνεργαζόμενα σχολεία.
Μαρία Παναγιωτάκη, Κοινωνιολόγος, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

18.00-18.30: Τα αγόρια και τα κορίτσια στο σημερινό σχολείο: Ο ρόλος των γονιών
Αντώνης Λιοδάκης
Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής
Δ/ντής Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ρεθύμνου

18.30-19.00: Οι έφηβοι στην πορεία της επαγγελματικής τους ανάπτυξης
Έλλη Μανατού
Ψυχολόγος
Σύμβουλος ζευγαριών & οικογένειας
Εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Σχολών Γονέων

19.00-19.15: Διάλειμμα – Μπουφές

19.15-20.00: Γονείς-Έφηβοι: Ο δυνατός διάλογος
Ανοιχτή Συζήτηση για την εφηβική ταυτότητα, το κοινωνικό φύλο, τις οικογενειακές προσδοκίες και τις επαγγελματικές αποφάσεις.

20.00-20.30: Καληνυχτίσματα - Ηχοτόπια μιας εφηβείας

Με οδηγούς την τέχνη και τον αυτοσχεδιασμό, αγόρια και κορίτσια σηκώνουν παντιέρα και προτείνουν μια αλλιώτικη θέαση του κόσμου: μέσα από τη γνώση του εαυτού, την αποδοχή του και την συμπόρευση με τον άλλο.

Οι μουσικοί Άννα Μεσσαριτάκη (πιάνο) και Δέσποινα Σκανδαλάκη (τρομπέτα) μαζί με τη χορωδία του Γυμνασίου Κρουσώνα, σε τραγούδια της συντοπίτισσας συνθέτριας Ρίκας Δεληγιαννάκη.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE