ENTERCITY.GR - ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΧΑΝΙΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ - ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΡΗΤΗ Διαφήμιση


ΑΡΧΙΚΗ arrow ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ arrow ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΣΜΟΣ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ / ΚΟΣΜΟΣ
ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΘΕΣΜΩΝ | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΔεν επιβεβαιώνουν τη συμφωνία μεταξύ θεσμών και ελληνικών αρχών οι Βρυξέλλες. Ερωτηθείσα σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters που κάνει λόγο για «προκαταρκτική συμφωνία» σε συντάξεις και αγορά εργασίας, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τα οικονομικά, Ανίκα Μπράιτχαρτ απάντησε πως έχει υπόψη της το δημοσίευμα, αλλά δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει.

«Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία» ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο έτερος ευρωπαίος αξιωματούχος. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγή της ευρωζώνης, φαίνεται να υπάρχει κάποια κινητικότητα τις τελευταίες ώρες, αν και υπενθυμίζει πως «τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί μέχρι όλα να έχουν συμφωνηθεί».

Όπως εξηγεί στο ΑΠΕ η ίδια πηγή, προκειμένου «να προλάβουμε» μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου, είναι αναγκαίο να υπάρξει μια συμφωνία επί της αρχής μέχρι το αυριανό EuroWorking Group, «δηλαδή να έχουμε κάτι σήμερα ή αύριο το πρωί».

Με αυτόν το τρόπο θα μπορέσουν να επιστρέψουν οι επικεφαλής της αποστολής στην Αθήνα και θα υπάρχει το απαραίτητο χρονικό διάστημα μέχρι το Eurogroup για την ολοκλήρωση και των τελευταίων λεπτομερειών της τεχνικής συμφωνίας. Τι ανέφερε το Reuters Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, η κυβέρνηση έχει κατ' αρχήν συμφωνήσει με τους δανειστές στα εργασιακά, στις μειώσεις συντάξεων και στην πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σχετικά με τις συντάξεις, πηγές ανέφεραν πως συμφωνήθηκε ότι η μείωση θα φτάσει στο 1% του ΑΕΠ το 2019.

Για το αφορολόγητο όριο συμφωνήθηκε να μειωθεί γύρω στα 6.000 ευρώ που θα φέρει εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ. Στα εργασιακά, η κυβέρνηση δεν θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περαιτέρω αύξηση του ορίου ομαδικών απολύσεων, όπως αρχικώς ζητούσε το ΔΝΤ. Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, όμως, θα επανεκκινήσουν μετά τη λήξη του προγράμματος, το 2018.

Για τα ενεργειακά, οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει να προχωρήσει στην πώληση ορισμένων εκ των βασικών λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. Σύμφωνα με μία πηγή, η Ελλάδα θα πρέπει να πωλήσει ώς και το 40% των λιγνιτικών μονάδων.Πηγή IN
 
ΤΑΓΙΑΝΙ : ΤΟ BREXIT ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ 27 | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟΟ πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπενθύμισε σήμερα ότι η ακύρωση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προϋπέθετε την πλήρη υποστήριξη των άλλων χωρών μελών. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι υπενθύμισε σήμερα ότι η ακύρωση της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προϋπέθετε την πλήρη υποστήριξη των άλλων χωρών μελών.

«Η αντιστροφή της διαδικασίας του Brexit είναι εφικτή, αλλά οι κανόνες είναι πολύ σαφείς», ανέφερε ο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. «Αν η Βρετανία αποφάσιζε να αλλάξει θέση, δεν θα μπορούσε να το κάνει μόνη. Όλα τα κράτη μέλη χρειάζεται να αποφασίσουν από κοινού εάν αυτό είναι εφικτό», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενος στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών ο κ. Ταγιάνι σημείωσε: «Η πρώτη προτεραιότητα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών. Για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε μία συμφωνία με συνέχεια, συνέπεια και χωρίς διακρίσεις. Χωρίς αυτό το δεδομένο δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία».

Βερχόφστατ: "Δεν πρέπει ποτέ να είναι καλύτερα εκτός της ΕΕ από ότι εντός" Όπως τόνισε ο Γκι Βερχόφστατ, βασική προτεραιότητα για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η δίκαιη μεταχείριση των πολιτών της ΕΕ και των Βρετανών. Η πρόταση ψηφίσματος τονίζει την ανάγκη της αμοιβαιότητας και της μη διάκρισης μεταξύ των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου που διαμένουν στην ΕΕ και των πολιτών της ΕΕ που διαμένουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τονίζει ότι τα προνόμια ενός κράτους μέλους της ΕΕ δεν μπορεί να είναι τα ίδια με αυτά ενός κράτους που αποχωρεί από την ΕΕ. "Δεν πρέπει ποτέ να είναι καλύτερα εκτός της ΕΕ από ότι εντός. Δεν είναι θέμα εκδίκησης ή τιμωρίας, αλλά θέμα των ευρωπαϊκών Συνθηκών και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος", ανέφερε ο Γκι Βερχόφστατ. Επίσης, το ΕΚ προσβλέπει σε μια δίκαιη και εποικοδομητική διαπραγμάτευση με το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Δεν θα επιτρέψουμε το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για το εμπόριο πίσω από την πλάτη μας", δήλωσε ο Γκι Βερχόφστατ. Τέλος, ο Γκι Βερχόφστατ ανέφερε ότι το ΕΚ δεν αποκλείει μια "μεταβατική περίοδο", περιορισμένου χρόνου, για τη μελλοντική σχέση μεταξύ της ΕΕ και του ΗΒ, αλλά μόνο εφόσον και όταν θα έχει επιτευχθεί ικανοποιητική πρόοδος προς μία συμφωνία αποχώρησης. Η συμφωνία για τη μελλοντική σχέση μπορεί να ολοκληρωθεί αφού το ΗΒ έχει ήδη αποχωρήσει από την ΕΕ, ενώ οι μεταβατικές ρ υθμίσεις δεν μπορεί να έχουν διάρκεια μεγαλύτερη των τριών ετών.Πηγή ΣΚΑΙ
 
ΣΟΜΑΛΙΑ : ΠΕΡΙΠΟΥ 3.000 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΛΟΓΩ ΛΙΜΟΥ ΚΑΙ ΧΟΛΕΡΑΣ | Εκτύπωση |
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΟ Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι καθημερινά εγκαταλείπουν τα σπίτια τους αναζητώντας τροφή και νερό εξαιτίας της χειρότερης ξηρασίας των τελευταίων 20 ετών που πλήττει τη Σομαλία, προειδοποίησε το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC) υπογραμμίζοντας τον κίνδυνο από τον λιμό με τα παιδιά να πεθαίνουν ήδη από τον υποσιτισμό.

Η καταστροφική ξηρασία έχει καταστρέψει τις σοδειές και έχει προκαλέσει τον θάνατο των ζώων εκτροφής στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα, γεγονός που συνιστά απειλή για την εκ νέου εμφάνιση λιμού έξι χρόνια έπειτα από μια ανάλογη κρίση κατά την οποία πέθαναν 260.000 άνθρωποι. "Αυτές είναι σαφείς ενδείξεις μιας επικείμενης καταστροφής.

Τώρα είναι η τελευταία ευκαιρία μας να αποτρέψουμε τον λιμό", αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο διευθυντής του παραρτήματος Σομαλίας του NRC Βίκτορ Μόζες. Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια Σομαλοί--ο μισός δηλαδή πληθυσμός-- έχουν ανάγκη από επείγουσα βοήθεια, περιλαμβανομένου περίπου ενός εκατομμυρίου παιδιών που πάσχει από οξύ υποσιτισμό.

Στις αστικές περιοχές, όπου οι τιμές των τροφίμων αυξάνονται ραγδαία, οικογένειες εγκαταλείπουν τα ζώα τους και επαιτούν για τροφή, σύμφωνα με το NRC. Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τον Νοέμβριο, λέει το NRC, με δεκάδες χιλιάδες να μεταβαίνουν σε πόλεις στο Νότο όπως η πρωτεύουσα Μογκαντίσου και η Μπαϊντόα.

Η χολέρα έχει εξαπλωθεί στα δύο τρίτα των 18 περιοχών της χώρας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) με χιλιάδες ανθρώπους να συρρέουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχει πόσιμο νερό και να αναγκάζονται να πιουν νερό μολυσμένο με θανατηφόρα βακτήρια. Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν πεθάνει και σχεδόν 16.000 κρούσματα χολέρας έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο.

Εξάλλου χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν στη γειτονική Αιθιοπία όπου η ξηρασία επίσης προκαλεί σοβαρά προβλήματα με περισσότερους από 100.000 εκτοπισμένους από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ). Η κυβέρνηση της Αιθιοπίας υποστηρίζει ότι η χώρα πλήττεται από επιδημία οξείας διάρροιας, μια λοιμώδη πάθηση που συνδέεται στενά με τη χολέρα.

Πηγή NEWPOST

 

Προβληθείτε στο Entercity.gr :: Η εταιρεία μας :: Οι συνεργάτες μας :: Κατασκευή ιστοσελίδας :: Καταχωρήστε το site σας :: Free Internet :: Επικοινωνία