Διαβάστε ολα τα τελευταία νέα σε τίτλους
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ EVENTS ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Ηράκλειο • Ρέθυμνο • Χανιά • Άγιος Νικόλαος • Ιεράπετρα • Σητεία
TO ENTER•CITY ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ENTER•PORTAL!!! ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ PORTAL ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ

ENTERPORTAL.gr

ΑΡΧΙΚΗ

ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «GROTESKA»
ΤΟ ΠΟΛΩΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ «GROTESKA»

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ

ΤΗΝ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ «CAPITAL CITY»

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΣΤΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2008» το Πολωνικό Θέατρο «GROTESKA»  παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «capital city» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 05 και Σάββατο 06 Σεπτεμβρίου στο κηποθέατρο «Ν. Καζαντζάκης» και ώρα 21:00.

Η είσοδος είναι 10 €

Το Capital City μπορεί να ονομαστεί σαν ένα διεθνές έργο με πολυμέσα. Παρότι όλοι οι καλλιτέχνες που λαμβάνουν μέρος στη παράσταση και το τεχνικό προσωπικό είναι Πολωνοί, πολλοί άνθρωποι από άλλες χώρες ακόμα και Ηπείρους πήραν μέρος στη διαδικασία δημιουργίας του. Η παράσταση εικονικά ξεπερνά κάθε σύνορο, αφού δεν έχει σημασία τι γλώσσα χρησιμοποιούμε, σε τη θρησκεία και πόσο μακριά ζούμε. Όλοι μας αντιμετωπίζουμε τα προσωπικά μας πάθη με τον ίδιο τρόπο, σε όλον το κόσμο. 

O κύριος χαρακτήρας στη Capital City είναι ένας ταξιδιώτης. Aλλά θα μπορούσε να είναι κάτοικος της κάθε πόλης σε κάθε μέρος που επισκέπτεται. Ανεξάρτητα που ζεις Βαρσοβία, Βερολίνο, Αθήνα, Μαδρίτη, είναι πιθανό να βιώσεις μια παρόμοια ιστορία. Οι ιστορίες πολλών διαφορετικών ανθρώπων, η τραγικότητα αυτών σε διαφορετική έκταση και το ανακάτωμα τους, συνθέτουν την καταθλιπτική ζωή σε μια CapitalCity (πρωτεύουσα).

Ο σύγχρονος κόσμος είναι ένα παγκόσμιο χωριό. Το διαδίκτυο μας επιτρέπει να είμαστε σε επαφή με ανθρώπους από όλο το κόσμο, σε διαφορετικά μέρη. Με την χρήση ψηφιακών καμερών από τα κινητά μας στέλνουμε και φωτογραφίες και βίντεο στους φίλους μας. Και φαίνετε να είμαστε κοντά μαζί του… αλλά αυτή η εύκολη επικοινωνία μας δίνει την αίσθηση της οικειότητας. Μπορούμε να κάνουμε φίλους ακόμα και να ερωτευτούμε μέσω της εικονικής πραγματικότητας.  Αλλά μπορεί μια κάμερα να αντανακλάσει πλήρως το βλέμμα ενός οφθαλμού που κοιτά κατευθείαν στα μάτια μας;  Όλα τα βίντεο και οι φωτογραφίες προέρχονται από το ιντερνέτ. Δημιουργήθηκαν από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν θραύσματα της ζωής τους με τον κόσμο. Αυτό γιατί να το θέλουν; Μήπως είναι επειδή δεν έχουν κανένα να δουν ευθέως στα μάτια;

Στο Capital City, Οι ηθοποιοί χρησιμοποιών 5 γλώσσες: Πολωνικά, Γερμανικά, Αγγλικά, Ισπανικά και Ελληνικά. Αλλά δεν είναι οι λέξεις αυτές που θα φέρουν τη πληροφορία, αλλά αυτό που βλέπουμε – τις χορογραφικές κινήσεις, γεμάτες έκφραση και τις εικόνες πολυμέσων που προσδίδουν μια επιπλέον διάσταση στη παράσταση.

Ο σημερινός κόσμος, κατακλυσμένος από πλήθος εικόνων από έγχρωμα περιοδικά, τηλεόραση, διαδίκτυο και διαφημίσεις, έχοντας σχεδόν χάσει τη δυνατότητα να εστιάσουν σε ένα ανθρώπινο ον, πως κάποιος μπορεί να πει μια ιστορία μοναξιάς, αναζητώντας αγάπη και ευτυχία, μια μάχη με τους δικούς μας δαίμονες , και πόνου;

Το Capital City είναι μια προσπάθεια να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα

groteska_050908_1.jpg

groteska_050908_2.jpg
 
< Προηγούμενο   Επόμενο >
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΧΑΝΙΩΝ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Το ENTERCITY άλλαξε και έγινε: ENTERPORTAL.
Για να στείλετε τις εκδηλώσεις σας κάντε κλικ εδώ!

Διαφήμιση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΕΜΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ # LIVE