ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
1 ΣΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το μισό παγκάρι από τα ξωκλήσια και παρεκκλήσια θα μπαίνει στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων υπέρ του εφάπαξ που παίρνουν οι κληρικοί, σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε (781/2017) συνταγματική και νόμιμη την σχετική υπουργική απόφαση, του 2009, που προβλέπει ότι το 50% των ακαθαρίστων εσόδων σε ξωκλήσια και παρεκκλήσια περιέρχονται στον Τομέα Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος (ΤΠΟΕΚΕ) του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) απορρίπτοντας ως αβάσιμη την αίτηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων Ηλείας, Χαλκίδας και Γλυφάδας που ζητούσαν την ακύρωση της.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας στο σκεπτικό της απόφασης τους αναφέρουν ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση δεν παραβιάζει καμία συνταγματική διάταξη και δεν προσκρούει στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά «…δεν αποτελεί παρά συνέχιση της μακράς παράδοσης συμβολής των Ιερών παρεκκλησίων και εξωκκλησίων στο σχηματισμό κεφαλαίου για την καταβολή εφάπαξ βοηθήματος στους κληρικούς, ανεξαρτήτως των λοιπών επιβαρύνσεων τόσο των ίδιων όσο και των λοιπών ενοριακών και μη ναών».

Επιπλέον , τονίζουν πως η αναγκαιότητα του μέτρου «αιτιολογείται από το νομοθέτη με βάση τον κίνδυνο διακοπής καταβολής του εφάπαξ λόγω της αδυναμίας στην οποία έχει περιέλθει το Ταμείο (ΤΠΔΥ)».

 

Πηγή NEWS
 
ΔΕΗ : ΓΙΑΤΙ "ΚΑΙΝΕ" ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΣΟΥΣ «ΕΣΠΑΣΑΝ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ» ΤΩΝ 2.000 ΚΙΛΟΒΑΤΟΡΩΝ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Υπέρογκοι λογαριασμοί που «μουδιάζουν» φτάνουν στους καταναλωτές, που ήδη δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πάγια έξοδά τους.

Οι «φουσκωμένοι» λογαριασμοί της ΔΕΗ δεν αφορούν μόνο τις επιπλέον χρεώσεις που περιλαμβάνει το τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πέραν του συνόλου των «περιβόητων ρυθμιζόμενων χρεώσεων», και της τιμής της κιλοβατώρας που είναι εκτός πραγματικότητας, στα ύψη εκτίναξε τον λογαριασμό η αύξηση στην κατανάλωση των κιλοβατώρων.

Δηλαδή όσοι ξεπέρασαν τις 2.000 το τετράμηνο καλούνται τώρα να πληρώσουν στην κυριολεξία τον λογαριασμό, αφού οι χρεώσεις εκτοξεύτηκαν και μοιράζουν «ηλεκτροσόκ».

Όπως φαίνεται στους πίνακες που δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, το πραγματικό κόστος μιας κιλοβατώρας αν προστεθούν και οι φόροι και οι λοιπές χρεώσεις, κυμαίνεται από 0,1695 ευρώ έως 0,17056 ευρώ για όσους έχουν κατανάλωση (στο κανονικό τιμολόγιο) έως και 2000 κιλοβατώρες το τετράμηνο.

Για όσους ξεπεράσουν αυτό το όριο, η χρέωση εκτοξεύεται στα 0,20645 έως 0,209745 ευρώ. Πρόκειται για «καπέλο» της τάξεως του 23% στο σύνολο του λογαριασμού.

 

Πηγή NEWSBOMB
 
ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΤΑ "ΟΠΛΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΕΣΟΔΩΝ | Εκτύπωση |
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΤο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για το «κυνήγι» στα ληξιπρόθεσμα Δράσεις για βελτίωση των διαδικασιών οικειοθελούς συμμόρφωσης των φορολογουμένων αλλά και των μεθόδων αναγκαστικής είσπραξης προβλέπει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων για την περίοδο 2017-2020.

Άμεσα πάντως, την Πέμπτη, αναμένεται να παρουσιαστεί και επισήμως η έναρξη λειτουργίας του ειδικού λογισμικού ελέγχου της προσαύξησης των καταθέσεων, σε σύγκριση με τα δηλωθέντα στην εφορία εισοδήματα. Είναι και αυτό ένα «όπλο» για την αύξηση της οικειοθελούς συμμόρφωσης των φορολογουμένων, προκειμένου να σπεύσουν να ενταχθούν περισσότεροι στη ρύθμιση για εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων που «τρέχει» ήδη (του ν. 4446/2016).

Στα σχέδια της ΑΑΔΕ περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση του Περιουσιολογίου, που ήδη προβλέπετο και στο περσινό σχέδιο δράσης για το 2018. Το Στρατηγικό Σχέδιο της ΑΑΔΕ προβλέπει δράσεις και για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου , διευκόλυνσης του επιχειρείν και του εμπορίου, καθώς και απλοποίησης των φορολογικών διαδικασιών.

Ωστόσο οι δράσεις δεν κατονομάζονται, ούτε και οι ποσοτικοί στόχοι καθώς, όπως αναφέρεται, το σχέδιο «θα επικαιροποιηθεί το επόμενο διάστημα με την προσθήκη μεσοπρόθεσμων ποσοτικών δεικτών οι οποίοι θα παρακολουθούνται και θα αναθεωρούνται λαμβάνοντας υπόψη τις εκάστοτε ισχύουσες συνθήκες».

Έμφαση δίδεται «για λόγους ισονομίας» και στην ενίσχυση των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (κατασχέσεις κλπ) που όμως, όπως τονίζεται στην σχετική απόφαση Πιτσιλή, θεωρούνται «έσχατη λύση». Την ίδια ώρα, με δύο αποφάσεις του Διοικητή Γιώργου Πιτσιλή, αναζητούνται στελέχη για την ενίσχυση της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, της υπηρεσίας δηλαδή η οποία ασχολείται με το κυνήγι των ληξιπρόθεσμων οφειλών αλλά και για την κάλυψη της θέσης προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Άμεσης Φορολογίας.

Καθώς τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο να έχουν φτάσει τα 92 δισ. ευρώ και μέσα σε ένα μόλις μήνα, τον Ιανουάριο, καταγράφεται αύξηση 1,6 δισ. ευρώ στους απλήρωτους φόρους, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα εφαρμόσει ένα εκτεταμένο πρόγραμμα κατασχέσεων περιουσιακών στοιχείων, κυρίως με κατασχέσεις καταθέσεων και απαιτήσεων εις χείρας τρίτων.


Πηγή ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία