ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση
ΑΡΧΙΚΗ
ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ

«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ»

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΡΙΖΟΥ ΡΑΓΚΑΒΗ

ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2008» συνεχίζεται η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σήμερα Τετάρτη 30 Ιουλίου σε σκηνοθεσία Γ. Καλατζόπουλου στο κηποθέατρο «Ν.Καζαντζάκης» και ώρα 21:30.

Είσοδος για το κοινό: 22 ευρώ ,Φοιτητικό 17 ευρώ.

Η «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ» και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2008 την κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου – Ραγκαβή (1809-1892), «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ».

Πρόκειται για ένα έργο – σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου, γραμμένο αριστοτεχνικά κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών.

«ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σατιρίζει, διακωμωδεί και στηλιτεύει τα πολιτικά ήθη της εποχής του Όθωνα, τα οποία -φευ- ελάχιστα απέχουν από τα σημερινά.

  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο πάμπλουτος άλλα ταπεινής καταγωγής Εμμανουήλ Κουτρούλης, ράφτης από την Σύρα, καταφθάνει στην Αθήνα συνοδευόμενος από τον κατεργάρη υπηρέτη του Στροβίλη, αποφασισμένος να ζητήσει σε γάμο την πανέμορφη, φιλόδοξη και κατά πολύ νεώτερή του Ανθούσα, κόρη του μεγαλοξενοδόχου και κοινωνικά ανερχόμενου κυρ-Σπύρου. Η Ανθούσα που έχει, κρυφά από τον πατέρα της, δεσμό με τον νεαρό κομψευόμενο Ξανθούλη, θέλοντας να αποφύγει αυτόν τον αταίριαστο γάμο χωρίς να δυσαρεστήσει τον πατέρα της, θέτει έναν όρο που είναι αδύνατον να πραγματοποιηθεί: θα πάρει τον Κουτρούλη, μόνο αν αφήσει τη ραπτική και γίνει …. Υπουργός. Ο ερωτοχτυπημένος Κουτρούλης αρχίζει τότε, με την βοήθεια του υπηρέτη του, να αγοράζει υποστηρικτές που θα του εξασφαλίσουν…πρόθεσιν ψήφου. Ο ανταγωνισμός των τότε Μεγάλων Δυνάμεων (Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία), η προθυμία συναλλαγής ορισμένων εκδοτών, η ευκολία με την οποία διάφοροι τοπικοί κομματάρχες, αλλάζουν στρατόπεδο με αντάλλαγμα διάφορα οφίτσια, η ματαιοδοξία κάποιων καλλιτεχνών που σπεύδουν να υμνήσουν το νέο αστέρι της πολιτικής, οι εκβιασμοί, τα σκάνδαλα και φυσικά η ευπιστία του μέσου νεοέλληνα ψηφοφόρου, θα κάνουν το θαύμα τους και ο Κουτρούλης θα οδηγήσει την Ανθούσα νυφούλα στην εκκλησία. Όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά ώσπου να αποκαλυφθεί η απάτη και να επέμβει η δικαιοσύνη…… η συνέχεια επί σκηνής……..

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ελεύθερη απόδοση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Καλαντζόπουλος

Μουσική: Βασίλης Δημητρίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Άννα Μαχαιριανάκη

Χορογραφίες : Κατερίνα Ανδριοπούλου

Φωτισμοί: Κώστας Χλίβας

Μουσική Διδασκαλία: Νανά Θρασυβουλίδου.

Βοηθός σκηνοθέτη: Ηλεάνα Μπάλλα

Βοηθός σκηνογράφου- Ειδικές κατασκευές: Νότα Μπενετάτου

ΗΘΟΠΟΙΟΙ

Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Κατερίνα Μάντζιου , Μιχάλης Μαρκάτης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Πέτρος Κιοσές, Σαμψών Φύτρος, Άννυ Ντουμούζη, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Μαργαρίτα Σολδάτου, Δέσποινα Ψαροπούλου, Μαρία Κόμη, Ιωάννα Μπιλίρη, Μαρία Μπενάκη.

koutrouli_300708.jpg
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
 
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
booked.net

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΑ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - HAPPENINGS - #0 (1 POSTER) | (570px) - ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ###


Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία