ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ |
ΟΔΗΓΙΕΣ: Κόψτε το κάθε μισό στήθος σε κάθετες λεπτές λωρίδες. Ψιλοκόψτε το σκόρδο, κοπανίστε ψιλά την καρυδόψιχα, τρίψτε το κρεμμύδι. Σ' ένα μπολ ανακατέψτε την καρυδόψιχα, το χυμό λεμονιού, τον καυτό ζωμό κοτόπουλου, το σκόρδο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε στην άκρη το 1/3 της μαρινάτας, στην υπόλοιπη βάλτε μέσα το κοτόπουλο και αφήστε το να μαριναριστεί για 3 ώρες με το σκεύος σκεπασμένο. Στραγγίστε το κοτόπουλο και περάστε το σαν ακορντεόν σε σουβλάκια. Αλείψτε τα με λίγο λάδι και ψήστε τα σουβλάκια στην ψηστιέρα ή στο γκριλ του φούρνου. Ζεστάνετε τη μαρινάτα που βάλατε στην άκρη, ρίξτε την κρέμα γάλακτος, 2-3 φύλλα φασκόμηλο και αφήστε τη σάλτσα να πήξει, χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρετε τα σουβλάκια με τη σάλτσα ζεστή.
πηγή Myself.gr |
< Προηγούμενο | Επόμενο > |
---|