Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ( 5η Ιουνίου)

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί διεθνώς ως η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» με στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της Περιβαλλοντικής συνείδησης των λαών. Είναι βέβαια γεγονός ότι οι ημερομηνίες με επετειακό χαρακτήρα δεν είναι αρκετές για να επιλύσουν τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα. Η 5η Ιουνίου αποτελεί πάντα μια πολύ καλή αφορμή για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου.
Άλλωστε η προστασία του φυσικού πλούτου, είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνεχή και ολοκληρωμένη προσπάθεια σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, προσωπικής και επαγγελματικής μας ζωής. Για το λόγο αυτό η ημέρα περιβάλλοντος δεν μπορεί να αποτελεί το άλλοθι για τη σχετική απραξία ενός έτους, αλλά αποτελεί το έναυσμα και την αφορμή για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη προσπάθεια από όλους μας σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του εορτασμού, ο Δήμος Αγίου Νικολάου στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση όλων των τοπικών φορέων της περιοχής μας προς ενέργειες που έχουν στόχο την τόνωση της περιβαλλοντικής συνείδησης η οποία είναι απαραίτητη για την προστασία και διαφύλαξη της πλούσιας φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας.

Στο Δήμο μας ήδη έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω δραστηριότητες:

Την Πέμπτη 5-6-2008 «Ημέρα Περιβάλλοντος»: προγραμματίζεται καθαρισμός των «μονοπατιών» που οδηγούν στον υγρότοπο - υδροβιότοπο του Αλμυρού από τα συνεργεία Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου. Η συγκεκριμένη δράση στο πανέμορφο φυσικό οικοσύστημα της περιοχής μας θα αποτελέσει την αφορμή για να προβληματιστούμε με τις εξής σκέψεις :
« Ποιες δραστηριότητες έχουν βλάψει και εξακολουθούν να βλάπτουν αυτό τον υγροβιότοπο ; Πως μπορούμε να σταματήσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις δυσμενείς επιπτώσεις»;

Α) Παράλληλη εκδήλωση : είναι ο καθαρισμός της Λίμνης και του Λιμανιού από δύτες σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο, Λιμενικό ταμείο και την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης καθώς και άσκηση αντιμετώπισης της θαλάσσιας ρύπανσης (συμμετοχή του 2ο Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου).

Β) Παράλληλη εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία της πόλης μας, με ανάρτηση πανό με συνθήματα ευαισθητοποίησης και τοποθέτηση περιπτέρου ενημέρωσης από όπου θα γίνεται μοίρασμα φυλλαδίων σχετικών με την προστασία του πλανήτη, καθώς και διανομή αναμνηστικών καπέλων από χορηγούς της πόλης μας.

Την Παρασκευή 6-6-2008 : καθαρισμός και εξωραϊσμός του Λόφου της Δεξαμενής ή Αγίου Χαράλαμπου, του μοναδικού αλσυλλίου που βρίσκεται στην πόλη μας από τα συνεργεία πρασίνου και καθαριότητας του Δήμου.

Την Κυριακή 8-6-2008 : Συναυλία με έντεχνο & λαϊκό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Δημήτρη Νικολούδη στο χώρο του ΕΟΤ. Διοργανωτές Π.Ο.Δ.Α.Ν., ΔΕΤΑΔΑΝ και Οικολογική κίνηση Αγίου Νικολάου Κρήτης. Ελάτε όλοι μαζί να γιορτάσουμε το Περιβάλλον…!!!!!!!
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ.


Ανάλογη δραστηριότητα έχει προγραμματίσει η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Καλού Χωριού – Πρίνας (Δ.ΕΠ.Α.Κ.Χ.Π.) την Πέμπτη 05/06/08 στο Δημοτικό Σχολείο Καλού Χωριού με θέμα : «Προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής» σχετικού με το Περιβάλλον και απονομή των εξής βραβείων :

1ο Βραβείο μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή,
2ο Βραβείο ένα βιβλίο,
3ο Βραβείο ένα βιβλίο.
Σε όλα τα παιδιά θα δοθούν αναμνηστικά δώρα.

Καλούμε λοιπόν όλους τους φορείς και συλλόγους της περιοχής μας να συμμετάσχουν στις παραπάνω δραστηριότητες ή και να οργανώσουν κάποια δραστηριότητα με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.
Ο πολίτης μπορεί και πρέπει να παίξει ουσιαστικό ρόλο στην προστασία του Περιβάλλοντος, είτε ως παράγοντας άσκησης πίεσης, είτε με την συμπεριφορά και τις πρωτοβουλίες του.

                  Ο Υπεύθυνος Πρασίνου                 Ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος


                  Γιάννης Λασηθιωτάκης                       Σπύρος Μασσάρος

 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE