ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


ΑΡΧΙΚΗ
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 25ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ :
ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ 25ου ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.


Συνέντευξη Τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Θραψανιώτης και ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΑΝ κ. Γιώργος Ταβλάς με θέμα την Προκήρυξη του 25ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας .
Ο Διαγωνισμός Λογοτεχνίας φέτος έχει επετειακό χαρακτήρα και τελεί υπό την αιγίδα του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη». Επίσης το «Τετραήμερο Λόγου και Τέχνης» στις 4,5,6,7 Σεπτεμβρίου 2008, το οποίο διοργανώνεται στα πλαίσια του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού είναι αφιερωμένο στο « Ζυλ Ντασέν».
Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν ομιλίες, ταινίες του σκηνοθέτη και μουσική. Την τελευταία ημέρα, Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008 θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ και θα δοθούν τα βραβεία από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρη Κουνενάκη.
Περισσότερες πληροφορίες, όρους συμμετοχής, ειδικές οδηγίες, κριτικές επιτροπές, βραβεία και αποτελέσματα, σας επισυνάπτουμε στο Δελτίο Τύπου του Διαγωνισμού με φωτογραφία : από αριστερά κ. Αδριανή Νεοφύτου – γνωστή ενδυματολόγος και μέλος του ΠΟΔΑΝ, στο κέντρο ο Πρόεδρος του ΠΟΔΑΝ κ. Μανώλης Θραψανιώτης και δεξιά ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΑΝ κ. Γιώργος Ταβλάς.

Άγιος Νικόλαος, 2 Ιουνίου 2008

Το Γραφείο Τύπου

Δήμος Αγίου Νικολάου

------------------------------------------------

Προκήρυξη

25ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου προκηρύσσει τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας. Φέτος έχει μια ιδιαιτερότητα. Κλείνει τα 25 χρόνια. Τούτο σημαίνει ότι έχει καθιερωθεί σαν θεσμός αφού αντέχει στο χρόνο. Στα 25 χρόνια αυτά έχουν γίνει αφιερώματα σε προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών. Ανάμεσα τους, λογοτέχνες, ποιητές, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, όπως στη Μ.Μερκούρη, τον Ν. Κούνδουρο, τον Θ Αγγελόπουλο, τον Μ. Αναγνωστάκη, τον Κ.Φραγκούλη, το Ν.Καζατζάκη, το Β.Κορνάρο, τον Α.Σαμαράκη κ.α. Έτσι λοιπόν φέτος με ιδιαίτερη ικανοποίηση προχωρούμε στην προκήρυξη του 25ου Παγκρήτιου Διαγωνισμού Λογοτεχνίας στα παρακάτω είδη:
1) Π Ο Ι Η Σ Η
2) Δ Ι Η Γ Η Μ Α
3) Θ Ε Α Τ Ρ Ο
4) ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
5) ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΘΟΓΡΑΦΙΑ
6) ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ

Καλούνται οι Δήμοι, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και τα με Μ.Μ.Ε. όλης της Κρήτης να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή που έχει στόχο την ανάδειξη και την προβολή των πνευματικών δημιουργών του νησιού μας.

Ο Ρ Ο Ι Σ Υ Μ Μ Ε Τ Ο Χ Η Σ
1) Στον διαγωνισμό μπορούν να πάρουν μέρος οι κάτοικοι της Κρήτης και οι καταγόμενοι απ΄ αυτήν, όπου και αν διαμένουν.
2) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος το πολύ σε δύο είδη του διαγωνισμού
3) Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΡΟΥΣΣΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗ 18
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ – ΚΡΗΤΗ
(Γα τον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας)

Στον φάκελο αυτόν θα πρέπει να υπάρχουν:
α) Τα έργα σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη.
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα γράφει το ψευδώνυμο και το λογοτεχνικό είδος, εσωτερικά δε, τα παρακάτω στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, ηλικία, επάγγελμα, τόπο γέννησης, τόπο καταγωγής, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail.
(Όσοι συμμετέχουν σε δυο είδη, θα πρέπει να εσωκλείσουν και δεύτερο μικρό φάκελο - ένα για κάθε είδος - με το ίδιο όμως ψευδώνυμο).

4) Τα έργα θα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα.

5) Οι συμμετοχές δεν επιστρέφονται.

6) Προθεσμία υποβολής: 15 Ιουλίου 2008

7) Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ζητήσετε από την: κα Εργίνα Καναβάκη, κα
Αγγελική Κατσούλη στο 28410- 26899 (ώρες γραφείου) ή από τον κ. Γιώργο Ταβλά στο κιν: 6973698911

Ε Ι Δ Ι Κ Ε Σ Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ
ΠΟΙΗΣΗ:

Κανένας περιορισμός στη μορφή του στίχου. Κάθε δημιουργός πρέπει να στείλει τρία ποιήματα ή μια ποιητική σύνθεση τριών σελίδων.
ΔΙΗΓΗΜΑ:
Ένα διήγημα μικρής έκτασης (μέχρι πέντε σελίδες).
ΘΕΑΤΡΟ:
Ένα μονόπρακτο μικρής έκτασης (μέχρι πέντε σελίδες).
ΠΑΙΔΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ:
Ένα διήγημα μικρής έκτασης (μέχρι πέντε σελίδες).
ΚΡΗΤΙΚΗ ΗΘΟΓΡΑΦΙΑ:
Ένα διήγημα μικρής έκτασης (μέχρι πέντε σελίδες) στην Κρητική διάλεκτο.
ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ :
Δέκα μαντινάδες για το νερό: απαραίτητο για την ύπαρξη, την διατήρηση και την συνέχιση της ζωής. Το νερό πολύτιμο αγαθό αλλά και πηγή δροσιάς.

ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Η Ποίηση, το Διήγημα, το Θέατρο και η Παιδική Λογοτεχνία θα κριθούν από καθηγητές της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Κρήτης, ενώ η Κρητική Ηθογραφία και η Μαντινάδα από τοπική επιτροπή.

ΒΡΑΒΕΙΑ (Για όλα τα είδη).
Α ΒΡΑΒΕΙΟ: 350 ευρώ
Β ΒΡΑΒΕΙΟ: 250 ευρώ
Γ ΒΡΑΒΕΙΟ: 150 ευρώ
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ (Για νέους κάτω των 19 ετών): 300 ευρώ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα διοργανώσει Τετραήμερο Λόγου και Τέχνης, που φέτος θα είναι αφιερωμένο στο Ζύλ Ντασέν τον άνθρωπο που μαζί με τη Μελίνα πρόβαλαν την Ελλάδα στο εξωτερικό, με τη τέχνη τους, τον αγώνα τους για τη Δημοκρατία και την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στη χώρα μας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 4,5,6,7 Σεπτεμβρίου 2008, θα περιλαμβάνουν ομιλίες, προβολές ταινιών και μουσική, σε συνεργασία με το «Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη» . Καλούμε όσους πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό να τις παρακολουθήσουν και να μην διστάσουν να ζητήσουν την βοήθειά μας αν επιθυμούν να κλείσουν ξενοδοχείο με ειδικές τιμές.
Την τελευταία ημέρα του Τετραήμερου (Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2008) στις 7μ.μ. στο Κινηματοθέατρο ΡΕΞ θα διοργανωθεί λογοτεχνική βραδιά κατά την οποία θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, θα διαβαστούν τα βραβευμένα έργα και θα δοθούν τα βραβεία από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου.
Η ημερήσια εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ θα δημοσιεύσει αρχικά όλα τα βραβευμένα έργα.

Για τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Αγίου Νικολάου
Ο Πρόεδρος

Μανώλης Θραψανιώτης

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
booked.net

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ


Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία