ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

Ξημερώματα Παρασκευής. Ο φίλος-σύντροφος-συμφοιτητής μας Μανώλης Χορευτάκης (ή Μάνος όπως τον ξέραμε) αφήνει την τελευταία του πνοή σε στενό της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου. Ήταν μόλις 21 ετών. Μοναδικό του παράπτωμα το γεγονός ότι έτυχε να περάσει μπροστά από αυτόν που λίγο αργότερα θα του έκοβε το νήμα της ζωής, με άνανδρο και φρικτό τρόπο. Η αφορμή ανούσια, ο προβληματισμός όλων μας ουσιώδης.
Τα ερωτήματά μας πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις. Ερωτήματα που μας ταλανίζουν και καταλήγουν όλα σε ένα μεγάλο και ηχηρό ΓΙΑΤΙ;
Γιατί στα καλύτερα χρόνια της ζωής μας να γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες και πολλές φορές θύματα απάνθρωπης και βίαιης συμπεριφοράς. Τα περιστατικά πολλά και όχι μεμονωμένα όπως μπορεί να χαρακτηρίζονται. Όμως υπάρχουν ευθύνες. Υπάρχουν ευθύνες παντού και το γνωρίζουν ΟΛΟΙ.
Ευθύνες που ξεκινούν από την ελλειπή έως ανύπαρκτη αστυνόμευση της περιοχής που έχουν διαδραματιστεί όλα αυτά. Σε 2 δρόμους ( Αρκαδίου κ’ Μελισσινού), που απέχουν μόλις 200 μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση έχουν σημειωθεί φρικτές εγκληματικές ενέργειες με αποδέκτες κυρίως φοιτητές. Πόσα ακόμα θα πρέπει να διαδραματιστούν για να αντιληφθούν κάποιοι ότι έστω και μια απλή πεζή περιπολία 2-3 αστυνομικών θα μπορούσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε τέτοιου είδους γεγονότα; Η ασφάλεια των πολιτών, συνώνυμη με την έννοια της δημοκρατίας δεν υφίσταται.
Η ασυλία εγκληματιών ίδιων με τον αδίστακτο φονιά του Μάνου, από προστατευόμενες φατρίες είναι γνωστή όπως λέγεται. Το θέμα είναι ως πότε θα σιωπά η κοινωνία. Αναρωτιόμαστε ως πότε τα σωφρονιστικά (δήθεν) ιδρύματα θα λειτουργούν ως αποθήκες σωμάτων και όχι ως φορείς προετοιμασίας επανένταξης ατόμων στην κοινωνία.
Ποιοι, πώς και γιατί αποφασίζουν να αφήνουν ελεύθερα άτομα τα οποία είναι επικίνδυνα στο κοινωνικό σύνολο;
Τα αναπάντητα ερωτήματα πληθαίνουν βασανιστικά στο μυαλό όλων μας. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό:θα ξεσηκωθούμε;
Ως πότε η κοινωνία του Ρεθύμνου, η πανεπιστημιακή κοινότητα θα γίνεται έρμαια τέτοιων γεγονότων; ΑΣ ΣΠΑΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:

- Αστυνόμευση σε στρατηγικά σημεία της πόλης (Παλιά πόλη, είσοδοι Ρεθύμνου) και περιπολία πεζών αστυνομικών.
- Επαρκή φωτισμό σε όλους τους δρόμους και τα στενά της παλιάς πόλης.
- Άμεση σύγκλιση ανοιχτού Νομαρχιακού Συμβουλίου με συμμετοχή της ΕΛ.ΑΣ, του δημοτικού συμβουλίου, των πρυτανικών αρχών, των φοιτητών και των λοιπών τοπικών φορέων.
- Διενέργεια ενημερωτικής εκστρατείας με τη συμμετοχή όλων των φορέων πάνω στα ζητήματα της εγκληματικότητας.
- Διαφύλαξη του κύρους της πανεπιστημιακής κοινότητάς μας με κάθε τρόπο.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ:
- Μαζική πορεία διαδήλωσης την Πέμπτη 22/5 από το Δημαρχείο του Ρεθύμνου με προορισμό την Αστυνομική Διεύθυνση. Ο συμμετοχικός χαρακτήρας με την παρουσία αρχών, τοπικών φορέων, επιχειρηματιών, της πανεπιστημιακής κοινότητας και όλων των πολιτών είναι επιβεβλημένη.
ΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΑΣ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ.
ΠΑΣΠ ΑΕΙ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
booked.net

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία