ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΟΠΙΑ - ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΟΠΙΑ«Πολιτικά Τοπία, Σύγχρονα Τοπία»
στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου, Ηράκλειο.

Έκθεση τέχνης διαφόρων μέσων από 20 έως 30 Μαΐου
Επίσημα εγκαίνια στις 20 Μαΐου, ώρα 19:30, με ένα θεατρικό δρώμενο της Μαρίνας Σπανάκη σε μια μουσική σύνθεση του Σωτήρη Αλεξάκη.

Καθιερωμένοι και αναδυόμενοι διεθνείς καλλιτέχνες, μέλη του μη κερδοσκοπικού καλλιτεχνικού οργανισμού N.A.U.T.E., συναντιόνται στο Ηράκλειο, στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και προσφέρουν την ευαίσθητη άποψη τους και τα έργα τους σε μια συνάντηση για το σύγχρονο τοπίο σε όλες τις εκφάνσεις του. Το Τοπίο του Σήμερα ως φυσικό περιβάλλον, ως ανθρώπινη παρέμβαση, ως πόλη με φιλικό πρόσωπο, ως μετάλλαξη, ως ουτοπία, ως συνάντηση κι ως μοναξιά, δημιουργεί διαχρονικά ερωτήματα που εγείρονται μέσα από τα έργα των καλλιτεχνών και περιμένουν τις «απαντήσεις» των θεατών, σε μια προσπάθεια συνένωσης της καθημερινότητας με την Τέχνη.

Αυτό το «θεματικό» ραντεβού είναι μια ευκαιρία για «ανταλλαγές τέχνης» καθώς καλλιτέχνες με διαφορετικά κοινωνικο-πολιτιστικά υπόβαθρα θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν την τέχνη τους με το κοινό. Η εκδήλωση στηρίζεται στις προσπάθειες του N.A.U.T.E. για διεθνείς συναντήσεις, κυρίως στην Κρήτη και στην Αλσατία της Γαλλίας.
Θα πραγματοποιηθούν, ακόμη, επισκέψεις-workshops από τα τοπικά σχολεία (υπεύθυνη Μαρία Σερζετάκη). Ο Ν. A. U. T. E. ελπίζει να ευαισθητοποιήσει όλους τους θεατές, φοιτητές και μαθητές και να προκαλέσει τη συμμετοχή τους.

H εκδήλωση Πολιτικά Τοπία, Σύγχρονα Τοπία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Marie Deparis, κριτικό τέχνης (Παρίσι – Γαλλία). Υποστηρίζεται από Ευρωπαίους και τοπικούς συνεργάτες : Alsace Crete, Fuz’art, N.A.U.T.E., και Sereal Designers. Υποστηρίζεται, ακόμα, από το European Cultural foundation (ECF, Amsterdam), τη Forthnet, τα Cleanup Laundries. Χορηγός επικοινωνίας StarFm 88,4. Ο μπουφές θα είναι μια προσφορά των Empeiridis Bread and Pastry, του Carrefour και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Σητείας.


Οι Εκθέτες:
Μανώλης Αποστολάκης, (Κρήτη, Ελλάδα)
Véro Becker, (Γαλλία)
Μάρω Χατζηνικολάου, (Κρήτη, Ελλάδα)
Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, (Ελλάδα)
Barbara Daling, (Γερμανία)
Μαρία-Θεοδώρα Δημάκη, (Ελλάδα)
Isabelle Iste, (Γαλλία)
Sylvie Kaptur Gintz, (Γαλλία)
Ειρήνη Κεράκη, (Ελλάδα)
Κώστας Κουνάλης, (Ελλάδα)
Πόπη Κουτεντάκη, (Κρήτη, Ελλάδα)
Cyrille Lamart, (Γαλλία)
Κώστας Λαμπράκης, (Κρήτη, Ελλάδα)
Λίνα Μανουσογιαννάκη, (Κρήτη, Ελλάδα)
Nathacha, (Γαλλία)
Michelle Odelin, (Γαλλία)
Άβα Ορφανουδάκη, (Ηνωμένες Πολιτείες)
Hervé Perdriel, (Γαλλία)
Κώστας Παγωμένος, (Κρήτη, Ελλάδα)
Μπάμπης Πιλαρινός, (Ελλάδα)
Μάνος Ποντικάκης, (Ελλάδα)
Μανώλης Πρινιανάκης, (Κρήτη, Ελλάδα)
Michael Relave, (Γαλλία)
Michel Schumacher, (Γαλλία)
Μαρία Σερζετάκη, (Κρήτη, Ελλάδα)
Νικόλας Σμυρνάκης, (Κρήτη, Ελλάδα)
Ειρήνη Σπυριδάκη, (Κρήτη, Ελλάδα)
Richard Trian, (Γαλλία)
Ελένη Τζατζάλου, (Ελλάδα)
Καδιανή Βελιγραντάκη, (Κρήτη, Ελλάδα)
Δημήτρης Βασιούλας, (Κρήτη, Ελλάδα)
Γιούλη Βολανάκη, (Ελλάδα)
Ellen Weijers-Gigourtakis, (Ολλανδία)
Francis Willm, (Γαλλία)

Διευθύντρια Προγράμματος: Mary-Jane Schumacher art.naute@free.fr
Πληροφορίες: www.art-naute.org, Κατάλογος διαθέσιμος.

__________________________________________________________________
• Οποιοσδήποτε ασχολείται με τις καλές ΤΕΧΝΕΣ μπορεί να πάρει μέρος στα προγράμματα του N.A.U.T.E. (www.art-naute.org) και ν' αποδείξει ότι η τέχνη, περισσότερο από απλή δεξιοτεχνία, μπορεί αποτελέσει μια μεγάλη αγκαλιά που θα ενώσει διαφορετικούς πολιτισμούς και θα δώσει λόγο σε διαφορετικές φωνές.
• Ο μακροπρόθεσμος στόχος, αλλά και συγχρόνως η άμεση προτεραιότητα τού N.A.U.T.E, είναι να διεκδικήσει ένα μόνιμο δικό του χώρο, ως βάση, στην Κρήτη. Μ' αυτόν τον τρόπο οι καλλιτέχνες που ζουν στην Κρήτη ή προσελκύονται από το νησί, θα είναι ευπρόσδεκτοι να εκθέσουν τη δουλειά τους, καθώς επίσης και να λαμβάνουν μέρος σε φεστιβάλ, εργαστήρια και διασκέψεις που διοργανώνονται γύρω από θέματα τέχνης.
• Υποστηρικτές και εισφορές είναι ευπρόσδεκτες προκειμένου ο οργανισμός να προχωρήσει τις προσπάθειές του, να αγγίξει ένα ευρύτερο ακροατήριο κινώντας το ενδιαφέρον του για την τέχνη, να προκαλέσει καλλιτέχνες και να δημιουργήσει ακόμα περισσότερες εκδηλώσεις Τέχνης.

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
 
 
booked.net

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία